Сеул: КНДР може би готви ново изстрелване на ракета!

Швейцария готова да посредничи за решаване на кризата
4 сеп 2017 20:36, Елка Василева
26
Сеул: КНДР може би готви ново изстрелване на ракета!
Снимка: архив, Reuters

Възможно е Северна Корея да подготвя ново изстрелване на балистична ракета, предупреди Южна Корея след най-мощния ядрен тест на Пхенян, който твърди, че е разработил водородна бомба, предаде Франс прес.

След неделния опит са засечени признаци, че КНДР подготвя ново изстрелване на балистична ракета, заяви южнокорейското министерство на отбраната.

Министерството не съобщи кога смята, че ще е изпитанието, но заяви, че вероятно то ще е с междуконтинентална балистична ракета, която ще бъде изстреляна в Тихия океан, за да засили допълнително натискът върху САЩ.

Швейцария е готова да посредничи за решаване на севернокорейската криза, включително като домакин на преговори на министерско равнище, заяви президентката Дорис Лойтхард, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

Тя отбеляза, че швейцарски военни части са разположени по демаркационната линия между Южна и Северна Корея и че Швейцария има дълга традиция на неутрална дипломация. Китай и САЩ обаче ще трябва да поемат своята част от отговорността, уточни Лойтхард.

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев пристигна в Сеул за руско-корейски консултации по въпроси на сигурността, предаде ТАСС. Той бе приет от президента на Южна Корея Мун Дже Ин, съобщи пресслужбата на Съвета за сигурност на Русия.

По-рано Съветът за сигурност на Русия съобщи, че на 5 и 6 септември Патрушев ще бъде в Токио за планирани руско-японски консултации по сигурността.

Русия разкритикува реакцията на САЩ и съюзниците им на последния ядрен тест на Северна Корея и предупреди, че всякакви необмислени стъпки може да са изключително опасни, предаде Ройтерс.

"В настоящата ситуация е ясно, че всяка непохватна стъпка може да доведе до експлозия, политическа експлозия, военна експлозия, а не само до експлозия от ядрено изпитание", каза заместник-външният министър Сергей Рябков.

"Не трябва да има място за ескалация. По-умните и по-силните трябва да проявят сдържаност", добави той.

Русия може да бъде принудена да предприеме ответни мерки от военен характер за създаване на противотежест на разгръщането на американски ракетни комплекси THAAD в Южна Корея и Япония, предупреди Рябков, цитиран от ТАСС.

"Случващото се в непосредствена близост до границите ни с увеличаването на потенциала на противоракетната отбрана, и тук става дума не само за Южна Корея, но, доколкото разбирам, и за Япония, ние пречупваме през нашите собствени възможности за развитие на военния потенциал в тази област", каза руският заместник-външен министър.

"Ако всичко това се развива с такива тревожни темпове, в някакъв момент вероятно ще стане неизбежно въпрос и за нашата реакция във военния смисъл на думата за създаване на някакви противотежести", подчерта той.

Рябков отбеляза, че Русия споделя безпокойството на Китай от плановете за разполагане на ракетни комплекси THAAD в Южна Корея.

Великобритания проучва всички възможни начини за оказване на натиск на Северна Корея след последния й ядрен опит, каза говорителка на премиера Тереза Мей, като добави, че мирните дипломатически решения са за предпочитане, предаде Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Северна Кореяракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южна Корея е икономически колос межде два други далекоизточни колоса, докато Сев. Корея тъне в нищета. Единствената разлика между двете е комунизмът. От тук нататък сами си правете изводите!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самозабравилият се севернокорейски властелин си играе с огъня и фитила на ядрен апокалипсис в собствената си съсипана от комунизма държава. Жалко за корейците!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Южна Корея готви ново пускане на смартфон. Всеки си знае работата.
18
3
 
4
 
! Отговори
МУУУУ преди 6 години
Корейският трън се оказа непоносимо забит в *** на говедарите от САЩ. Болката е нечовешка, безсилието тотално, и мученето се чува през два океана.
17
3
 
