Пхенян се хвали: Ядреният опит – перфектен успех, нямало радиация

Светът реагира остро да поредната провокация на Северна Корея
Обновена: 3 сеп 2017 16:08 | 3 сеп 2017 12:47,
158
Пхенян се хвали: Ядреният опит – перфектен успех, нямало радиация
Снимка: Reuters

Севернокорейската централна държавна телевизия обяви, че проведеното днес изпитание на водородна бомба в страната е "перфектен успех".

От там добавиха, че устройството може да бъде прикрепено към балистична ракета, предаде AFP.

Часове по-рано държавната агенция КЦТА разпространи снимки на лидера Ким Чен-ун с оръжие, за което се твърдеше, че е нова водородна бомба.

Още по темата
"Опитът с водородната бомба е преминал напълно успешно", обяви държавната телевизия, добавяйки, че водородният заряд, с който е направен днешният опит, може да бъде качен на междуконтинентална балистична ракета.

От Пхенян са категорични, че изпитанието не е довело до изтичане на радиация или други негативни последствия върху околната среда.

Шестият ядрен опит на Корейска народнодемократична република (КНДР)е заплаха за цялата международна  общност и е напълно неприемлив. Това заяви днес премиерът на Япония Шиндзо Абе, цитиран от ТАСС.

"Ядреният опит на Северна Корея е откровено и грубо нарушение на действащите резолюции на Съвета за сигурност на ООН и е сериозна заплаха за сигурността на района и цялата международна общност", се подчертава в изявлението на японския премиер.

Днес КНДР съобщи за успешен опит на водороден заряд, който може да се използва като бойна глава за междуконтинентални балистични ракети. Според оценки на японски и южнокорейски сеизмолози силата на "изкуственото" земетресение е близо 10 пъти по-голяма, отколкото аналогичен земен трус, регистриран през 2016 година, когато Пхенян потвърди, че е извършил петия си ядрен опит.

Южна Корея посочи, че мощта на заряда, който днес бе взривен в КНДР вероятно е близо 100 килотона.

Южна Корея заяви днес, че предизвикателният шести ядрен опит на Северна Корея трябва да срещне възможно най-твърда реакция, включително и санкции на Съвета за сигурност на ООН, за да бъде поставена тази страна в пълна изолация, предаде Ройтерс.

Сеул и Вашингтон освен това обсъждат разполагането на американски стратегически военни съоръжения на Корейския полуостров, след като Северна Корея пренебрегна предупрежденията на международната общност и днес по-рано направи най-мощния си ядрен опит досега. Това заяви, цитиран от Ройтерс, южнокорейският съветник по националната сигурност Чхун Ею-йон.

Китай също реагира остро на ядреното изпитание. Външното министерство на Китай призова Северна Корея да прекрати "погрешните действия", след като Пхенян съобщи, че е извършил успешно изпитание на водородна бомба, предаде Reuters.

В официално свое заявление министерството решително се противопостави и силно осъди действията на Северна Корея и призова страната да спазва резолюциите на съвета за сигурност на ООН.

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шахматистът путин постави сащ на колене. Русия подчини всички, светът е в краката й.
98
9
 
15
 
! Отговори
Браво, само така! преди 6 години
Ритай наглия американец по мордата. Да пускат бомби и да изстрелват ракети по цивилно население могат наглеците, но тук си намериха майстора! Браво на Ким.
97
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким е луд, а Хари Труман е нормален.
96
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът и без това е ко4ина за живеене...!Нека има война :)
95
5
 
9
 
! Отговори
това е преди 6 години
Ако нямаше постоянни заплахи ,учения,прехвърляне на кораби и войски на САЩ в района нямаше да има и ядрено оръжие в Севера!?те търсят методи и начини да се защитят.
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиги, стоп дъ бомбс товарищ! Шейм он ю, ***!
93
8
 
7
 
! Отговори
КИМ ЧЕН МАЙМУН преди 6 години
Убаец, жалко че няма да живее още дълго.
92
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя тип утре ще поиска да паднат санкциите и света да започне да изхранва севера и доставя всякакви стоки безплатно за да не стрелне някоя ракетка към несъгласните.
91
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА НЕ Е ЛОШО НЕЩО ЗА ЗЕМЯТА, ЗАЩОТО ТЯ ЩЕ Я ПРОЧИСТИ ОТ НАС ПОНЕ ПОВЕЧЕТО!!! ЖАЛКО , ЧЕ ЩЕ ИЗМРАТ ТОЛКОВА МНОГО ЖИВОТНИ И РАСТЕНИЯ НО БЕЗ КОСВЕНИ ЖЕРТВИ НЕ МОЖЕ!ГЛАСУВАМ ЗА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ПА КОЙТО ОСТАНЕ ОСТАНЕ :D
90
5
 
