Пхенян се хвали: Ядреният опит – перфектен успех, нямало радиация

Светът реагира остро да поредната провокация на Северна Корея
Обновена: 3 сеп 2017 16:08 | 3 сеп 2017 12:47,
158
Пхенян се хвали: Ядреният опит – перфектен успех, нямало радиация
Снимка: Reuters

Севернокорейската централна държавна телевизия обяви, че проведеното днес изпитание на водородна бомба в страната е "перфектен успех".

От там добавиха, че устройството може да бъде прикрепено към балистична ракета, предаде AFP.

Часове по-рано държавната агенция КЦТА разпространи снимки на лидера Ким Чен-ун с оръжие, за което се твърдеше, че е нова водородна бомба.

Още по темата
"Опитът с водородната бомба е преминал напълно успешно", обяви държавната телевизия, добавяйки, че водородният заряд, с който е направен днешният опит, може да бъде качен на междуконтинентална балистична ракета.

От Пхенян са категорични, че изпитанието не е довело до изтичане на радиация или други негативни последствия върху околната среда.

Шестият ядрен опит на Корейска народнодемократична република (КНДР)е заплаха за цялата международна  общност и е напълно неприемлив. Това заяви днес премиерът на Япония Шиндзо Абе, цитиран от ТАСС.

"Ядреният опит на Северна Корея е откровено и грубо нарушение на действащите резолюции на Съвета за сигурност на ООН и е сериозна заплаха за сигурността на района и цялата международна общност", се подчертава в изявлението на японския премиер.

Днес КНДР съобщи за успешен опит на водороден заряд, който може да се използва като бойна глава за междуконтинентални балистични ракети. Според оценки на японски и южнокорейски сеизмолози силата на "изкуственото" земетресение е близо 10 пъти по-голяма, отколкото аналогичен земен трус, регистриран през 2016 година, когато Пхенян потвърди, че е извършил петия си ядрен опит.

Южна Корея посочи, че мощта на заряда, който днес бе взривен в КНДР вероятно е близо 100 килотона.

Южна Корея заяви днес, че предизвикателният шести ядрен опит на Северна Корея трябва да срещне възможно най-твърда реакция, включително и санкции на Съвета за сигурност на ООН, за да бъде поставена тази страна в пълна изолация, предаде Ройтерс.

Сеул и Вашингтон освен това обсъждат разполагането на американски стратегически военни съоръжения на Корейския полуостров, след като Северна Корея пренебрегна предупрежденията на международната общност и днес по-рано направи най-мощния си ядрен опит досега. Това заяви, цитиран от Ройтерс, южнокорейският съветник по националната сигурност Чхун Ею-йон.

Китай също реагира остро на ядреното изпитание. Външното министерство на Китай призова Северна Корея да прекрати "погрешните действия", след като Пхенян съобщи, че е извършил успешно изпитание на водородна бомба, предаде Reuters.

В официално свое заявление министерството решително се противопостави и силно осъди действията на Северна Корея и призова страната да спазва резолюциите на съвета за сигурност на ООН.

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Денис Родман заплаши че ще скочи от първият етаж - ако неговата държава нападне приятелът му Ким ) хм )
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скука.Обадете се като дойдат извънземните.Това с комунисти и капиталисти се изтърка, на мен ми писна.
37
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те така викаха и руснаците, че няма радиация след Чернобил. На промитите червени мозъци не може да се вярва.
36
1
 
10
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Да перефразирам Василев...Селяни - кое не ви харесва в концепцията за независима, и силна Европа? А?Или сте свикнали да слугувате на някого?Половината на ФАЩ...половината на Русия!Селяни!:-)
35
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя ким е много просто момче. Това не е учудващо, след като баща му и дядо му са комунисти. И тук гледам пишат разни младежи с бащи и дядовци комунисти и на тях много им личи.
34
6
 
16
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Кимчо е новият световен дразнител.Света има нужда от това.След края на Студената война САЩ постоянно търсят "враг"който да ги заплашвар.Терористи Осама Ал Кайда ИД Русия СК.Щатската военна машина се нуждае от постоянен враг.Няма да се учудя ако технологийте са стигнали до СК с помоща на ЦРУ
33
14
 
3
 
! Отговори
Ракети за Ким преди 6 години
Добре.... Сега пуснете една върху гъсто населен район и после пак измерете радиацията. Сигурно пак няма да има такава.А сега сериозно- подобни режими трябва или сами да деградират (пример съветският) и да рухнат или да за рухването им да се окаже помощ от друго място. Първия случай не се вижда в СК, защото местните власти не разхлабват примката около народа си. И с междунар. изолация няма да стане. Моряха ги от глад и ги оперираха без упойка, и пак кланът Ким си остана на власт.
32
0
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Време е да обявим война на този рапър разстърстващ Земното кълбо с трусове от бомби!- Ще се натоварим на салове - а пехотата ще мине няколко хиляди километра пеша през международното пространство) Пехотата ще е с редници от Столипиново-(поне 50000) кръвожадни за метал които ще нарежат всички ракети и техника на Ким като я направят за скраб- редовната войска от жени и дебели тънтурчовци с хилядите генерали -ще обикалят с саловете полуострова- за да отвлекът и забавляват вниманието на Рапъра )
31
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ООН да вземе най-накрая решение за смъкване на режима в Северна Корея с помощта на международна коалиция, да чакаме да унищожат половината свят с простотията си ли?!?
30
4
 
22
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
До 4 ФАКТТова в учебниците на Сорос ли го пише? Войната в Корейския полуостров, е в следствие на окупирането на Корея от Японците през 1910 година и обявяването на Корея за Японска колония!СССР изтласква японците от полустрова към края на 2-та световна война и се образува държавата С.Корея, която НИКОГА не е напдала САЩ или Япония върху ТЕХНИ ТЕРИТОРИИ!
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само дето с последвалото 6.4 земетресение са затрили няколко десетки хиляди севернокорейци, иначе опита е успешен...
28
3
 
9
 
! Отговори
Чичо Сам преди 6 години
И накрая джуджето Тръмп
27
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайцитс протестират, но в същото време ликуват. Някой вместо тях прави краварите луди.
26
20
 
7
 
! Отговори
Чичо Сам преди 6 години
Милошевич, Кадафи, Саддам... сега наред е Кимчо! След него да се готви джуджето Путин!
25
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България била с Русия... къде бе? :) Освен шепа психично нестабилни които още бленуват вечния комунизъм да властва над галактиката други няма.
24
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То свинчо на края с тия си опити ще си напьлни гащите с фекалии.
23
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са мръднали *** яко стига стоя комунизъм
22
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мноо са глупави русофилите. Радват се, а забравят, че Русия е много близо и ще бъде жестоко заразена при един конфликт. Акъл нямат, ама то в русофилска глава...
21
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯТеб ще те пратим на фронта да освобождаваш Северна Кореа от комунистите, стягай багажа и оитвай да защитаваш демокрацията на корейският полуостров. Само си вземи и памперсите за всеки случай.
20
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро Тръмп ще хвърли един томахок по празната глава на Кимчо и всичко ще свърши!