Тръмп и Шиндзо Абе се разбраха за "невиждан натиск" върху КНДР

Японският премиер е разговарял по проблема и с Путин
181
Тръмп и Шиндзо Абе се разбраха за "невиждан натиск" върху КНДР
Снимка: БТА

Японският премиер Шиндзо Абе и американският президент Доналд Тръмп са разговаряли за втори път по телефона днес, предаде ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

Още по темата
Абе и Тръмп се чуха тази сутрин, малко след като Северна Корея обяви, че е извършила успешен опит с водородна бомба. Двамата са разговаряли отново късно днес японско време.

Абе и Тръмп се чуха по телефона общо четири пъти, откакто Северна Корея изстреля балистична ракета над Япония във вторник, отбелязва агенция Киодо.

В сутрешния си разговор днес двамата се съгласиха, че е необходимо да бъде засилен натискът върху Северна Корея, за да промени своята политика. Следобед те се договориха за оказване на "невиждан досега натиск върху Северна Корея".

Японският премиер обсъди по телефона севернокорейския проблем и с руския президент Владимир Путин, съобщи още агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

Подробности не бяха дадени. Абе е разговарял с Путин веднага след беседата си с Тръмп.

Подобно на САЩ и Япония Русия също осъди севернокорейския ядрен опит. Тя обаче призова всички заинтересовани страни да се върнат незабавно към диалога и преговорите като единствения възможен начин за комплексно решаване на проблема, отбелязва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакви депресирани ушaнки цъкат за дребни копейки.
115
0
 
1
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 125 Ти защо употребяваш алкохол през работно време , във винзавода?
114
3
 
2
 
! Отговори
Tic Tac Toe преди 6 години
До АнонименХората в българия били усмихнати!?Срам нямате ли??Хората в България в мнозинството си са усмихнати(всъщност по скоро изпълнени с някаква надежда за по човешко съществуване или поне заплащане) когато излитат от летище София с еднопосочен билет!Факт!
113
20
 
6
 
! Отговори
редник преди 6 години
Те американците са така , като усетят че ще ядат пердах тичат да подкокоросват другите да го отнесат , а те чрез терористичните си подразделения търгуват на воля и без свидетели ! Не че са много хитри , , ама ние сме си балами и това е!
112
22
 
8
 
! Отговори
факт преди 6 години
В европейската *** видяхме само мизерия и унижения!
111
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България си е много добре. Бачкам си карам си колата. Ходя на плажче . Ходя на ресторантче. Заведенията са пълни , хората усмихнати . За радост не ни управлява побъркан диктатор и всеки ден да слушам военни идиотии.Съжалявам тебе , че си глуповат и трябва всички да си плюем държавата. Да ама НЕ.
110
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не била изнасяла нищо, Северна Корея си е била даже добре, Германия потъвала, САЩ едвам едни телефони произвеждат, добре, че една Русия си имаме - е, малко СПИН, кал, мизерия, ама нищо.
109
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да ги съжаляваме че са 70 год със санкции ли ? Се едно да съжалявам престъпници. Тяхна си работа , че гладуват и имат пари само за бомби. Те си го избират ...Не ние.
108
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто трябва да направят както Рейгън с Кадафи. На следващия опит да пуснат ракети по резедиенцията на Ким и да си прави сметката от тук на там
107
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо не погледнете из нета има материали доста поне за болници в КНДР. Материалите са от мисии на СЗО, която не може да се обяви за политически пристрастна, нито пък хората които са ги снимали за лакеи на Ким. Погледнете и после сравнете с познатата ви гледка от типична българска поликлиника или болница. Коментарите след това стават излишни.
106
4
 
8
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Като чета тук вече съм абсолютно убеден, че в КНДР всички живеят в пещери и землянки, ровят за корени и ходят на лов за диви животни с подострени тояги. И докато си живеят в тази идилия, току някой се присети да сглобява атомни бомби и балистични ракети. Да се чуди човек как с подострени тояги се правят балистичнии ракети. Както и да е ... добре е някои от вас да се опитат да мислят със собствената си глава.
105
1
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Тез Северна Корея да вземат да стрелят към Афганистан, само си хабят ракетите в океана.
104
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетете руски сайтове за пътешествия. Там ще намерите и за Северна Кореа, придружени с много снимки и коментари. И колегата който пише за живота там е абсолютно прав. Една красива страна с трудолюбив народ. Дори и на руснаците им идва в повече тяхната идеология, но самите корейци я имат за даденост
103
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само нещо да ви споделя, така да се каже от източника. Тази "толкова бедна страна" КНДР всяко тримесечие внася от България (!) ... да правилно сте прочели ... по 15 контейнера вино от винзавода в който работя. Хората си пращат етикетите, плащат си продукцията редовно и са много добри наши клиенти. Това не става, ако глупостите, които се пишат тук имат нещо общо с истината. Може би от нечия гледна точка са зле, но едва ли е така в сравнение с нашия хал.
102
2
 
5
 
! Отговори
До 117 преди 6 години
Естествено че американците имат такава електроника. Нали европейските учени направиха ядрената бомба, щото американците и тогава си бяха тъъпи. Но това да слагаш айфона, като върхова технология си е простотия
101
2
 
4
 
! Отговори
Мо преди 6 години
Ясно е, че стандартът на живот в Северна Корея е завиден (според един особен вид наши сънародници). Питам се - колко ли процента от населението би напуснало, ако отворят границите 70%, 80%?!?
100
0
 
6
 
! Отговори
Арабска поговорка преди 6 години
Кучетата си лаят, а кервана си върви.
99
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има един филм на Елена Йончева за Северна Корея, има го в тубата, съветвам всички фенове на Кимовете да го изгледат, пък после да пишат)
98
2
 
2
 
! Отговори
До 107 преди 6 години
Естествено че управлението на всяко ядрено устройство е в хиляди пъти по сложно от няква сапунерка направена в Китай. Па дори и айфон. Когато айфоня започне да управлява процеси траещи по няколко наносекунди, да вземе да се похвали! За сведение, една наносекунд е една милиардна част от секундата.
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ее то СССР-то като имаше ядрени оръжия какво, цъфна ха?