Тръмп решителен срещу Северна Корея: Ще ползва и ядрена сила!

Южна Корея с учение, ползваха и балистични ракети
4 сеп 2017 07:12,
73
Тръмп решителен срещу Северна Корея: Ще ползва и ядрена сила!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и японският премиер Шиндзо Абе осъдиха в телефонен разговор "продължаващите дестабилизиращи и провокативни действия" на Северна Корея след новия й ядрен опит, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Тръмп потвърди, че Съединените щати ще се защитават и ще защитават съюзниците си с целия спектър от налични дипломатически, конвенционални и ядрени способности, гласи съобщението на Белия дом.

Двамата лидери са потвърдили непоклатимите ангажименти на двете страни за обща отбрана и са заявили, че ще продължат тясното сътрудничество, се казва в съобщението.

Още по темата

Южна Корея извърши маневри с балистични ракети в отговор на севернокорейския ядрен опит, предаде Франс прес, като цитира южнокорейската агенция Йонхап.

Междувременно южнокорейската армия извърши учение с реални муниции, симулиращо атака срещу севернокорейския ракетен полигон. В учението участваха военновъздушни и сухопътни сили. Нанесени бяха удари срещу избрани мишени в Японско море, се казва в съобщение на южнокорейския Съвет на началник щабовете.

"Учението е в отговор на шестото ядрено изпитание на Севера. В него бяха използвани южнокорейски балистични ракети "Хюнмо", ракети въздух-повърхност с голям обсег и изтребители Ф-15К", посочи Йонхап. Южнокорейската армия уточни, че избраните мишени са били на разстояние, равно на разстоянието до севернокорейския ядрен полигон Пунге-ни, в североизточната част на Северна Корея.

Маневрите бяха извършени с участието само на южнокорейски военни, но се подготвят и учения с американски войски, се казва в съобщението на Съвета на началник-щабовете, цитирано от Ройтерс.

Южна Корея вчера извърши шести, най-мощен досега ядрен опит и заяви, че изпитанието е било на водородна бомба за ракета с голям обсег. Ядреният опит рязко засилва конфронтацията между Северна Корея и Съединените щати, отбелязва Ройтерс.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е жесток и зъл. Китай трябва да положи усилия да спре агресията му, пък заяви австралийският премиер Малкълм Търнбул, цитиран от ДПА.

Търнбул каза пред телевизия ABC, че ако Китай спре доставките на петрол за Северна Корея, ще окаже силен натиск над режима на Ким. "Китай може да направи повече", каза австралийският премиер. Той добави, че непрекъснато получава информация за вариантите на ответни действия, които могат да предприемат САЩ.

"Китайците са разочаровани и смаяни от поведението на Северна Корея, но Китай има най-силните средства за въздействие и с тях идва по-голямата отговорност. Точно сега Ким Чен-ун е решил да предизвика Китай и това налага по-силен китайски отговор". Търнбул каза, че Северна Корея не е марионетка на Китай, но според него Китай може да ограничи още повече икономическите връзки с Пхенян, за да му окаже натиск за прекратяване на ядрените опити.

На въпрос дали според него Ким Чен Ун е зъл, австралийският премиер каза, че той редовно избива членове на собственото си семейство. "Това е жестока и зла диктатура. Той обрича собствения си народ на глад. Това е опасен, провокативен, незаконен режим, който застрашава мира и сигурността в района и в света и единствената му цел е да запази диктатурата на едно семейство в Северна Корея", добави Търнбул, цитиран от ДПА.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Александра преди 6 години
Никой не иска вйна!!! И това е един от най-важните аргументи и эа двете страни!!! Война на Корейският полуостров не е в ничий интерес!!! Апропо, основната цел на РЕЖИМА в Северна Корея е да оцелее, а една война със САЩ сериоэно ще эастраши иэпълнението на таэи цел!!! Лек ден на всички инфографи!!!
55
2
 
1
 
! Отговори
МУУУУ преди 6 години
Корейският трън се оказа непоносимо забит в *** на говедарите от САЩ. Болката е нечовешка, безсилието тотално, и мученето се чува през два океана.
54
3
 
2
 
! Отговори
ГОСТ преди 6 години
До Членска карта 7ДА ЖИВЕЕ СЕВЕРНА КОРЕЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, ДА ЙИВЕЕ КИМЧОООООООООО
53
2
 
