Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?

ЕС може да затегне санкциите срещу Северна Корея
Обновена: 3 сеп 2017 22:59 | 3 сеп 2017 21:15, Веселина Йорданова
196
Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че САЩ обмислят да прекратят всякакви търговски отношения със страните, които правят бизнес със Северна Корея, съобщиха световните осведомителни агенции.

Още по темата
Пхенян днес обяви, че е извършил успешно изпитание на водороден заряд, който може да се използва като бойна глава за междуконтинентална балистична ракета.

Това предизвика остра реакция от страна на международната общност.

Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин нарече поведението на Пхенян "абсолютно недопустимо" и каза, че подготвя нови санкции срещу Северна Корея.

Тръмп свика среща на съветниците си по въпросите на националната сигурност.

Председателят на Европейския съвет Доналд Тръмп заяви, че Съюзът е готов да засили санкциите си срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит, извършен днес, съобщиха Ройтерс и ДПА.

ЕС призовава Пхенян да поднови диалога за ядрените си програми, без да поставя предварителни условия, се казва в изявлението на Туск.

"Призоваваме Съвета за сигурност на ООН да приеме нови санкции и да покаже по-твърда решимост за мирна денуклеаризация на Корейския полуостров. Залогът вече е много голям", каза Туск и посочи, че Северна Корея трябва да се откаже от програмите си за ядрени оръжия, за оръжия за масово унищожение и от ракетните си програми и това да стане по цялостен, подлежащ на проверки и необратим начин.

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да не се поддава на емоциите.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че Путин е разговарял по телефона с японския премиер Шиндзо Абе и е казал, че международната общност не бива "да се поддава на емоциите", а трябва да действа "спокойно и обмислено", подчертал е, че комплексно решение на ядрения и други проблеми на Корейския полуостров може да се постигне само с политически и дипломатически средства, съобщи ТАСС.

В отговор на журналистически въпрос Песков каза, че Путин не планира да проведе телефонен разговор със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере утре на заседание, посветено на поредния ядрен опит на Северна Корея, предаде Ройтерс. Заседанието е свикано по искане на САЩ, Япония, Великобритания, Франция и Южна Корея, съобщи американската мисия към световната организация.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди ядрения опит, който "сериозно дестабилизира регионалната сигурност" и призова Пхенян да прекрати ядрената си програма. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 151 Разликата между умните и глупавите е комунизма :)) Лапайй и се потапяй там глупендерр.И вземи прочети някоя книга за ВСВ, че си *** яко. Не знаеш елементарни неща.
102
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че Русия изнесе цялата тежест на ВСВ и срази хитлеристка Германия. САЩ се намесиха едва на края, а Англия и Франция през цялото време гледаха безучастно.
101
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт. Ако войната беше Германия - Русия ...финала щеше да е бърз и райха, щеше да окичи знамената в Москва. Англия и САЩ спасяват закъсалата Европа от побеснелия Хитлер . САЩ първо унищожават огромния флот в Атлантика , а после доставят хиляди самолети, тежка техника и провизии за съюзниците / в това число и Русия / .
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 143Вече не е комунизъм и да си толкова простт. Има Google образовай се малко. Смешно е.
99
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 140А така хленчи :)) Скоро и СК , ще хленчи. Дърпате дявола за опашката после. ..ревете. Така не става ...Като се правиш на мъж си поемаш и отговорностите. САЩ ще използва оръжие , което отново света не е виждал ...после пак ще има плач. Обаче сега когато е момента да се спре тази лудост ...вие хвалите грухан.
98
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са принудени да се съобразяват с Русия.
97
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не беше под санкции и изолация вече повече от 70 години Северна Корея щеше да е много по напред от Южна.
96
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те и джихатистите са решили да водят война и я водят с всички средвта, щом САЩ могат да избиват цивилни защо и джихадистите да не могат?
95
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ НЕ е нападнала Япония. След като си решил да водиш война ...всичко е позволено. Факт е че много хора платиха с живота си , но пък това доведе до 70 годишен мир. Никой неиска да яде ядрена бомба и всички се кротнаха. Никой не е карал Япония да напада Сащ и да влиза във война. Никой , не е карал и Сталин да прави съюз с Хитлер и да напада Християнска Европа ?! Всеки си е платил за делата.
94
9
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
По принцип в живота има едно поравило, което гласи:"Бий, за да те уважават". Руснаците никой не ги уважава.
93
5
 
