В Румъния ще правят референдум – за и против гей браковете

Управляващите провеждат допитването през този месец
3 сеп 2017 17:45,
42
В Румъния ще правят референдум – за и против гей браковете
Снимка: Reuters, архив

Управляващата Социалдемократическа партия в Румъния възнамерява да организира тази есен референдум за ограничаване на конституционната дефиниция на семейството. Това ефективно ще изключи възможността да бъдат легализирани браковете между лица от един и същи пол, заяви партийният лидер Ливиу Драгня, цитиран от Ройтерс.

Планът за референдум се появи, след като Коалицията за семейството, неправителствена организация, събра миналата година 3 милиона подписа в полза на промяна на конституционната дефиниция на брака като съюз между мъж и жена, а не "съпрузи", както е сега, предава БТА.

Според румънските закони конституцията може да бъде променена след предложение на президента, правителството, една четвърт от всички депутати или поне 500 000 граждани. Парламентът трябва да одобри каквато и да било промяна, която след това да бъде гласувана на референдум.

Нашето намерение е да приключим с организирането на референдума за промяна на конституцията по въпроса за семейството тази есен, заяви Драгня на партийна среща в курорт на Черно море.

Малко политици открито подкрепят гей браковете или граждански партньорства в консервативната източноевропейска страна от 20 милиона души, в която православната църква има голямо влияние, отбелязва агенцията.

Сред изключенията са центристкият президент Клаус Йоханис, който е заявявал, че подкрепя толерантността и отвореността към другите, които са различни, отхвърляйки религиозния фанатизъм и ултиматумите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Румъниягей бракове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България и тя трябва да приеме гей браковете.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм за.Тези хора е редно да имат права.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕДЛАГАМ НА ГЕЙОВЕТЕ ДА ИМ СЕ РАЗРЕШИ ДА ОСИНОВЯВАТ НО САМО АКО ДЕТЕТО E ОТ ИНДИЙСКИ ПРОИЗХОД ИЛИ КАТРАНЕНО ЧЕРНО :D-------------------------ПРИ НАСЕЛЕНИЕ ОТ 8 МИЛИАРДА Е ТОТАЛНО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ГЕЙ ИЛИ НЕ~!
20
2
 
12
 
! Отговори
Mopcku_ преди 6 години
Значи не се научихте, че където и по света да се отвори темата за гейовете се прави, за да се отвлече общественото внимание от много по-значими за деня събития. Е така преди няколко години в Бг една мутренска партия изтегли кредити, които и внуците ни ще връщат. В същото време *** беше много притеснен от темата ще има, или не гей парад в София...
19
5
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Президента немец подкрепя гейовете.Хей от запад се надигачерна вражеска вълна...Който разбрал разбрал
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами румънците се отдалечават на светлинни години от булг***ристанкото стадо,което,каквото му кажат господарите,"свои" и чужди,изпълнява безпрекословно!!!Да си кажа правото,преди време си мислех,че,преди окончателната ни ислямска окупация,ще трябва да емигрираме в Унгария(ако въобще искат стада от овце),но сега стигам до извода,че едва стадото би могло да се довлече до Румъния...при положение,че румънците приемат да се изцапат с робски ген!!!България,г-да оФФФце,е свършила!А вие си блейте!!!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А не искат ли и преференции пред хетеро двойките при осиновяване! Да не ги кара да чакат системата, че не им понася на изнежените душички.....
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние българите си имаме принципи,може да не ми е добре,ама на комшията ,хичТака де,народ всякакъв,свиквайте,никой не ни пита,Айде горчиво,за булката
15
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ги подкрепям също, при положение че им се забрани да осиновяват деца
14
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До номер 12 Подкрепям гей браковете.
13
0
 
18
 
! Отговори
В преди 6 години
По-добре референдум, отколкото държавата да им го наложи. А дали либералистите са се справили добре с промиването на мозъци ще разберем от вота. Очаквайте скоро и в нашата родина.
12
17
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 13 (OMG_Lucker)Напротив, по-добре от нас са. И да, в правилната посока се движат. Няма нищо лошо в еднополовите бракове. Единственият недостатък е, че не могат да имат общо генетично потомство. Засега.
11
2
 
18
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
Еееее едно време всичко излишно и непотребно се бракуваше бе, тъпчеха го, газеха го и кога вече съвсем на нищо не заприлича и айдеее за вторични преработки, та белким нещо полезно са получи... Та сега викат геювете дали да са бракуват-ами аз с две ръце и с два крака ша подпиша да ги бракуват завчас, задължително и немедлено бе
10
11
 
19
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Начи мислех си, че румънците са добре, че се движат в правилна посока за разлика от нас, но явно и те в някои отношения са много изтр3щели.Искам да попитам: след гей браковете ще узаконят ли и браковете между третополовите, надполовите и безполовите? Щото има и такива изтр3щеняци.
9
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: номер 11 И аз!
8
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм ЗА гей браковете.
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЧАКВАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА РАЗБЕРА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ :DАКО УЗАКОНЯТ ГЕЙ ЛЕЗБО И ТРАНССЕКСУАЛНИТЕ БРАКОВЕ МЕЖДУ ТРАВЕСТИТИ ТО НАЙ-ВЕРОЯТНО И ТУК ТОВА ЩЕ СТАНЕ ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ!?
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето пример как НПО разединяват нацията! А у нас са десетки провокаторски организации. Които трябва да бъдат забранени и хвърлени в затвора.
5
15
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А референдум в България за или против членството на България в ЕС и НАТО ще има ли?
4
26
 
6
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 6 години
Никой няма да им разреши на тази партия да правят референдум. Не може такива важни въпроси да се решават от който и да е, това вече е решено от нашите по-старши партньори в Брюксел.