9
 
! Отговори
До Ким Чен-ун преди 6 години
Мачкай!
89
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Уф ако му гледаш муцунката на тоя, я се загледай и в муцунките на меркелица, юнкерчо и полячето туск
88
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОЛОЖЕНИЕТО СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПРАВЕНО!! ТРЯБВА ДА ИМА ВОЙНА И АКО Е ДО 24 ЧАСА ЩЕ Е НАЙ-ДОБРЕ :DВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА!!!НАСЕЛЕНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ ИСКА ДА ИМА ВОЙНА ЗА ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ДОРИ ТОВА ДА ИМ СТРУВА ЖИВОТИТЕ :DСАЩ ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ ВОЙНА, ЗЩОТО ЗАПЛАХИТЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ МИНАХА ВСИЧКИ ГРАНИЦИ :DИСКАМЕ ВОЙНА! ИСКАМЕ ВОЙНА! ИСКАМЕ ВОЙНТА :D
87
4
 
7
 
! Отговори
Уф преди 6 години
Вижте му муцунката на тоя на снимката. Типично ***! А такива са опасни! Значи бой, докато още не могат да направят голяма беля.
86
3
 
4
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Сащ да иска от Китай да оправи проблема в С Корея в противен случай да пратят на Япония и ЮКорея по 100бр ядрени ракети
85
9
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ САЩ преди 6 години
ЧИФУТОкоПИТНИТЕ Ш*РОСОИДИ ЕДНО НЕЩО НЕ МОГАТ ДА ВДЯНАТ,ЧЕ РУСИЯ И КИТАЙ ЧРЕЗ С.КОРЕЯ ПОСТАВИХА ВАШИНГТОН В ЦАЙТ НОТ И СЛОЖИХА ПРИМКАТА НА ВРАТА НА КАШЕРНИТЕ *** И СЕГА САЩ НЯМАТ ПОЛЕЗЕН ХОД ,ЗАЩОТО АКО ТРЪГНАТ СРЕЩУ С.КОРЕЯ ВИЕТНАМСКИЯ ИМ КОШМАР ЩЕ СЕ ПОВТОРИ В ПЪТИ ПО ГОЛЯМ,АКО ЛИ ПЪК НЕ СЕ НАМЕСЯТ ПАДАТ В ОЧИТЕ НА СЪЮЗНИЦИТЕ СИ В РЕГИОНА И ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. В ШАХ МАТА ТОВА СЕ НАРИЧА ШАХ И МАТ С ПЕШКАТА -КИМ ,КОЯТО ШАХМАТИСТИТЕ ПУТИН И КИТАЙСКИЯ СИ ДЗИПИН РАЗИГРАХА И СЛОЖИХА САЩ НА КОЛЕНЕ
84
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за ядреното оръжие на Израел защо никой никога не пише?
83
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 24 ЧАСА ИСКАМ ВОЙНА САЩ СРЕЩУ СЕВЕРНА КОРЕЯ ПЪК ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ОСТАНЕ :D
82
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТИГА ПРИКАЗКИ!!! ИСКАМ ДЕЙСТВИЯ!!!СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА НАПАДА :DСАЩ ДА НАПАДА :DИ КОЙТО ОСТАНЕ ОСТАНЕ :D
81
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аз-ътнаистина имаш нужда от лечение, при евентуален конфликт между любимия ти Ким и Ю.Корея мога да ти кажа че 99 % от армията на севра ще дезертира още в първите 5-6 часа, а самия Ким нема и да разбере какво се е случило, казах ти защо все още съществува Северна Корея и това е единствената причина, на Ю Корея в момента не и трябва никаква чужда помощ за да се справи с това недоразумение от север
80
0
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
До АнонименАко Ю.Корея поиска просто целия режим ще бъде пометен за една седмица,-----------хха аха ха ах ах ах аха ах ах ах ах му ха ах а аха муууу хаха аха хаах аха ха хаЛАФА НА ДЕНЯ !!!!Утре ако Доналд му писне и си изкара военните, и каже айде оправете се помежду си - с Южнна Корея е свършеноЩе има само една корея.