ЕК: Турските власти правят невъзможен приема на Турция в ЕС

Решение за прекратяване на процеса може да вземат 28-те
4 сеп 2017 15:20, Елка Василева
53
ЕК: Турските власти правят невъзможен приема на Турция в ЕС
Снимка: архив, Reuters

Действията на турските власти правят "невъзможно" присъединяване на Турция към ЕС, заяви Европейската комисия, след като германският канцлер Ангела Меркел призова за прекратяване на преговорите за присъединяване на Анкара към ЕС, предаде Ройтерс.

Още по темата

Цитирайки изказване на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер от миналата седмица, направено преди коментар на Меркел в рамките на предизборната кампания, говорителят на ЕК посочи на редовен брифинг: Турция се отдалечава с гигантски крачки от Европа и това прави невъзможно за Турция да се присъедини към ЕС.

Говорителят подчерта обаче, че всяко решение за това дали официално да се прекрати блокираният отдавна процес за членство на Турция може да бъде взето от 28-те страни членки на блока, а не от Европейската комисия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: есТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
41
 
! Отговори
иуио преди 6 години
Затваряне на всички европейски граници за търговия и транспорт за пуйкия. Вън пуйки и мюсли от нашият общ европейски дом!
8
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган въобще си няма зор за ЕС, скоро с Иран ще са в БРИКС+Които не знае в БРИКС са ресурсите и реалното производство.БВП на ЕС и УСА над 80% е услуги и надуване на балони, затънали в ОГРОМНИ заеми, абсолютна пирамида!В краткосрочен план, че сме в ЕС е СУПЕР, обаче в дългосрочен план, сме ***!За това скоро ще се спретне ТСВ, за да се нулира всичо!
7
9
 
37
 
! Отговори
анализ преди 6 години
Ако ЕС е последователен в намеренията трябва бързо да издигне пет метрова стена на границите с Турция и да ги затвори!Да прекрати всякакъв търговски обмен и в режим на пълна изолация ще принуди Ердоган да пълзи като червей и да моли за снизхождение..Нещо,което брюкселските меки китки ще проспят и след време ще е късно!
6
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре ще му начешат муцуната ислямистка.
5
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабо Меркел, где така? На джамия Мустафа!
4
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЕС, ако си не европеец ти се полагат една камара права и никакви задължения.
3
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникОрдите нахлуващи в Европа ще донесат по-лошо и от Турция в ЕС .
2
18
 
48
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Турция се отдалечава с огромни стъпки ....Към Анадола...и Диарбекира...към туземния арабски свят...където и е мястото всъщност!!!Логичните последици от султанският диктат е отдръпване на западните бизнес партньори...загуба на пазари...загуба на капитали....загуба на доверие в автократичния сдухания...Кеф....и когато турските бизнЬесмени загубят милиарди...на Ерсдухания ще ме стане тясноКеф!!!
1
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отсега се знае кой от 28-те е ибрик с аграрен тен, който ще удари рамо на комшу Ердоган в спора му с Европа. Баш "европеецът" ББ.