Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?

ЕС може да затегне санкциите срещу Северна Корея
Обновена: 3 сеп 2017 22:59 | 3 сеп 2017 21:15, Веселина Йорданова
196
Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че САЩ обмислят да прекратят всякакви търговски отношения със страните, които правят бизнес със Северна Корея, съобщиха световните осведомителни агенции.

Още по темата
Пхенян днес обяви, че е извършил успешно изпитание на водороден заряд, който може да се използва като бойна глава за междуконтинентална балистична ракета.

Това предизвика остра реакция от страна на международната общност.

Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин нарече поведението на Пхенян "абсолютно недопустимо" и каза, че подготвя нови санкции срещу Северна Корея.

Тръмп свика среща на съветниците си по въпросите на националната сигурност.

Председателят на Европейския съвет Доналд Тръмп заяви, че Съюзът е готов да засили санкциите си срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит, извършен днес, съобщиха Ройтерс и ДПА.

ЕС призовава Пхенян да поднови диалога за ядрените си програми, без да поставя предварителни условия, се казва в изявлението на Туск.

"Призоваваме Съвета за сигурност на ООН да приеме нови санкции и да покаже по-твърда решимост за мирна денуклеаризация на Корейския полуостров. Залогът вече е много голям", каза Туск и посочи, че Северна Корея трябва да се откаже от програмите си за ядрени оръжия, за оръжия за масово унищожение и от ракетните си програми и това да стане по цялостен, подлежащ на проверки и необратим начин.

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да не се поддава на емоциите.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че Путин е разговарял по телефона с японския премиер Шиндзо Абе и е казал, че международната общност не бива "да се поддава на емоциите", а трябва да действа "спокойно и обмислено", подчертал е, че комплексно решение на ядрения и други проблеми на Корейския полуостров може да се постигне само с политически и дипломатически средства, съобщи ТАСС.

В отговор на журналистически въпрос Песков каза, че Путин не планира да проведе телефонен разговор със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере утре на заседание, посветено на поредния ядрен опит на Северна Корея, предаде Ройтерс. Заседанието е свикано по искане на САЩ, Япония, Великобритания, Франция и Южна Корея, съобщи американската мисия към световната организация.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди ядрения опит, който "сериозно дестабилизира регионалната сигурност" и призова Пхенян да прекрати ядрената си програма. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
0
 
! Отговори
МУУУУ преди 6 години
Корейският трън се оказа непоносимо забит в *** на говедарите от САЩ. Болката е нечовешка, безсилието тотално, и мученето се чува през два океана.
122
2
 
0
 
! Отговори
До 157 преди 6 години
Веселинка пак си е мислила за друго, като го е писала.
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Председателят на Европейският Съвет ---Доналд Тръмп?????
120
4
 
3
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Защо сащ ще прекратяват търговските отношения на други страни със с корея???? Да говорят в единствено число моля моля....
119
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Безпредметен спорСлед 2-та световна война до 89-та г. в България са построени толкова заводи, пътища, язовири, електроцентрали, спортни съоръжения, училища, университети и т.н., като за кратко време България се превръща от крайно изостанала с неграмотно население страна до една от 30-те най-развити страни в света.... А бай ти Тошо с всичките си кусури е като цвете в сравнение с всички .....френи от 90-та г. до днес!?
118
11
 
5
 
! Отговори
Безпредметен спор преди 6 години
Факт е, че Русия пороби цяла Източна Европа след 2-та световна война и доведе до това, управници като олиго.френа Бай Тошо с престъпните си антуражи да властват близо половин век, а страни като България се откъснаха необратимо и безвъзвратно от Цивилизования свят.Ако трябва да се избира кой е по-голям злодей от Хитлер и Сталин, бих избрал последния.
117
6
 
8
 
! Отговори
Ето пак преди 6 години
САЩ се включват във войната едва в края и. Пълни измишльотини, че били спечелили войната. Те не можаха да победят един Виетнам, камо ли Германия. Мозъка на Анонимния е пълен с бръмбари.
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
115
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много русофиилситик-путинофилскаа измеет има тук...
114
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп отново е единственият нормален в поредния епизод на този олигофренизъм.
113
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 161 Това не е вярно,сам СССР нямаше да може да спечели войната.Заслугата е на всички антихитлеристки сили,но влизането на САЩ във тази война, предопределя нейният успех.Щатите изпращат безвъзмездно на Сталин гориво,жито,боеприпаси...без които нямаше да има успех.САЩ спряха Съветската армия до Берлин и спасиха запада от руския ботуш,от когото ние не успяхме да се спасим 50 години.
112
7
 
8
 
! Отговори
ha ha haaa преди 6 години
"Председателят на Европейския съвет Доналд Тръмп заяви" ...Доналд е ама ТУСК ...Тръмп му е началника за съжаление...Четете преди да пишете :))))))))
111
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ156 След нападението на Пърл Харбър американците влизат във Втората световна война /до тогава бяха неутрални по доктрината им за ненамеса/,на страната на съюзниците,а Чърчил си отдъхва,защото знае,че със САЩ войната срещу Хитлер ще бъде спечелена,като казва:"Сега мога да си бегна спокойно".Руснаците сами нямаше да могат да спечелят тази война.
110
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен161 Русия е в тайна връзка с Ислямска държава,поддържа всички диктатори,които са срещу запада.СССР нямаше да бъде победител във Втората световна война,ако не бе помощтта на САЩ към Съветите-в пари от американските банки,жито и нафта.СССР подписват с Хитлер пакта Рибентроп-*** за ненападение и тайно се договарят за подялба на света,но двата агресора бързо се изправят един срещу друг.Съюзниците воюват със СССР,само защото имат общ враг-Хитлер.
109
14
 
8
 
! Отговори
ГРУХБЕТЧИЯ преди 6 години
"Финансовият министър на САЩ Стивън Мууучин" е мучащ говедоид, а аз съм грухтящ сорросоид. Ние сме менажерия, цирк и зоопарк и смърдящи скоттове.
108
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-интересното, което пропускате е, че Хирошима и Нагасаки са двата НАЙ-ХРИСТИЯНСКИ града в Япония.Съвсем случайно.Знаейки етноса на управляващите Кравария тогава и сега, правете си изводите.
107
12
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Путин ще изтъргува санкциите. Ще каже на Тръмп: ако не свалиш санкциите срещу нас ние ще търгуваме с Ким, и кво прайм а ?
106
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 152това което си написал е пропаганда ,ти си ***.
105
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отговорът на отговора ще бъде: Глобална търговска контрабанда.
104
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 152Русия няма ВВС , няма флот , няма добра армия и е натикана зад стените на Сталин град 2 години. Не знам , как точно е изнесла войната ? Сигурно имаш обеснение. САЩ бомбардират 30 дена 24 часа Германия , за да унищожат всичката инфраструктура и промишленост? Най-големите битки са на запад ? Къде точно е видя Русия да обръща войната ?:)))