Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?

ЕС може да затегне санкциите срещу Северна Корея
Обновена: 3 сеп 2017 22:59 | 3 сеп 2017 21:15, Веселина Йорданова
196
Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че САЩ обмислят да прекратят всякакви търговски отношения със страните, които правят бизнес със Северна Корея, съобщиха световните осведомителни агенции.

Още по темата
Пхенян днес обяви, че е извършил успешно изпитание на водороден заряд, който може да се използва като бойна глава за междуконтинентална балистична ракета.

Това предизвика остра реакция от страна на международната общност.

Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин нарече поведението на Пхенян "абсолютно недопустимо" и каза, че подготвя нови санкции срещу Северна Корея.

Тръмп свика среща на съветниците си по въпросите на националната сигурност.

Председателят на Европейския съвет Доналд Тръмп заяви, че Съюзът е готов да засили санкциите си срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит, извършен днес, съобщиха Ройтерс и ДПА.

ЕС призовава Пхенян да поднови диалога за ядрените си програми, без да поставя предварителни условия, се казва в изявлението на Туск.

"Призоваваме Съвета за сигурност на ООН да приеме нови санкции и да покаже по-твърда решимост за мирна денуклеаризация на Корейския полуостров. Залогът вече е много голям", каза Туск и посочи, че Северна Корея трябва да се откаже от програмите си за ядрени оръжия, за оръжия за масово унищожение и от ракетните си програми и това да стане по цялостен, подлежащ на проверки и необратим начин.

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да не се поддава на емоциите.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че Путин е разговарял по телефона с японския премиер Шиндзо Абе и е казал, че международната общност не бива "да се поддава на емоциите", а трябва да действа "спокойно и обмислено", подчертал е, че комплексно решение на ядрения и други проблеми на Корейския полуостров може да се постигне само с политически и дипломатически средства, съобщи ТАСС.

В отговор на журналистически въпрос Песков каза, че Путин не планира да проведе телефонен разговор със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере утре на заседание, посветено на поредния ядрен опит на Северна Корея, предаде Ройтерс. Заседанието е свикано по искане на САЩ, Япония, Великобритания, Франция и Южна Корея, съобщи американската мисия към световната организация.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди ядрения опит, който "сериозно дестабилизира регионалната сигурност" и призова Пхенян да прекрати ядрената си програма. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смех като им наложи ембарго познаите кво правим китаиските *** де гледаме и ползваме спират тогава ще се ловнем за палците
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските бандити вече могат да използват САМО ЕДНО оръжие - икономическите санкции!Евентуално и пуделчето си ЕС,да клявка срещу посочените му обекти.И толкова.На Русия вече не и пука от санкциите на СрАЩ,а не е далеч времето,когато и Китай и Индия ,че и други страни,като Иран,ще им теглят майната и те ще потънат в ла^ната на *** си "величие".Само още малко остава,за да си изработят система за работа,без американския долар!И колкото и да лаете американски ***,това време идва!
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ защо Сталин не пусна атомни бомби над Париж и Лондон след като можеше? Тогава само САЩ имаха ядрено оръжие, нищо не можеше да спре Сталин да пусне ядерни бомби над Париж и Лондон. Но не СССР, а САЩ пуснаха атомби бомби над цивилно население.
40
5
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Хаха. Шубето е голям страх. *** каубои. Дървят се на Русия , а дори една комунистическа Корея си прави кодош с тях. Жалки сте бе говедовъди таквизе. Ае на бас че най късно до Коледа ще има нов по силен тест и земетръс. Хахаха
39
2
 
12
 
! Отговори
Смях преди 6 години
Тоя пуяк да не иска да каже, че ще забрани вноса на китайски стоки в САЩ?
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много интересно, с нетърпение очаквам да прекрати всякакви търговски отношения с Китай, то от там май беше към 30% от вноса на САЩ.
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност Кимчо прецака Китай
36
2
 
0
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
Да, 100%.Ама нямаше.
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея, Китай и Русия заедно могат да размажат на война Великобритания за по-малко от пет години и тогава САЩ, макар и силни военно и икономически, ще останат сами и без близък приятел!
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чисто хипотетично, ако в края на ВСВ, когато хитлеристите са разгромени и Червената армия е вече пред Берлин и изхода е ясен, ако в този момент СССР беше готов с ядреното оръжие, зашото и те са разработвали, дали Сталин щеше да пусне атомни бомби над цивилно население в Германия само за да покаже на американците какво ново оръжие има?
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че САЩ обмислят да прекратят всякакви търговски отношения със страните, които правят бизнес със Северна Корея, съобщиха световните осведомителни агенции."Само се чуди как да прецака Китай. Използва Северна Корея само като извинение, нали в началото на мандата обяви, че Китай му била цел номер 1. И всичко това само защото китайската икономика конкурира американската...
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на Хирошима и Нагасаки, вече е започнало да се чувстават първите бризове на студената война. Американците ползват ситуацията за да направят показно на Сталин!
31
5
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До АнонименА САЩ като пускаха атомни бомби над фашистка и империална страна като Япония над фашистите и империалистите ли ги пуснаха или над мирно цивилно населени? ВОЙНИЦИТЕ НА ЯПОНСКАТА АРМИЯ ОТ ТАДЖИКИСТАН ЛИ БЯХА ИЛИ БЯХА ОТ ТОВА МИРНО ЯПОНСКО НАСЕЛЕНИЕ ?!
30
4
 
20
 
! Отговори
Военнопрестъпници преди 6 години
САЩ пуснаха атоммите бомби не над военни обекти, а над цивилно население и убиха няколко стотин хиляди цивилни. Избиването на цивилно население по време на война е военно престъпление според Женевската конвенция. САЩ са държава военнопрестъпник.
29
8
 
2
 
! Отговори
Кутев преди 6 години
Спокойно, хибриди мои юначни!Китай са наши приятели. Китай ще загубят десетките си милиарди инвестиции в САЩ и ще прекратят търговията си с тях. Ако трябва, гладни ще ходят, ще се върнат цивилизационно в 19-ти век, ще закрият банките и фабриките си, работещи със Запада, но китайците никога няма да предадат нашата идеология, нито пък напътствията на великия лидер на Русия!Китай няма да се огъне пред финансовия натиск на империалистите и завинаги ще следва нашата идеология!
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето такова строго ембарго бяха напревили на Ирак. Понеже произвеждал хим. оръжие. То продължи 10 години до войната на Сащ. Бяха забранени за внос дори най-елементарни лекарства. Сума народ измря. После Сащ ги нападнаха и избиха 1000 000 иракчани. И така.
27
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво мирно население в Япония през ВСВ, това е било най-фанатизираното население, взеемете малко по четете
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само че с никой не преговаря Япония по време на 1-та бомба, ами дори и СССР им обявява война след няколко дни, възниква въпроса защо
25
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАСЕЛЕНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ КАТО ЦЯЛО ИЗГЛЕЖДА ПО-МЪРШАВО И ОТ ТОВА НА СОМАЛИЯ!!!!! ТЕ ГЛАДУВАТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД И ЗНАЯТ , ЧЕ АКО ТРЯБВА И НА ВАРЕНА ТРЕВА ЩЕ МИНАТ НО ПАК НЯМА ДА ПУКНАТ ОТ ГЛАД :)
24
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атомните бомби над Хирошима и НАгасаки са можели да ги хвърлят в морето и японците като видят бомбите сами ще се предадат. Не е трябвало да ги хвърлят в населено място. Имало е такова предложение, но Труман е искал да избие цивилни хора, защото е военнопрестъпник и сатрап.