Пхенян се хвали: Ядреният опит – перфектен успех, нямало радиация

Светът реагира остро да поредната провокация на Северна Корея
Обновена: 3 сеп 2017 16:08 | 3 сеп 2017 12:47,
158
Пхенян се хвали: Ядреният опит – перфектен успех, нямало радиация
Снимка: Reuters

Севернокорейската централна държавна телевизия обяви, че проведеното днес изпитание на водородна бомба в страната е "перфектен успех".

От там добавиха, че устройството може да бъде прикрепено към балистична ракета, предаде AFP.

Часове по-рано държавната агенция КЦТА разпространи снимки на лидера Ким Чен-ун с оръжие, за което се твърдеше, че е нова водородна бомба.

Още по темата
"Опитът с водородната бомба е преминал напълно успешно", обяви държавната телевизия, добавяйки, че водородният заряд, с който е направен днешният опит, може да бъде качен на междуконтинентална балистична ракета.

От Пхенян са категорични, че изпитанието не е довело до изтичане на радиация или други негативни последствия върху околната среда.

Шестият ядрен опит на Корейска народнодемократична република (КНДР)е заплаха за цялата международна  общност и е напълно неприемлив. Това заяви днес премиерът на Япония Шиндзо Абе, цитиран от ТАСС.

"Ядреният опит на Северна Корея е откровено и грубо нарушение на действащите резолюции на Съвета за сигурност на ООН и е сериозна заплаха за сигурността на района и цялата международна общност", се подчертава в изявлението на японския премиер.

Днес КНДР съобщи за успешен опит на водороден заряд, който може да се използва като бойна глава за междуконтинентални балистични ракети. Според оценки на японски и южнокорейски сеизмолози силата на "изкуственото" земетресение е близо 10 пъти по-голяма, отколкото аналогичен земен трус, регистриран през 2016 година, когато Пхенян потвърди, че е извършил петия си ядрен опит.

Южна Корея посочи, че мощта на заряда, който днес бе взривен в КНДР вероятно е близо 100 килотона.

Южна Корея заяви днес, че предизвикателният шести ядрен опит на Северна Корея трябва да срещне възможно най-твърда реакция, включително и санкции на Съвета за сигурност на ООН, за да бъде поставена тази страна в пълна изолация, предаде Ройтерс.

Сеул и Вашингтон освен това обсъждат разполагането на американски стратегически военни съоръжения на Корейския полуостров, след като Северна Корея пренебрегна предупрежденията на международната общност и днес по-рано направи най-мощния си ядрен опит досега. Това заяви, цитиран от Ройтерс, южнокорейският съветник по националната сигурност Чхун Ею-йон.

Китай също реагира остро на ядреното изпитание. Външното министерство на Китай призова Северна Корея да прекрати "погрешните действия", след като Пхенян съобщи, че е извършил успешно изпитание на водородна бомба, предаде Reuters.

В официално свое заявление министерството решително се противопостави и силно осъди действията на Северна Корея и призова страната да спазва резолюциите на съвета за сигурност на ООН.

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
До да аз-ътАсе нали знаеш ,че останахте само ти и другаря Ким чен ун, победа другари напред!!!-----чакаме и ***, тя сега се къпе.
78
0
 
10
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
До АнонименТоя го кара като Хитлер докрай.-----мддддаааааа ама Адолф нямаше бомбаКогато можещ да направиш от Калифорния радиационна пустиня, вече играта се играе по съвсем други правила
77
1
 
0
 
! Отговори
да аз-ът преди 6 години
Асе нали знаеш ,че останахте само ти и другаря Ким чен ун, победа другари напред!!!
76
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Ю.Корея поиска просто целия режим ще бъде пометен за една седмица, за съжаление в Ю.Корея битува схващането, че всичко може да се развие по мирен път както стана с обединението на Германия, това схващане е единствената причина поради която Северна Корея все още съществува
75
0
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
До до 79В днещно време никой не би търпял някой от ранга на другаря ...У... да си развява червения байрак и да си мята атомни бобмби със земетресения 6 по рихтер дори Русия и Китай са против да ни говорим за останалите, ако беше по умен щеше да се сниши и да оправи икономиката си народа му който бомби не яде.---и Русия и Китай ако са искали да го спрат, да са го спрели. Те с едната ръка го бият, с друагата го галят.Русия вчера е казала - да се върнем към диалога . Май само соросуидата...
74
4
 