24
 
! Отговори
Жико преди 6 години
Не съм чул, Ким да заплашва България. Причина - и ние не го заплашваме.
16
4
 
6
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Дайте на един побърканец власт,подсилена с ядрено оръжие и го оставете на мира- той сам ще си строши главата!
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е многоходово активно мероприятие, заедно с грандиозния митинг на Кадиров срещу Бирма, за сплашване и против интересите на Китай, с намесване и на новото нефелно американско ръководство. Ако Тръмп се хване на КГБ въдицата, за Китай остава или да се съгласи да финансира Сила Сибири, или зимата да си вземе Сибир. И двата случая са удачни за Путин.
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перчемът го дава непукист, а му треперят нааканите *** от една малка С. Корея, ***...
13
5
 
4
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Все пак прасчо не иска да умира.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рижавата шишарка е станала отзад кафява...
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано скоро да започне тази Трета Световна Война! То разни алчни се нас'раха сао да се ежат. Да си отнесете всичко в гробовете заедно с децата си! То явно няма да се усвестите докато не им писне. Егати колониалистите "умни".
10
4
 
17
 
! Отговори
Бай ганьп преди 6 години
Радетелите на демокрацията САЩ са загрижени за Северно корейският народ, няма да умират от глад, ще имат свобода на словото, високи технологии, добро образование, висок стандарт и ще пътуват свободно по света! ( Дори и в сънищата си, за справка виж Ирак)!
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събирам пари за самолетен билет на Кънев от БХК до Северна Корея. От посолството на КНДР в София ми обещаха нежно, по евроатлантически да го наденат на следващата подготвена за изстрелване балистична ракета!
8
2
 
16
 
! Отговори
нн преди 6 години
Северна Корея е китайския юмрук в зъбите на САЩ. Просто тези времена дойдоха. Русия, формално се прави на заинтересована. Китай и Русия преобръщат нещата със световната хегемония на САЩ. Ако САЩ разпалят война на Корейския полуостров, голяма беля ще стане там, а САЩ пак ще излязат сухи, както през втората световна.
7
7
 
24
 
! Отговори
ИДЖИС ТУК, ИДЖИС ТАМ преди 6 години
а истината е , че 50% е шансът да минат ракетите. А за САЩ и една да мине е неприемливо.. Така, че СПЕТЕ СПКОЙНО ДЕЦА. ЗЛОДЕЯТ от ВАШИНГТОН ще си кротува и само ще бълва гневни тиради
6
6
 
28
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Категорично съм против Швейцария да посредничи! Трябва да се заложи на опита и затова нека помогнем на света и изпратим пощенския гълъб Бойко при Ким Чен Ун! Бойко да му разкаже за началниците и ако имаме късмет може корейския ТИКВОН да прати нашия ТИКВОН в трудов лагер и...ех, размечтах се...
5
5
 
20
 
! Отговори
ДАААА преди 6 години
Войната приближава САЩ. От 200 г не са водили война на собствена земя така, всичките приказки на ТРЪМП са си само приказки...
4
6
 
16
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Нали в района има американски кораби с противоракетната система ИДЖИС, защо не свалят на Прасчо ракетите (въпроса е риторичен)?
3
9
 
26
 
! Отговори
САЩ СВЕТОВНОТО ЗЛО преди 6 години
докато нямаха ИРАК , ЛИБИЯ, СИРИЯ чдрено оръжие бяха нападнати от САЩ директно и разрушени. Тъй, че само силата може да спре агресора. КИМ ТРЕТИ не е хвърлял ядрени бомби по никого, а ТРУМАН ДА. С един подпис уби 200 000 мирни граждани
2
5
 
28
 
! Отговори
ДВОЕН СТАНДАРТ преди 6 години
Израел направи тайно 200 ядрени бойни глави, а САЩ им дава по 4 МЛРД $ годишно само за АРМИЯТА и заедно правят ракети и избягват споразуменията с РУСИЯ. МЕРКЕЛ им продава подвоници за изстрелване на тези ракети.