6
 
! Отговори
iliyan nedev преди 6 години
TRAMP E OPASNO LUD.UPLASHIL SE E I KAZVA 4E SHTE SE ZASHTITYAVA.MALE.SVRAH SILNATA USA DA IM PLUYA V USTATA.*** THE USA.POBEDA ZA SEVERNA KOREA
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и Китай нямат интерес режима в Северна Корея да пада,докато има американски бази и военни в Южна Корея.Води се стратегическа война,сложни компютри правят изчисления.Единственото решение е подписване на мирен договор между двете кореи,спиране на воени учения замразяване на ядрената програма,гаранции за режима.И Америка,Русия и Китай да са гаранти за изпълнението на договора.Военно решение на конфликта няма,ясно е защо.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТрумпЗа да стане Корея остров, трябва Китай да потъне бе умнико. По-вероятно е САЩ да ги отнесе ураган. Те и на него са некадърни да се противопоставят.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ега ви тъпотията, хем редовно избива членове на собственото си семейство, хем пази власта на собственото си семейство!***,ха преди да публикувате си прочетете материалите които копирате.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 47На севернокорейските политици им трябва врагСигурен съм че в Северна Корея във вечерната емисия новини почват и обвиняват американците за всичко лошо в страната Пропагандата тече с пълна сила
48
4
 
3
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
"ракети въздух-повърхност" - такива ракети не съществуват. Има земя-въздух. Фейк сайт с фейк новини.
47
4
 
1
 
! Отговори
Трумп преди 6 години
Корея ще стане остров
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 47Американците ако небяха защитили Южна Корея по времето на корейската война сега Южна Корея щеше да е на дъното
45
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринСега ще кажеш, че и Путин не е агресор въпреки че миналата година анексира Крим
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да те провокират а ти да стоиш и да гледаш как ти се подиграват. Точно това се случи със С. Корея! Понеже единственият комунистически режим остана само там и няма как да вкарат Хамериканската Демони-крация ФАЩ се чудят с каква провокация да накарат северна корея да излезе извън кожата си! Но ФАЩ забравят най важното зад С.Корея стоят Китай и Русия. В момента между ФАЩ и Русия прехвърчат искри а тези искри може да се превърнат в огромен огън койго ще се превърне в световен пожар!
43
1
 
15
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Когато Кадафи се отказа от ядрената си програма, след няколко години го убиха като псе по заповед на Клинънката. Либия беше разрушена и сега страда най-вече Италия и Европа се занимава с натрапници вместо да се развива. Изводът е, че САЩ основно и заобиколно от времето на въвеждането на Евро спират развитието на главния си икономически конкурент ЕС. Ако бъде ударена Северна Кореа, ше бъде ударен Китай, другия конкурант на САЩ. Северна Кореа е Фатерланда на Китай.
42
4
 
7
 
! Отговори
i'm преди 6 години
Не мисля, че на американците им е необходимо чак ядрено оръжие срещу КНДР. Корейците имат по-голяма армия от САЩ, но технологично американците са далеч по-напред от корейците, което на практика дава на американците огромно предимство. Ако америнакците имаха идея как да неутрализират командването на КНДР или най-малкото ядрените им установки, според мен щяха да има спретнат един бърз конвенционален блиц-крииг и да се приключи. Но нямат точна идея как да се случи всичко това.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин САЩ да не ползват ядрено тактическо оръжие с мощност от 100 тона до 3 килотона срещу СК. Всички ядрени инсталации на СК са дълбоко под земята на 50-60 метра включително и леговищата на вожда Ким.
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На какво ще си играят там тези жълтите и този орнжевият? Ще си ги мерят ли? На кой му е по дълъг и по дебел ли? Какви са тези дето си играят на детски игрички? В това няма нищо сериозно а претендират за силни държави! Та тези нямат акъл колкото децата в детската градина. Провокираха С. Корея а сега ревът че им бъркат отзад? Ами спомнете си кои правеха учения покрай бреговете на С.Корея. Корейците преди тези учения си стояха мирни и кротки. Новините от там бяха за жена му и смърта на баща му!
39
5
 
12
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Никой не е упълномощил САЩ да се грижат за световния мир! така че те са агресорите в света,но този път намериха майстора си,който ще ги омете от лицето на земята,ако предприемат нападение. Това те го знаят и затова *** като прасе по Коледа,когато го вадят от *** му.
38
5
 
9
 
! Отговори
редник преди 6 години
"Сдобие ли се КНДР с такава ракета в работно състояние, властите на САЩ може да бъдат изправени пред избор - да защитят Лос Анджелис или Сеул", казва той. "И всеки схваща какъв ще бъде този избор. Защото, опрат ли нещата до физическо оцеляване, всички хартийки за съюзнически ангажименти обикновено отиват в коша", допълва Кашин " Без коментар за БГ съюзниците !
37
7
 
24
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Северна Корея не е агресор, каквито са САЩ. Нито е нападнала някого, нито ще тръгне да напада. Ким знае, че дори малък инцидент извън неговата територия ще означава военна намеса на много велики сили.