Южнокорейски вестник: Сеул да се сдобие с ядрено оръжие!

"Не можем завинаги да сме зависими от американския ядрен чадър"
Обновена: 4 сеп 2017 10:07 | 4 сеп 2017 10:00, Елка Василева
46
Южнокорейски вестник: Сеул да се сдобие с ядрено оръжие!
Снимка: Reuters

Южнокорейски вестник призова Сеул да се сдобие с ядрено оръжие, предаде Франс прес.

В Южна Корея има 28 500 американски военнослужещи. По силата на споразумение между нея и САЩ от 1974 г. на страната е забранено да разработва ядрена военна програма. САЩ поемат ангажимента да защитават с техния "ядрен чадър" Южна Корея.

Още по темата

Но все по засилващата се заплаха от страна на Северна Корея кара някои южнокорейци да заговорят за еманципация на Юга от американското ядрено покровителство.

"В момент, в който заплахата на ядрените оръжия тегне над главите ни, ние не можем завинаги да сме зависими от американския ядрен чадър и от американското ядрено възпиране", се казва в редакционен коментар на южнокорейския в. "Донга илбо".

В него се припомня, че вече не може да се говори за свободен от ядрени оръжия Корейски полуостров, а само за свободна от ядрени оръжия Южна Корея.

Така че Южна Корея не трябва да се колебае и да позволи завръщането на територията си на тактически ядрени американски оръжия, както и да започне да разработва свои собствени ядрени оръжия, допълва изданието.

САЩ разположиха за известно време ядрени оръжия в Южна Корея след Корейската война, но ги изтеглиха през 1991 г., когато Югът и Северът заедно изразиха намерение да работят за един свободен от ядрени оръжия Корейски полуостров.

Същевременно Асошиейтед прес съобщава, че по време на военни учения Южна Корея е симулирала ракетна атака срещу севернокорейски полигон за ядрени изпитания.

Вчера Пхенян изпита шестата си ядрена бомба.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Не се сърди човече преди 6 години
Аве ти навсякъде ли пишеш и все едно и също. Няма ли с какво по-смислено нещо да си играеш.
37
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Ако не към този момент до съвсем скоро(ако кризата се задълбочи) на Територията на Южна Корея и около нея ще има повече Атомно Оръжие отколкото на територията на САЩ.Кво си мислите че Американците не струпват дори точно в този момент хиляди тонове Ядрено оръжие ли!! Тва няма как да го чуете по новините и медии.Това е в графата Строго Секретно но дори и без да имам доказателства съм Убеден че съм прав защото е 100% логически и стратегически издържана теза!!!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южна Корея със своята индустриялна мощ ноже да направи бомбата за 3 дни а на 10-тия ще има 10 пъти повече бомби от Северна Корея. Ама не е там работата.
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека вярващите хора днес да се помолят за мир и благоденствие. Сериозно.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано всичко да се размине с малко тропане на атоми, без гърмежи и без гъби!!! Леко ме притеснява това, че и Ким и Тръмп не са напълно уравновесени. Пази Боже!
33
3
 
16
 
! Отговори
МУУУУ преди 6 години
Корейският трън се оказа непоносимо забит в *** на САЩ. Болката е нечовешка и мученето се чува през два океана.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31Пари
31
0
 
2
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Нямат щото не им дават братята
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде пак цялата позитанска измеет се изсипа тука...
29
7
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Кой им пречи?Нали са малък икономически тигър,една бомба да направят не могат,а изостанала и гладна Северна Корея може?Смешници.
28
1
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
Брей ! Рано бе ! Рано си злоупотребил с " евроатлантически опиати " .
27
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунистическия диктатор Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани а след като САЩ ни донесоха свобода и демокрация имаме таолетна хартия и банани.
26
4
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ким се гаври със САЩ, а САЩ не могат да направят нищо освен да пищят като ощипани девойки. Ако Сеул се сдобие с ядрено оръжие, това няма да промени нищо. Само ще увеличи риска от заличаване на корейския полуостров.Картите на масата се пренаредиха. СК вече държи козовете и всякакви опити за санкции са безсмислени. Просто всички трябва да седнат на масата за преговори и да признаят СК за новата ядрена сила, с която ще се съобразяват.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май на американците не им стиска, да направят първата крачка. И май знаем защо не им стиска Китай като каза не и Америка нещо замлъкна. Китай, дава заемите на САЩ и те решават някой неща. В момента САЩ дължи няколко трилиона долара на Китай. А който дава парите той поръчва музиката.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници, американците никога няма да им позволят. Един път като си се отказал от суверенитет като южна корея, няма връщане.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8 ;Не само САЩ,а само определени държави могат да имат ядрени програми ,според международните закони подписани от всички страни.Ако беше поне малко осведомен,нямаше да задаваш *** въпроси.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез пък и те... Я си сядайте на гза, ядреното оръжие е прилегия само на държави, които не са подметка на САЩ. Или може би още се чудите защо през 1974-та Вашингтон ви е забранил да имате собствено такова?
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТО18Ясно щом нещо звучи еднакво значи няма разлика и значение. Страшна логика вадите.
20
1
 
3
 
! Отговори
до 18 СатаНАТО™ преди 6 години
Не се правете на интелигентен, по ника ви се чете обратното ...
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, краварите са толкова глупава нация, а имат 11 самолетоносача и правят обиски в търговските представителства на суеринтелигентни руски разведчици.И умните руснаци си упуват самолети от краварите, дето бъркат Грузия и Джорджия.