Кримски градове се побратимяват с наши – за инвестиции, култура

Ще обменяме опит в решаване на проблеми: жилища, пътища...
4 сеп 2017 08:37,
148
Кримски градове се побратимяват с наши – за инвестиции, култура
Снимка: Reuters, архив

Градовете Феодосия и Евпатория на полуостров Крим, планират да сключат споразумения за побратимяване с австрийски и български градове, съобщава днес руският в. "Известия", цитиран от ТАСС.

Изданието се позовава на Георгий Мурадов, постоянен представител на Република Крим към президента на Руската федерация, анексирала полуострова през 2014 г. Мурадов не е казал с кои точно градове ще се побратимят кримските градове.

"Проявяваме интерес към опита на чуждестранни градове в решаването на проблеми, засягащи жилищно-комуналното стопанство, енергетиката и развитието на пътните мрежи. Стремим се да укрепваме културните и хуманитарните връзки. Нещо повече, подобни споразумения привличат инвестиции от бизнес сдружения в чужди страни", обяснява Мурадов.

Протоколите за сътрудничество се очаква да бъдат подписани на годишната конференция "Крим в международния контекст", която ще се състои в Ялта в началото на ноември с участието на делегации от европейски страни, добавя той.

Подобни документи градове от Крим може да подпишат в бъдеще с общини от Франция и от Италия, с които ще се преговаря на конференцията, посочва пред "Известия" републиканският лидер Сергей Аксьонов.

След 2014 г. някои кримски селища вече се побратимиха с италиански и гръцки градове, припомня ТАСС.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Изолацията на раССия тегне в още по голяма степен в/у Крим. Този красив украински град"Калеко, калеко.... То бива да си неграмотен ама... От кога Крим стана град?!?!
56
4
 
13
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До Sorosoidcheto Calecoкримските българи са най-многобройната част от българската диаспора по света---------------Сериозно?И колко са тези кримски българи?
55
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко АлекоЗначи това което казваш беше вярно(липса на храни, ток, вода и т.н.) преди 2 дори 3 години. Преди година вече това не е вярно. А сега в края на Почивния сезон по-големия проблем ще е че местните няма да могат да изядат всичките продукти домъкнати от търговците за Туристите посещаващи Крим.
54
16
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Изолацията на раССия тегне в още по голяма степен в/у Крим. Този красив украински град с развит туризъм, исторически забележителности и икономически потенциал, се превърна в място, където дори електрозанхранването се явява проблем, а в изпразнените супермаркети озверели хора се бият за банани. Там където е стъпил рушки ботуш, винаги следва изолация и разруха. Самите *** предпочитат по-добри места за живеене от родната си РАША, но винаги влачат рушката си участ и претенциите си със себе си ..
53
12
 
17
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До по-далече от Русия. сега ти си в Европа. Тогава ,моля да отговориш на въпрос: 1.Защо София прилича на *** катун ,с каруци, глутници и коптори в централната част? Защо ивропеецо си паркираш в зелени площи и изхождаш кучето в детски пясъчници? Защо население на РБ намаля на 2 млн? Защо се закриват училища? Защо mо улици се разхождат луди с пистолети и стрелят по живи мишени. Казваш само Русия е пречка за твоя просперитет или може би трабва да погледнеш в огледало?
52
13
 
10
 
! Отговори
Sorosoidcheto Caleco преди 6 години
На пр(ост)ака Калеко да му минава през ум, че на Крим има голям брой българи, че кримските българи са най-многобройната част от българската диаспора по света? Или пише гаdории под някаква дяволска диктовка? Последното е вярното. Защо да не сме побратими с братята си по кръв, език и вяра? Защото на Шорош престъпника не му харесва, а му харесва брат от брата да разделя и еничари да прави цял народ?! Ние сме си братя с Крим по кръв, по език и по вяра. Сорос превърна българите в еничари.
51
11
 
