Пхенян се хвали: Ядреният опит – перфектен успех, нямало радиация

Светът реагира остро да поредната провокация на Северна Корея
Обновена: 3 сеп 2017 16:08 | 3 сеп 2017 12:47,
158
Пхенян се хвали: Ядреният опит – перфектен успех, нямало радиация
Снимка: Reuters

Севернокорейската централна държавна телевизия обяви, че проведеното днес изпитание на водородна бомба в страната е "перфектен успех".

От там добавиха, че устройството може да бъде прикрепено към балистична ракета, предаде AFP.

Часове по-рано държавната агенция КЦТА разпространи снимки на лидера Ким Чен-ун с оръжие, за което се твърдеше, че е нова водородна бомба.

Още по темата
"Опитът с водородната бомба е преминал напълно успешно", обяви държавната телевизия, добавяйки, че водородният заряд, с който е направен днешният опит, може да бъде качен на междуконтинентална балистична ракета.

От Пхенян са категорични, че изпитанието не е довело до изтичане на радиация или други негативни последствия върху околната среда.

Шестият ядрен опит на Корейска народнодемократична република (КНДР)е заплаха за цялата международна  общност и е напълно неприемлив. Това заяви днес премиерът на Япония Шиндзо Абе, цитиран от ТАСС.

"Ядреният опит на Северна Корея е откровено и грубо нарушение на действащите резолюции на Съвета за сигурност на ООН и е сериозна заплаха за сигурността на района и цялата международна общност", се подчертава в изявлението на японския премиер.

Днес КНДР съобщи за успешен опит на водороден заряд, който може да се използва като бойна глава за междуконтинентални балистични ракети. Според оценки на японски и южнокорейски сеизмолози силата на "изкуственото" земетресение е близо 10 пъти по-голяма, отколкото аналогичен земен трус, регистриран през 2016 година, когато Пхенян потвърди, че е извършил петия си ядрен опит.

Южна Корея посочи, че мощта на заряда, който днес бе взривен в КНДР вероятно е близо 100 килотона.

Южна Корея заяви днес, че предизвикателният шести ядрен опит на Северна Корея трябва да срещне възможно най-твърда реакция, включително и санкции на Съвета за сигурност на ООН, за да бъде поставена тази страна в пълна изолация, предаде Ройтерс.

Сеул и Вашингтон освен това обсъждат разполагането на американски стратегически военни съоръжения на Корейския полуостров, след като Северна Корея пренебрегна предупрежденията на международната общност и днес по-рано направи най-мощния си ядрен опит досега. Това заяви, цитиран от Ройтерс, южнокорейският съветник по националната сигурност Чхун Ею-йон.

Китай също реагира остро на ядреното изпитание. Външното министерство на Китай призова Северна Корея да прекрати "погрешните действия", след като Пхенян съобщи, че е извършил успешно изпитание на водородна бомба, предаде Reuters.

В официално свое заявление министерството решително се противопостави и силно осъди действията на Северна Корея и призова страната да спазва резолюциите на съвета за сигурност на ООН.

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са бучка захар а кимчо парче сланинка.
58
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те щатите с едно наводнение не могат да се справят тръгнали ми на война!
57
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Пхенян се хвали с "перфектен успех", сигурно е че нещо не е било наред. Типичен трик на комунистическата пропаганда.
56
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 62Аа той Ким няма да се бие. Ще се бият онези тапицираните скелети с промити мозъци за славата на техния бог Ким пухий.
55
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не смятаме САЩ за нещо повече от бучка, която можем да победим и превърнем в желе по всяко време." заяви Ким Чен Ун.
54
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ като напукат главата на Ким русофилите пак ще ревете на умряло като за Садам, Кадафи, Асад, путин, Фидел и Чавес.
53
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен лично ме съмнява да е било ядрен взрив. Японците протестират ама с "ако е ядрен взрив".Радиация никой не е засякъл. Май си е най-обикновено земетресение и всеки го използва за пропаганда както му е удобно.
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 61,За Ким Кардашиян ли говориш, щото тя с тая задница...
51
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно нещо му правя евалла на Ким. Не е страхливец като българите! Решил е да се бие до последно и това е! Евалла!
50
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким мачка САЩ!
49
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Режимът в СК трябва да бъде унищожен незабавно. Масирани ядрени удари в този случай са оправдани.
48
13
 
14
 
! Отговори
сървайвър преди 6 години
Айде пускайте му няколко ядрени глави на тоя,че ми омръзна да чета всеки ден за него. Няколко десетки милиона жълтури по-малко - добре дошло, ще има повече хляб за останалите. Не забравяйте след тва, да ликвидирате всички ориенталци в Близкия изток! А накрая всички правителства, царе, попове и народни подтисници да се самозастрелят, защото те най-много ме дразнят! Аре баста!
47
13
 
28
 
! Отговори
Реално преди 6 години
Как си представяте САЩ да водят война до границите на Русия и Китай просто няма как да стане,Ким изигра и Пентагона и ЦРУ и 700 милиардният им бюджет за отбрана отива на вятъра!
46
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците и китайците с късогледата си политика, в крайна сметка, ще накарат Япония и Южна Корея да разработят ядрени оръжия и ги инсталират в непосредствена близост до границите им.Тогава ще започнат да цвъркат но ще бъде късно.Това разбира се няма да бъде добре за целия свят, но комунистическите диктатори гледат само как да запазят властта за себе си докато са живи и нищо друго не ги интерисува. Това важи и за наследствения диктатор Ким. Затова той е по-опасен за света от всяка друга страна.
45
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ще излезе по-*** не само от баща си, но и от Ленин. Ленин поне имаше оправдание-сифилис в кратуната, а тоя...
44
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ нямат полезен ход! Този път Ким им го сложи голям на САЩ! АКо нападната, Ким ще изстреля атомните и водородните бомби и ще стане лошо за Южна Корея и Япония. Ако Тромпета не нападне, излиза, че е страхливец! Ха - ха - ха! Чакам да видя какво ще направи Тромпета, каквото и да направи, все е губещ! Ким е голям, евалла му правя!
43
3
 
6
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Брей, какъв хубав костюм изкара тоя ***
42
2
 
1
 
! Отговори
Glavcho trifinoff преди 6 години
Aze kva vodoridna bomb Sam oodgotvil bedno vi e fentyzito. Fidisova I DEbelqn zaedno v komplekt natukani u pashkul v bombata. Celia avqt otiva na cinema or ibgazqvane samo or pyrdebeto v vatreshnosra na bombata
41
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха - Ха - Ха! Не вярвах, че Ким е толкова луд, ако тази новина е вярна, наистина тоя Ким си е луд спор няма! Чакам да видя какво ще направи Тромпета. Според мен нищо няма да направи.
40
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18 месеца ще гледате кадри как самите севернокорейци се гаврят с трупа на дебелия и мумиите на бащата и дядото на площада в Пхенян. Няма по-силно оръжие от глада.