6
 
! Отговори
до 79 преди 6 години
В днещно време никой не би търпял някой от ранга на другаря ...У... да си развява червения байрак и да си мята атомни бобмби със земетресения 6 по рихтер дори Русия и Китай са против да ни говорим за останалите, ако беше по умен щеше да се сниши и да оправи икономиката си народа му който бомби не яде.
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМного сте ми смешни червените хмери :) Вие какво мислите че ако Япония или " Корея решат да имат ядрено оръжие немогат да го създадъд ли, точно за месец и Япония и Ю Корея могат да произведат всичко което им е нужна за да пратят Ким и цялато смешна държава на оня свет------хаха аха хаа ахахахах а хаах аха ах ах аха хаха ах аха ха ха хаахахах аах ах ах аха ха хаха ахахах ах а аха ха ха ха ха ахах ах аха ах аххххх аха ха ха ха ха хах ах ахахах ха ах ах аха ха хаха ах аха ха ах ах ха
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** Нинова защо мълчи? Да излезе с изявление, че правителството носи огромна вина за водородната бомба на СК.
71
6
 
9
 
! Отговори
редник преди 6 години
До сега Ким да е казал нещо дето не го е направил? Америка загуби !
70
5
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
До АнонименНакрая чичо Сам ще докара дебелата берта---мда и осввен да си я навре, друга ползва едва ли. Ким има бомба. Това вече и на най *** либеращаци трябва да им е ясно. Въпрос на едни 5 г. е да я качи на междуконтинентална ракета и да направи цялото западно крайбрежие стъклено. А ако сега го нападнат той ще изсипе всичко срещу Южна Корея и Япония и цяла Азия ще разбере, че е по-добре с китай отколкото с Краваристан. Патоваа ситуация за соросоидата. му хажахаа ахха ха
69
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този не прилича на нормален човек с нормално умствено развитие. Личи си че от лоша семка е заченат.
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сте ми смешни червените хмери :) Вие какво мислите че ако Япония или " Корея решат да имат ядрено оръжие немогат да го създадъд ли, точно за месец и Япония и Ю Корея могат да произведат всичко което им е нужна за да пратят Ким и цялато смешна държава на оня свет
67
5
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Мед ми капе, като гледам как Ким бърка в г..за на цялата международна соросуида. Сев. Корея разработва тези оръжия единствено с възпираща цели досега, нито е заплашвала, че ще ги ползва ако не е нападната, нито ги е ползвала някога. За разлика Пилигримстан, които ползваха 2 пъти. Това е единствената държава, която се противопстави на ИслямоЗапада, на либеращаците и Сашката кръв2 с..ре.хаха аха ха ха ха а хахаха ха
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя го кара като Хитлер докрай.
65
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая чичо Сам ще докара дебелата берта и ще пукне най-фанатичния комунист и дебел севернокореец Чичо Ким Че У. Япония и Южна корея подкрепят това е достатъчно.
64
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега другаря Ким и цялата му хунта ще бъде ликвидирана от Китай, на китайците вече им писна некакъв там *** постоянно да дръбка оръжие и да заплашва региона с война, като по този начи директно заплашват икомическото развитие на целия Китай
63
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не се забравя, че тоя е ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ КОМУНИСТ, ТОЕСТ ЗАЕЪРШЕН ПСИХОПАТ. Погледнете нашите политици второ поколение комунисти с каква тежка дегенерация и психопатия са, а представете си трето. Така че нищо не се знае. От наследствен комунист-психопат можа да се очаква всичко.
62
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радиацията е ужасно нещо. Еднометрови ***, гризящи картонените домове в сащ.
61
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен ми изглежда като поредният самоубиец.Добре и кво.Удря САЩ с водородни бомби.И ония кво?Умират?Дали и те нямат водородни бомби как мислите?Когато бащата на прасчо е бил тийн САЩ са тествали успешно втората по мощност водородна бомба в историята на човечеството.Мисля,че беше 30 мегатона.3 такива и от СК не остава много.Къде е тръгнал и той с неговите бомбички.
60
13
 
15
 
! Отговори
зомбирани таварищи преди 6 години
това комунистическо *** си играе с огъня и скоро сам ще падне в него