Кримски градове се побратимяват с наши – за инвестиции, култура

Ще обменяме опит в решаване на проблеми: жилища, пътища...
4 сеп 2017 08:37,
148
Кримски градове се побратимяват с наши – за инвестиции, култура
Снимка: Reuters, архив

Градовете Феодосия и Евпатория на полуостров Крим, планират да сключат споразумения за побратимяване с австрийски и български градове, съобщава днес руският в. "Известия", цитиран от ТАСС.

Изданието се позовава на Георгий Мурадов, постоянен представител на Република Крим към президента на Руската федерация, анексирала полуострова през 2014 г. Мурадов не е казал с кои точно градове ще се побратимят кримските градове.

"Проявяваме интерес към опита на чуждестранни градове в решаването на проблеми, засягащи жилищно-комуналното стопанство, енергетиката и развитието на пътните мрежи. Стремим се да укрепваме културните и хуманитарните връзки. Нещо повече, подобни споразумения привличат инвестиции от бизнес сдружения в чужди страни", обяснява Мурадов.

Протоколите за сътрудничество се очаква да бъдат подписани на годишната конференция "Крим в международния контекст", която ще се състои в Ялта в началото на ноември с участието на делегации от европейски страни, добавя той.

Подобни документи градове от Крим може да подпишат в бъдеще с общини от Франция и от Италия, с които ще се преговаря на конференцията, посочва пред "Известия" републиканският лидер Сергей Аксьонов.

След 2014 г. някои кримски селища вече се побратимиха с италиански и гръцки градове, припомня ТАСС.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евразийски Интернационал - Евразийци от "братските" страни, побратимявайте се !
116
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До погр ебален агент САЩ присединиха два щата чрез референдум .Къв е проблема .Да ни пуснат референдум в България .
115
4
 
3
 
! Отговори
редник преди 6 години
До Анонимен 113 Въпроса за газта го отвориха съмишлениците ти , дано те четат:) Лижа само Българските интереси !
114
2
 
3
 
! Отговори
Warning преди 6 години
Духове на извънземни масови убиици може да видите снимани около КИм ЧенИр и КИм чен Ън .>Виждат с е по ярко осветени обеми около подставените лидери на власт.При прослушване на записи може да чуете как се кикотят и *** гръмогласно ..ЧУват се около чуваемия диапазон..КОгато испускат газове гръмогласно обкръжението на Ким чен Ън се смеят яко..
113
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 113: Драги ми "редник", като по-старши от тебе ще ти кажа, че аз не ползвам руски газ и няма и да ползвам и затова плюя мястото което ти лижеш, защото плащам индиректно част от порното ти отопление.
112
3
 
3
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 6 години
Още 1972 година имаме наблюдение на тъй наречен "ХОХОЛ".Беше обсебил селянин от западна Украйна яко пиинал .сниман е на гарата в КИев по време на посещение на нашата група от Плевен ..ПО късно се оказа че това са духове на избити извънземни нарушители проникнали на повърхноста преди хиляди години..Руския език пази огромни територии от проникване на такива.УКраинския език е ценен с това че ги диагностицира мигновенно по време на разговори .Веднага минават на руски за да ги прогонят
111
3
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
ПОследните години проучваме интензивно балканитв във връзка снимани разни примерно "извънземни "негодници и престъпници по време на чернобилската авария.Открихме "БЕсове" може да ги видите на кадри от парламента в Киев как обсебват наркотизирани депутати и правят побоища и драки.Видяхме снимани бесове в Крим дни преди референдума за независимост и блокиране на проникването им с украински език .МАсови убиици още от 2012 година ползваха за облъчванена цяла Украйна програми на украински
110
4
 
3
 
! Отговори
редник преди 6 години
До 101 Ти за плюене отстъпка искаш :) Сам се питаш , сам си отговаряш ! Не виждаш Европейските изисквания ? Как да ти помогна ?
109
7
 
10
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Руската федерация не е анексирала кримския полуостров през 2014. Крим се присъедини чрез демократично проведен референдум. Германия анексира Австрия през 1939 година и анексира ГДР през 1989 година!
108
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизма, Сталинизма, Путинизма - за руснаците робството, крепостничеството е естествено. Те винаги са били роби- от царско време до днес.Не знаят какво е Свободата и затова не я търсят.Робска Русия поробваше всичките си съседи.
107
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страна на която в сърцето на столицата й, същинският правителствения и интелектуалният център е ограден, и на кръст прорязан с булеварди, улици, паметници черкви и катедрали носещи само имена на руски князе, генералисимуси, маршали, генерали и никому неизвестни, измислени светци е поробена още от Освобождението си от турско владичество. Това унизително раболепие, което няма аналог в света, самозваните русофили наричат "признателност" !
106
4
 
6
 
! Отговори
редник преди 6 години
до 100 "Че кой те кара да купуваш вода "Банкя"?!Пий руска минерална вода бе ;)Ама такава няма :) " Сериозно? :) Те и вода ли нямат ? от хапчетата дето ми ги препоръчвате ли пиеш ?
105
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е, че се побратимяваме с украински градове. Скоро Украйна ще стане член на НАТО и ЕС.
104
7
 
9
 
! Отговори
101 преди 6 години
До редникАхамм...мислиш, че на Русия трябва да и целуваме краката...за да имаме и евтин газ ли???Вие, руссоффилистиците, осъзнавате ли колко сте сбъркани???Всичко го обръщате на отношенията ни с Русия и как трябвало да им се кланяме и да им показваме любовта си, за да, видите ли "те да ни помагат" или "да ни дадат" нещо си.Не виждам Европа, част от чийто съюз сме да изискват подобни неща, при положение, че ни наливат милиарди, които ние крадем като невидели.
103
1
 
4
 
! Отговори
до 104 преди 6 години
За нашата БГ става въпрос, нали ?
102
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре какъв е този вятър, дето излезе? А той бил от устата на шорошите, които правят като него, от тази новина
101
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"""Руснаците ни въоръжиха , електрифицираха , заработи промишленост , осигуриха пазари !"""И ни превърнаха в просяците на Европа
100
2
 
4
 
! Отговори
Слава преди 6 години
Браво Свети ЦАр Петър Велико Преславски след смърта през 968 година бе приет на обучение в Православен център зад Сатурн. ПОсле е върнат в Закарпатието и успява за кратко да създаде мощна православна територия .Стотици милиони пишат на кирилица Благодарение на него и неговите смели помощници.МОсква освобождава от нагли престъпници и извънзмени терористи огромни територии вкл Гърция,Влахия,МОлдавия,Бесарабия,Украйна,Србиуя,Крим,Кипър,Крит и Болгария.
99
4
 
5
 
! Отговори
редник преди 6 години
До СатаНАТО Има служби и двамата сме под наблюдение сладур :)
98
7
 
9
 
! Отговори
редник преди 6 години
До Анонимен 97 " Страна която е принуждавана да плаща най-скъпия газ, а същевременно това го нарича "Русия ни дава", е не само поробена, но и унижена !" Що не купуваш от "евтиния" американски газ и великия "свободен" пазар ? Ползвай ток от американските тецове родолюбецо ! Плюеш Русия и искаш отстъпка?