Меркел призна в дебат: Турция няма да стане член на ЕС!

Канцлерът ще говори с евролидерите за прекратяване на преговорите с Анкара
Обновена: 4 сеп 2017 07:03 | 3 сеп 2017 22:55, Веселина Йорданова
270
Меркел призна в дебат: Турция няма да стане член на ЕС!
Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел каза, че Турция никога няма да стане член на Европейския съюз, предаде ДПА.

"Винаги съм била сигурна, че Турция няма да стане член на Европейския съюз", каза Меркел в телевизионния дебат със социалдемократическия кандидат за канцлер Мартин Шулц. Той заяви, че ако спечели изборите, ще прекрати преговорите за членство на Турция в ЕС.

"Ясно е, че Турция не бива да става член на ЕС. Ще говоря с колегите си, за да разбера можем ли да постигнем обща позиция и да прекратим преговорите за присъединяване на Турция", каза канцлерката, цитирана от Ройтерс.

Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц, основният съперник на канцлера християндемократ Ангела Меркел на парламентарните избори на 24 септември, я атакува тази вечер в телевизионен дебат за бежанската й политика, като я обвини, че през септември 2015 г. е пуснала бежанците в страната, без да го обсъди с европейските си партньори, предаде ДПА.

Меркел защити решението си да не затваря границите пред бежанците. "Не може да насочим водни оръдия" срещу тези, които се опитват да влязат в Германия, каза тя и посочи, че федералната република има много дълги граници, които трудно се контролират. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
Живот преди 6 години
Дай Боже придадени години на живот за Европа
94
0
 
1
 
! Отговори
Божието Лице преди 6 години
подновяваш младостта ми като на орел
93
3
 
4
 
! Отговори
разпадна се връзката преди 6 години
а то ЕС ще има ли
92
4
 
5
 
! Отговори
не е лъжа преди 6 години
незнам кие слънце огрява турция трябва си сменят знамето ,,луна,, ,,звезди,, ,,терористичното,, ,,слънце,, не Слънцето на правда хахахахахахахах луната отрязава ,,слънцето,, няма собствен блясък ако незнаете така че
91
0
 
2
 
! Отговори
Велик е Бог преди 6 години
,,И ще изгрее Слънцето на правдата с изцеление в крилете си и ще се разиграете като телци из обора,,
90
6
 
3
 
! Отговори
До Бундестим преди 6 години
То на нас ни върви по вода...Ама нещо вие сте се стопявали...да направим и ние същото в Желязната църква па може и да ви тръгне и на вас по вода иначе, мъчната за вас :D Дали ще имате шанс...хммм май и това няма ра ви спаси...
89
13
 
9
 
! Отговори
Бундестим преди 6 години
Турците и за *** не стават. Ей сега минах покрай джамията баня башъ и я препиках, по вода да ви върви. :D
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Днес , вече близо от 5 години , в Турция има политика на строителство поощряващо от крайно нуждаещи се до по малко имащи нужда граждани , да станат собственици на домове."Не колега...Проекта ТОКИ е откакто Ердоган е на власт...16 години :-) и все още продължава! Апартамент от ТОКИ, без лихва, 10 годишни изплащания, ако ти се отдаде пък възможност да си покриеш къщата ти правят близо 30 % остъпка!
87
4
 
9
 
! Отговори
Бундестим преди 6 години
До Исмет: Вкарваш си голям автогол с това изказване. Ти и твоите събратя в най-скоро време ще се видите в чудо. Заедно с еврейчетата, които ви бутат отзад. Търпението ни си има предел, а толерантността ни е към своя край. В момента се организира движение, което ще наказва всеки един мигрант, черен, турчин, евреин или циг.анин за всяка атака срещу българи, независимо от кого е извършена. Нападението на онзи ре.зак в метрото няма да остане ненаказано, това ти го гарантирам. ;)
86
1
 
3
 
! Отговори
Ludogorie преди 6 години
Това са само предизборни трикове,не може да се очаква друго от ЕС!От началото на санкциите срещу Русия някои неща леко поскъпнаха,а цената на имотите падат,защото Германия иска парите да са на пазара а не в банките и така да не се усещат загубите от тези санкции.Защо е толкова голяма разликата между работника и работодателя в Булгария ?
85
8
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До 100 % TURKТИ ГЪРЦИЯ С ГЕРМАНИЯ И ЗАПАДНА ЕВРОПА ЛИ Я СРАВНЯВАШ ?! ГЪРЦИТЕ СА КЮЧЕКЧИИ И МЪРЗЕЛИВИ ЗАТОВА СА В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ! ОТ ТУРЦИЯ Е ПО-ДОБРЕ ДОРИ ИТАЛИЯ ДЕТО Е ЕДНА БЕДНА СТРАНА ОТ ЕС ! ЗА ДА СИ ГОРД СРАВНЯВАЙ ТУРЦИЯ С ГЕРМАНИЯ ,ФРАНЦИЯ ,А НЕ С БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ ! АМА ТУРЦИЯ С ГЕРМАНИЯ НЕ МОЖЕШ ДА Я СРАВНИШ ,НАЛИ ?
84
2
 
6
 
! Отговори
До Tumbalumba преди 6 години
"Ne znam koi pishe ot moe ime ama ne obicham rqzani.... "Е значи не обичаш и Исус Христос... до колкото знаем и той е бил обрязан!
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анадолскисмяната ти свърши ли бе ?
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Tюркийе, правете си айряните и дюнерите, не ставате за ЕС. Не ви и трябва. Ердоганя сам си го каза, че не му е нужен ЕС. Стига сте се напъвали."Така и правим...но те нещо се напъват предизборно!
81
1
 
11
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Тези преговори за ес са на рафа от страна на Турция...ама ЕС не спира да говори...Ердоган каза чакаме до октомври... За ес почти не се говори вече, а в ес всеки ден...Аз не разбирам какво им става на тия европейци...България предизборно на граница ми прави политика с Турция...Холандия ми прави предизборно политика с Турция...Германия ми прави предизбоно политика с Турция...Та като гледам както казва българина никой не го интересува за Турция...:-) Лека нощ на всички неинтересуващи...:-)
80
3
 
8
 
! Отговори
Remove Kebab преди 6 години
Марш в Анадола!Махайте кебапа от Европа!
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tюркийе, правете си айряните и дюнерите, не ставате за ЕС. Не ви и трябва. Ердоганя сам си го каза, че не му е нужен ЕС. Стига сте се напъвали.
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега вече туркистан ще разбере кюрд, яде ли се или какво.
77
1
 
5
 
! Отговори
До анонимен 148 преди 6 години
Като не знаеш какво да кажеш си писал глупости.Не можеш да отидеш в чужда държава, в която не си плащал осигуровки и да искаш да бъдеш обслужен безплатно.Същото е и в турция, ще ми искат пари дори ако докажа, че произхождам пряко от баязид Аз не съм турски гражданин и ще трябва да си платя.По-интересно е защо милиони турци продължават да живеят в ЕС, а не щат да се връщат в ердогановия рай, въпреки казаното от теб и митингите в негова подкрепа из Европа.
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** било обидно.