Австралия: Китай може да възпре Ким Чен Ун

Ким Чен Ун е жесток и зъл, заяви премиерът Търнбул
4 сеп 2017 08:52, Елка Василева
25
Австралия: Китай може да възпре Ким Чен Ун
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е жесток и зъл. Китай трябва да положи усилия да спре агресията му, заяви австралийският премиер Малкълм Търнбул, цитиран от ДПА.

Търнбул каза пред телевизия Ей Би Си, че ако Китай спре доставките на петрол за Северна Корея, ще окаже силен натиск над режима на Ким. "Китай може да направи повече", каза австралийският премиер.

Още по темата

Той добави, че непрекъснато получава информация за вариантите на ответни действия, които могат да предприемат САЩ. "Китайците са разочаровани и смаяни от поведението на Северна Корея, но Китай има най-силните средства за въздействие и с тях идва по-голямата отговорност. Точно сега Ким Чен Ун е решил да предизвика Китай и това налага по-силен китайски отговор".

Търнбул каза, че Северна Корея не е марионетка на Китай, но според него Китай може да ограничи още повече икономическите връзки с Пхенян, за да му окаже натиск за прекратяване на ядрените опити.

На въпрос дали според него Ким Чен Ун е зъл, австралийският премиер каза, че той редовно избива членове на собственото си семейство. "Това е жестока и зла диктатура. Той обрича собствения си народ на глад. Това е опасен, провокативен, незаконен режим, който застрашава мира и сигурността в района и в света и единствената му цел е да запази диктатурата на едно семейство в Северна Корея", добави Търнбул, цитиран от ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
6
 
! Отговори
да преди 6 години
До СтефановГлупости....
1
7
 
11
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
Държава, в която властта се предава от баща на син, после на внук, не може да е нормална държава. Съвременните монархии реално не разполагат с политическа власт. Северна Корея е тоталитарна диктатура, подобно на Саудитска Арабия. Много беля могат да направят.