Тръмп отсече: Помиряване? Не, Пхенян ще разбере само от едно нещо!

Американският президент заяви, че действията на КНДР са опасни за САЩ
Обновена: 3 сеп 2017 15:44 | 3 сеп 2017 15:31, Веселина Йорданова
236
Тръмп отсече: Помиряване? Не, Пхенян ще разбере само от едно нещо!
Снимка: БТА

Южнокорейските "приказки за помиряване" със Северна Корея няма да свършат работа. Пхенян ще разбере "само от едно нещо", заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от ДПА.

Още по темата
В поредица постове в Туитър в реакция на новия ядрен опит, извършен от Северна Корея, Тръмп отбеляза, че е бил предупредил Юга, че приказките за помирение няма да проработят.

Тестът показва, че севернокорейските "думи и действия продължават да бъдат много враждебни и опасни за Съединените щати", написа още американският президент, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Северна Корея е държава парий, която стана голяма заплаха и затруднение за Китай, който се опитва да помогне, но без особен успех", коментира Тръмп.

Китай е единственият съюзник и безспорно най-големият търговски партньор на Северна Корея, която обяви, че е извършила с успех днес своя и шести и най-мощен досега ядрен опит.

Това предизвика острата реакция на международната общност, като Япония призова за извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, Южна Корея и САЩ не изключиха военен отговор на действията на КНДР, а Русия и Китай също осъдиха теста.

Необходимо е международната общност да окаже максималния възможен натиск над Северна Корея, призоваха министрите на външните работи на Япония и Южна Корея, предаде ТАСС.

"Обединихме се около мнението, че сега е време за максималния възможен натиск над Северна Корея", каза японският външен министър Таро Кано след телефонен разговор с южнокорейската си колега Кан Кьон-хва. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари