Летящи крепости на смъртта – бомбардировачите на Русия и САЩ

Руската мечка, "Белият лебед", ветеранът от Виетнам...
5 сеп 2017 07:00,
52

Ту-95 – Руската мечка не се предава

Ту-95 е съветски (руски) дозвуков стратегически бомбардировач ракетоносец, един от най-бързите самолети снабдени с турбовинтови двигатели. Може да носи ядрено оръжие. Предназначен е за бомбени удари (в това число и с крилати ракети) срещу важни обекти на противника. Кодовото му название в НАТО е "Bear" – Мечка. На въоръжение е от средата на 50-те години на миналия век, очаква се да лети докъм 2040 г. Максималната му скорост е 975 км/ч, екипажът е от седем души, стойността на една бройка се оценява на над 26 милиона долара. Сега е на въоръжение във ВВС на Русия, в бойна експлоатация са над 60 машини. През последните години "Мечката" опъва нервите на НАТО-вските изтребители, като лети в тренировъчни мисии в непосредствена близост до въздушното им пространство. Снимка: Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
5
 
! Отговори
Селяк от село преди 6 години
Моята тоалетна в село *** 250 години аз не зная една измислена държава като краварника САЩ как ще продължи да съществува света се движи от две сили -алчност и страх на комарите идвате са им в излишък иде катастрофа
40
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, скоро неофашистката хунта в Украйна ще бъде в канализацията на историята.Китай е мощна икономическа сила, но във военно отношение засега отстъпва на Русия и САЩ.САЩ стават все по-слаби и по-слаби, империята се разпада.
39
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калеко Алеко:САЩ е една държава, командвана от масоните с над 200 трилиона дълг, балонът скоро ще се спука.Затова американците търсят постоянни военни конфликти, за да изнасят хаоса извън територията си, но вече всички им разбраха евтините финикийски номера.
38
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай доказа със собствена сонда че САЩ никога не са кацали на луната. Не е имало никакви следи от кацане на американците. Всичко е било една голяма лъжа.
37
6
 
27
 
! Отговори
до 43 от славянин преди 6 години
Имаш предвид кога ходиха по лунното холивудско студио, нали, защото днес 48 години след ''ходенето си на Луната'' и на МКС не могат да отидат сами, камо ли на Луната!?
36
5
 
20
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Я да питам. Американците с руските двигатели ли ходиха на Луната? Щото с тея двигатели руснаците са ходили на Слънцето. Ама на никой не казвайте , че е тайна.
35
3
 
15
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Умнико много малко страни могат да си позволят да "Изхранват" Подобни самолети!!!Колко са Ядрените страни по света?САЩ, СССР/Русия, Великобритания, Франция, Китай, Израел, Южна Африка(в последствие се отказа от ядреното си оръжие), Индия, Пакистан, Северна Корея!Кои имат стратегически бомбери САЩ и Русия. За Китай може да се каже че имат далечен бомбер нещо от класа на Ту-16 дозвуков със символичен бомбен товар но не и пълноценен Стратегически бомбер/ракетоносец
34
4
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Водата немедлено да подари на Ким 50 броя !Да се *** краварите съвсем !
33
10
 
18
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Относно Стратегическите самолетиБ-2 не може да носи крилати ракети само малоразмерни боеприпаси(в сравнение с крилата ракета) с маса до 1000кг - къде им е акъла на САЩБ-1Б Същото Б-52 страхотен самолет модернизиран но има 8 Ахилесови пети - ТОТАЛНО ОСТАРЕЛИТЕ ДВИГАТЕЛИТу-95/142 Производство около 1980 година 20 години след последния Б-52 Заради свръх икономичните двигатели има огромен обсегТу-160 започва отново производствоТу-22 Самолет Войник модернизиран варианта Ту-22М3М(или М4) ползвач
32
6
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 37Продажната Украйна Продаде на Китай прототипите на СССР палубен изтребител Су-33. Китай направиха наистина собствена версия Палубен самолет но не от нулата естествено. Но все още не могат да направят двигател за него ...
31
6
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГошуКолега Обърка - ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА ЗА ПРОДАЖБА В САЩ с притежаване на технологиятаТака грубо казано има два вида двигатели с единично действие и двойно действие. Хамерикански двигатели - Горивото постъпва в газо генератор който върти турбопомпите които захранват основния двигател с гориво единично действие или отворен типРашките разработват с двойно действие изхода на газо генератора е във горивната камера на основния двигател. Горивото доизгаря - т.е. има по-голямо КПД(РД-180)
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай беше изкопирал един модел на Су и си го беше направил като свой. Но не можаха да произведат двигател за "своят" самолет, и се принудиха да купуват от Русия двигатели на Су за "своят" изтребител.
29
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, че и руснците и американците са много напред.Ние разбира сме произвеждали 10 вида самолети (малки), но след 1944 г. комунистите ликвидират самолетостроенето в България.Показателен е и фактът, че след като преустановяват строенето на самолетив самолетният завод в Ловече комунистите започват да произвеждат в същият завод мотопеди "Балкан". Това е разликата между капитализма и комунизма.
28
15
 
10
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До редникВсъщност тези прословути руски двигатели - RD-180 с които толкова се хвалите и са единствената ви гордост на ***, е че с използват единствено от американските АТЛАС. Всичко останало като "Делта IV - Хеви" е американско производство и работи изцяло с американски двигатели. "Фолкън 9" на Илон Мъск, "Ню Шепърд" на Блу Ориджин. И накрая се оказва, че прословутия РД-180 е произведен от американската компания Прат енд Уитни в руските заводи на НПО Енергомаш по искане на Дженерал Дайнемикс
27
4
 
14
 
! Отговори
редник преди 6 години
Министерството на отбраната на САЩ не успя да започне да използва за своите задачи американски ракетни двигатели вместо руски в заявените по-рано срокове.Това съобщаваThe Wall Street Journal.Отбелязва се, че това е свързано с технически и финансови проблеми.
26
7
 
20
 
! Отговори
редник преди 6 години
Икономистите с помощта на финансистите открили черна дупка в Северна Америка ! Засмуква петрол, ресурси , малки държави и наивни хора !
25
9
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха... преди 6 години
До 1914Е те така и СССР чакаха "балона" на САЩ да се спука, ама всички видяхме какво се спука накрая :)))
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
23
18
 
28
 
! Отговори
1914 преди 6 години
САЩ няма и никога е нямала икономика и дори черно на бяло е най-задлъжнялата държава в Света.Тва е един балон,който рано или късно ще се спука :)
22
13
 
28
 
! Отговори
Е РАЗЛИКАТА преди 6 години
между РБ и НРБ е едната е КОЛОНИЯ със свалени ***, а другата имаше РАЗВИТА ИКОНОМИКА, а макар и не на първо място в света , а само на 28