Русия за ядрения опит: Време е да върнем диалога!

Москва също осъди ядреното изпитание на Северна Корея
3 сеп 2017 14:05,
90
Русия за ядрения опит: Време е да върнем диалога!
Снимка: Reuters, архив

Русия призовава всички страни незабавно да се върнат на масата на преговорите по ядрения проблем на Корейския полуостров, които според нея, са единственият изход от ситуацията. Това се посочва в декларация на руското външно министерство във връзка със съобщенията за нов ядрен опит на Корейската народнодемократична република (КНДР), предаде ТАСС.

Още по темата

"Призоваваме всички заинтересова страни незабавно да се върнат към диалога и преговорите като единствен възможен начин да бъдат решени проблемите на Корейския полуостров, включително и ядреният", се допълва в декларацията на руското външно министерство.

"Потвърждаваме готовността си за съвместни усилия в тази насока, включително в контекста на изпълнението на руско-китайската "пътна карта", се допълва в декларацията.

Продължаването на действията на КНДР, които подкопават режима на неразпространение на ядреното оръжие, носят със себе си сериозни последици за самия Пхенян, се посочва още в декларацията на министерството на външните работи на Русия.

"Не може да не предизвиква съжаление фактът, че ръководството на КНДР с действията си, насочени към подкопаване на режима на неразпространение, създава сериозна заплаха за мира и сигурността на Корейския полуостров и в целия регион", се допълва в декларацията на руското външно министерство.

Френският президент Еманюел Макрон призова днес международната общност да реагира "с възможно
най-голяма твърдост" на новия ядрен опит на Северна Корея, който е "посегателство срещу мира и сигурността",
предаде Франс прес.

Президентът на републиката Еманюел Макрон осъжда най-енергично новия ядрен опит, извършен тази нощ от Северна Корея, който е част от поредицата опити с балистични ракети и потвърждава линията на Пхенян да застрашава мира и сигурността на международно равнище, се посочва в комюнике на френското правителство.
Ядреният опит, който днес направи Северна Корея, е акт, пораждащ изключително голямо съжаление. Това е действие, извършено при пълно пренебрегване на международните изисквания, заяви генералният директор на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано, цитиран от АФП.

"Ядреният опит, направен от Корейска народнодемократична република, е акт, който поражда изключително голямо съжаление", заяви Амано в комюнике.

Това е шестият ядрен опит на Северна Корея, извършен при пълното пренебрегванена многократните настоявани на международната общност, допълни шефът на МААЕ, която е агенция на ООН с централа в австрийската столица. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
Чичо ви преди 6 години
СК не заплашва никого.Тя иска да се пази от ястребите които е заплашват всеки ден. Израел е три пъти по малак от СК а има ядренно оръжия. За къкво им е на евреите това оръжие.
71
0
 
5
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
Дано сащ да изчезнат от лицето на земята. Ще падне голямо черпене..
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ от години приканват Русия и Китай да водят диалог с лудите оризи? ??? Как така сега тоя говори се едно никога не е чувал за СК ??Какво спах те 20 години преди да създаде ядрено оръжие ?????
69
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин не позна. Този път преговори няма да има. По американските традиции - луд с пушка на площада задължително се застрелва веднага след като откаже да я хвърли. А Китай ще предпочете да защитити търговските си интереси в САЩ, пред психаря Ким.
68
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и с Хитлер така на времето все продължаваха диалога, продължаваха го, продължаваха го и в края на краищата бая народ си отиде, разрушенията - отделно да ги броим. Та и сега пак - веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода ... Твърдо трябва, твърдо. Детето се биело преди да се строши стомната, а не след това, както ни учат класиците.
67
1
 
3
 
! Отговори
до 74 преди 6 години
Странно, Северна Корея стреля ракетки, дайте другите да се събираме и да умуваме, щото нали то Северна КОрея не е виновна, ами другите са виновни. Ега ти логиката.
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма революционна ситуацияАко Северна корея се развива толкова бързо във боенно отношението скоро война на корейския полуостров ще означава 3-та световна но за сметка на САЩ
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, ***, още ли не си разбрал, че златните ти времена свършиха! Съдбата на жалката измислена държавица С. Корея зависи само от двете суперсили на 21-ви век - САЩ и Китай, както и от технологичния гигант Япония - от "самураите" може всичко да се очаква!
64
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психопата на снимката стои зад цялата история с ядрените ракети и опитите с тях от страна на диктаторчето на Северна Корея. Защото е обсебен от манията да покаже на САЩ, че е велик лидер, с който трябва да се съобразява целия свят. Но понеже е комплексар обича да действа подмолно, с "опълченци", терористи и диктатири от различен калибър като Мадуро, Дутерте, Кастро, Ким и др.
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми то социализма е като мюсулманството - избива друговерците,само дето се променя непрекъснато до пълна и окончателна победа.
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имам чувството, че Ким ще получи някоя изненадваща болест тип- Литвиненко, ама малко по-бърза и ще дойде някоя военна хунта, подкрепена от големите сили и ще живнат нещата. Сев.Корея има силна армия и не и трябва атомна бомба за да си защитава доста пресечената територия. Могат да изтъргуват ядреното си развитие за мнооого пари и всички ще са доволни!
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да си чешем езиците - голям автогол за Китай, който категорично се вижда, че няма контрол над кукуто
60
1
 
11
 
! Отговори
дуро преди 6 години
До Анонимен 51Да си видял турист от Северна корея нейде по света?????
59
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин и ненормалникът от страната на ужасите-Северна Корея действат заедно по указания на диктатора от Кремъл.Целта е,Путин да се завърне триумфално на политическата сцена,като равен на демократичните лидери.Тази си цел ,той не успя да постигне с намесата си в Сирия,като "миротворец".
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия " северно корейски другари" много бързо наваксаха развитието в науката и техниката... Явно САЩ ще ги морят по много направления с помощта на обединен студен фронт...
57
0
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
До Анонимен 47 Купувай си веднага място в гробището и приготви белия чаршав.
56
2
 
12
 
! Отговори
Путю е уплашен преди 6 години
Лудият Кум е близо до Владивосток и далече от Лос Анжелиз
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин се моли горещо Ким да го покани както в Сирия.
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският диалог,е като македонският принцип:Или ке ми даеш,или ке те таковам!
53
1
 
12
 
! Отговори
Ванго. преди 6 години
До 50 . Нека и аз ти направя едно предсказание.Утре някой ще умре. Не мога да кажа в коя държава и как се казва човека,но със сигурност утре някой ще умре.