Тръмп и Шиндзо Абе се разбраха за "невиждан натиск" върху КНДР

Японският премиер е разговарял по проблема и с Путин
181
Тръмп и Шиндзо Абе се разбраха за "невиждан натиск" върху КНДР
Снимка: БТА

Японският премиер Шиндзо Абе и американският президент Доналд Тръмп са разговаряли за втори път по телефона днес, предаде ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

Още по темата
Абе и Тръмп се чуха тази сутрин, малко след като Северна Корея обяви, че е извършила успешен опит с водородна бомба. Двамата са разговаряли отново късно днес японско време.

Абе и Тръмп се чуха по телефона общо четири пъти, откакто Северна Корея изстреля балистична ракета над Япония във вторник, отбелязва агенция Киодо.

В сутрешния си разговор днес двамата се съгласиха, че е необходимо да бъде засилен натискът върху Северна Корея, за да промени своята политика. Следобед те се договориха за оказване на "невиждан досега натиск върху Северна Корея".

Японският премиер обсъди по телефона севернокорейския проблем и с руския президент Владимир Путин, съобщи още агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

Подробности не бяха дадени. Абе е разговарял с Путин веднага след беседата си с Тръмп.

Подобно на САЩ и Япония Русия също осъди севернокорейския ядрен опит. Тя обаче призова всички заинтересовани страни да се върнат незабавно към диалога и преговорите като единствения възможен начин за комплексно решаване на проблема, отбелязва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 81Имам двойно гражданство по майчена линия и мога да ходя където си искам дори в САЩ,но аз проблем в БГ нямам. :) Чухте вие за едини визи и само тях въртите :) смешници недъгави.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 81 В САЩ имат над 1 милион Българи. В комунистически страни не съм чувал такава цифра :) Ако има е сподели ...Иначе си просто поредния интригант с червена лепенка.
74
5
 
6
 
! Отговори
разум трябва преди 6 години
Севера разполага с 9 милиона армия по всяко време,надъхана и напълно боеспособна която може да погълне и Юга и Япония,защо мислите до сега никой не се е осмелил да ги нападне!?
73
4
 
0
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До Анонимен 79 Никоя съседна страна не е отчела повишено ниво на радиоактивност, значи Прасчо е овладял термоядрения синтез.
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 79Няма как да има разгром мухаЛ. По времрто на корейската война САЩ имат Атомно оръжие :) Не знам дали си стигнал до там. Ако говореха , като дебелака ...трябваше да мятат Атомни още тогава и сега всичко , щеше да е добре.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeus"Прасчо има водородна бомба, при това мощна и чиста."Ти изобщо имаш ли идея какво е водородна бомба и как може таква да бъде чиста??? Толкова си невеж, че ми идва да те намеря и да ти изкарам гръбнака през носа с надеждата да съм сигурен, че няма да оставиш поколение след себе си!
70
3
 
3
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Моля анонимните от Кoзяк да се обосноват с факти като ми отговарят.
69
3
 
5
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Ужасяваща неграмотност и не познаване на историята за Корейската война,началото и причините и последващия разгрома на САЩ там,какво учите в училище бе хора?
68
4
 
12
 
! Отговори
Елементарно преди 6 години
Не съм чул и разбрал Ким да е пращал подводници, самолети или кораби из океаните около САЩ, докато обратното е всеизвестен факт. Ако за момент забравим за ударната пропаганда срещу КНДР и се позамислим: Кой всъщност е агресорът?. Срещу агресията всеки нормалномислещ се защитава. Питам се при това положение: Кое му е ненормалното на Ким?
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 73Ами нашите полицай , нали си оправят собствената *** - ама ти не доволстваш ?:) Трябва ли да се спазват законите или не ? И тея които имат ангажимента трябвали да го правят или не ? Не го а да разбера логиката ви левии пияниции?
66
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да не би САЩ да са тръгнали да завладяват С Корея? Те ако са искали досега да са измели Кимовете 1000 пъти, за какво са им пропаднала комунистическа икономика със зомбиран матрял
65
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не си вземете куфарите и не заминете за Великата Северна Корея? :) Ще бъдете част от крайното и велико унищожение на САЩ както винаги сте мечтали. Сега е момента! Лек път.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този дядка с кинтите и боядисанат коса що не си гледа да си оправя собствената kочина която е затънала в дългове, 95 милиона души не работят, една трета живеят на социални помощи, всичко беше изнесено в Китай, Мексико, Индия а американчосите се стрелят по улиците.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusЗевсе дори нямаш идея каква глупост каза ама теб си те знаем и сме свикнали да изглеждаш смешно :)
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 59Дай за пример и Дубай и ОАЕ :) Те също са партньори на САЩ :))) Интриганти.
61
0
 
10
 
! Отговори
Фактите преди 6 години
За има-няма половин век се изредиха трима Ким-а. Всичките през годините получаваха строги, по-строги и най-строги санкции, предупреждения, ултиматуми и прочие словесни излияния от всякакви импотентни страхопъзляци от САЩ, НАТО, ЕС и други техни гъзолижещи структури и организации. Ким е наясно, че на никой от преждеизброените не му стиска да направи каквото и да било срещу него и ще си разиграва коня както му е кеф. Неговата държава отдавна си е самодостатъчна и никакви санкции не го притесняват.
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 66"Севрна Корея никого не е нападнала и заплашвала," Хаха ок :) забавен си :)
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е държава терорист. Севрна Корея никого не е нападнала и заплашвала, а САЩ използваха атомно оръжие срещу цивилно население и избиха половин милион цивилни. САЩ са военнопрестъпници.
58
2
 
4
 
! Отговори
ей преди 6 години
До Анонимен 60Кой кого заплашва?САЩ праща кораби и самолети и прави провокации не обратното,Севера никой не напада..
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 61 Второстепенни, не се разхождат в океаните с 3 самолетоносача :)) Хахахха