5
 
! Отговори
А преди 6 години
америка е терорист, но всяко едно правителство е подтисническо, не може да се каже, тези са добри, а тези лоши, не сме в първи клас. всеки си гледа интереса, и ако не са те, друг ще заеме тази роля. изходът е въже за всички подтисници, правителства и терористични организации.власта покварява. Ботев не напразно е бил анархист,това е най чистата идея. всичко друго е таshaк, видяли сме го видяли вече.
92
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 133Направо ме разплака от смях :))) САЩ грабили пък ЮК една от най технологичните и богати държави в света . Пинкооо айде лягай си с тея лафчета на баба си.
91
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименв Хирошима и Наказаки не е имало никакви военно обекти--------------Хирошима е избрана по-късно като цел, най-вече поради големия брой жители и поради факта, че там са разположени важни военни центрове, а и градът е обкръжен от хълмове, което ще фокусира ефекта от бомбата.Нагасаки е едно от най-големите пристанища в Южна Япония и е от голямо значение във войната поради разнообразната промишлена дейност, включително производството на снаряжение, военната екипировка на кораби и други военни материали.
90
9
 
5
 
! Отговори
Националист преди 6 години
Америка е доказан световен терорист,ограбила държави по света и избила невинни хора.Браво на Корея,сега трябва нов военен съюз между Корея,Русия,Бразилия,Венецуела и др. за да смачкат завинаги краварите зад океана.Жалко че Южна Корея се продаде на Америка-сега там навлизат американогейски и проститутски ценности
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички са терористи
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 115А Испанците протестираха ли, когато Иракска армия нападна Кувейт преди първата атака на САЩ ? Ирак получи това , което заслужаваше . Точка.Защо САЩ и Нато , не са нападали Дубай , Кувейт , ОАЕ и т.на ? Всички се къпят в пари, което означава, че САЩ им помага , а не както твърдиш , че руши.
87
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЪМП Е ЕДИН ПОЗЬОР И ПЪРВЕНЮ!!! ВСИЧКО БЕШЕ МЕДИЙНА СТРАТЕГИЯ СЪС КОРАБИТЕ ОКОЛО СЕВЕРНА КОРЕЯ!!!НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!!КУМ ЧЕН УН ПОБЕДИ!----------------------------ПОЗДРАВЯВАМ КИМ ЧЕН УН ЗА ПОБЕДАТА МУ НАД ЖАЛКИЯ САЩ СЪС СВРЪХ ЖАЛКИЯ СИ И СТРАХЛИВ ПРЕЗИДЕНТ 1000 ПЪТИ ПО-СТРАХЛИВ ОТ ОБАМА!
86
4
 
2
 
! Отговори
? преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ"А ТЕЗИ ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ ПРОТЕСТИРАХА ЛИ ПРЕД БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ОБЯВИ ВОЙНА НА САЩ ?! АКО НЕ СА ПРОТЕСТИРАЛИ ЗНАЧИ СИ ЗАСЛУЖАВАТ ДА БЪДАТ ИЗБИТИ ,ПОНЕЖЕ ПОДКРЕПЯТ ОБЯВЕНАТА ОТ БЪЛГАРИЯ ВОЙНА ! ВСЯКО МЪЛЧАНИЕ Е СЪГЛАСИЕ !"Интересно дали на 9/11 жертвите са протестирали срещу политиката на САЩ. Или викаш - да са протестирали... както и жетвите на останалите актове след тази смешна дата..
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какви мирни японци ми говорите през ВСВ та това е била най-фанатизораната няция, в сравнение с тях днешните ислямисти са като чавдарчета, има достатъчно архивни архивни кадри от ВСВ койтп се интересува да гледа
84
3
 
1
 
! Отговори
Вапроз преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ"ПРИ ВОЙНА НЯМА ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ ,ИМА НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО Е ВРАГ НА ДРУГО НАСЕЛЕНИЕ ! БОМБАРДИРА СЕ ВСИЧКО КОЕТО ТИ ПАДНЕ НА ПРИЦЕЛ ! ВОЙНИЦИТЕ НА ВРАЖЕСКАТА СТРАНА ОТ КЪДЕ ИДВАТ ?! ИДВАТ ОТ ТОВА ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ НА ВРАЖЕСКАТА ДЪРЖАВА ! ТАКА ЧЕ ВСИЧКО СЕ УНИЩОЖАВА И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА МРЪНКА ... e dobre de nali OONETO i drygite zapadi se razbraha da ima "civilni" i da gi pazat? Az takova.. skoro se nauychih da cheta i da pisha, ama moga da mislq ot 2-3 meseca nasam... ta pitam..