11
 
! Отговори
Дабе преди 6 години
До Анонимен500 години турско грабителство еничаре мръсен долен *** !!!!!Добре че са руснаците вече не знам колко пъти требе да ги молим да ни освободжават то сме си сами за убиване не за освобождаване . е неудобно да ги молим но да се разширяват щото тука е *** на кенефите ако требе ще се местим към Русия.Тя да не му мисли а да се разширява колкото се може повече на запад.И много да внимават с западния бизнес и с турския това не е бизнес а вериги за съсипване на генофонда и източване.
50
16
 
13
 
! Отговори
гостенин преди 6 години
Колко много безумие витае из главите на продажните московски мекерета!За паница леща продават и род, и Родина.Със кого ще се побратимявяте бе, мальоумници? Сега сте избрали татарско-мюсюльмански градове. Па и оня се изцепил - щу получаваме инвестиции и ще правим бизнес - ще има отново източване на пари от България към Русията.
49
7
 
14
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
И аз се побратимих с една кримска гражданка.За една нощ.
48
16
 
15
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
47
12
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Побратимявайте се и заминавайте за Крим.Като се върнете, ще ви съдят за незаконно влизане в Украйна.Така че веднъж заминали повече не се връщайте.Макар че те ще ви тикнат връцете по един автомат и ще ви пратят да ни "освобождавате", на Путин му трябва пушечно месо. Но понеже няма да сте в голямо количество, тука ще ви изтрепем и така ще се приключи с няколкотостотин мизерни предатели-русофили.
46
6
 
7
 
! Отговори
Картинката е ясна! преди 6 години
Колеги, няма смисъл повече да се коментира от нормални хора тази статия! Ботовете и браузърите на про*тестъ*рите и шо*ро*ши*те, както и техните ****отии удавиха възможността за смислени коменти!
45
6
 
9
 
! Отговори
Дабе преди 6 години
корумпирания български бизнес нема да цоца от най мърдара нация в света която е направила най умното да бъде с Русия а не с разграбваща се Украйна.Нашите паразите нямат място в Крим.Те мразят Крим и мислят само за печелбарство и как да завлекат поредния трезвомислещ човек .Също биха им промили мозъците тези западни "бизнес "използвачи.
44
8
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 6 години
До Българите презМи то така както си го описал турското робство е също като ЕС! Тогава защо ни е било изобщо да се освобождаваме? Пич, тебе яко те бие интеграла! Ти си живия пример за програмиран изкуствен "интелект" - зомби!
43
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руското робство беше в продължение на повече от 70 години над 26 държави!Сега никой не иска да има нищо общо с Русия!България фалира 3 пъти под руско робство!
42
16
 
15
 
! Отговори
Българите през преди 6 години
Турско робство:- свободно учат и работят в Европа, имат ниви, бизнес, собственост, дюкяни, магазини.Руското робство:- не можеш да учиш или работиш където пожелаеш, забранено ти е да ходиш по света, нямаш бизнес, дюкян, собственост, ниви, живеееш в затвор наречен Държава, руски и бг комунисти избиват хората!
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 41Мдаааааа, че първо *** на училище! Когато се изучиш 12 години, тогава ще разбереш много умни истини! А така.............ще си креташ ЦЯЛ (безмислен!) ЖИВОТ недоучен и неграмотен!
40
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе знаех, че руснаците са ни освободили от робство?Кога е било това?
39
8
 
11
 
! Отговори
Спам - бот преди 6 години
До Калеко АлекоКалеко, ползвай ТОР браузър! Така ще можеш много повече от три плюса в минута да си слагаш сам! Не знамсамо кого ще успееш да заблудиш, освен себе си!Много мъка ш*о*р*о*и*д*н*а, много! Толкова милиарди долари вложени в Украйна гръмнаха на вятъра!
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Шоп 31Хммммммм, че това да не са ти продажните шо.ро.шчета, които обичат само срещу пари и под команда??????? Зелените хартийки са в другата посока, аре бегай, че със всеки изминат ден "ценността им" ще започне да намалява!!!! Даже и за тоалета няма да стават, хи-хи-хи-хи.....