Пхенян: Готвим още "подаръци" за САЩ

"Натискът и санкциите никога няма да имат ефект върху КНДР"
5 сеп 2017 17:30, Елка Василева
120
Пхенян: Готвим още "подаръци" за САЩ
Хан Те Сон. Снимка: архив, Reuters

Броени дни след най-мощния си досега ядрен опит един от топ дипломатите на Северна Корея каза днес, че страната му е готова да изпрати "още подаръчни пакети" на САЩ, предаде Ройтерс.

"Горд съм да кажа, че само преди два дни КНДР успешно извърши опит с водородна бомба, предназначена за междуконтинентална балистична ракета, съгласно плана си за създаване на стратегически ядрени сили", каза посланикът на Пхенян към мисията на ООН в Женева Хан Те Сон пред Конференцията на ООН по разоръжаването.

Неотдавнашните самозащитни мерки на моята страна са "подаръчен пакет", предназначен не за друг, а за САЩ, каза той.

Още по темата

"САЩ ще продължат да получават още такива подаръци, докато не престанат с безразсъдните си провокации и с безплодните си опити да оказват натиск върху КНДР", посочи Хан без повече пояснения.

Военните мерки, предприети от Северна Корея, са "израз на политиката й на сдържане и на правото й на самозащита" с цел да се даде отпор на "постоянното нарастваща от десетилетие ядрена заплаха от страна на САЩ и на враждебната политика, насочена към изолиране на моята страна", подчерта севернокорейският дипломат.

"Натискът и санкциите никога няма да имат ефект върху моята страна. КНДР никога и при никакви обстоятелства няма да заложи своя сдържащ ядрен потенциал на масата за преговори", заключи той.

На свой ред американският представител на конференцията Робърт Уд предупреди, че ракетно-ядрената програма на севернокорейския режим е заплаха за всички нас". "Време е да заявим, че опитите, заплахите и дестабилизиращите действия (на Пхенян) няма повече да бъдат толерирани", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
11
 
5
 
! Отговори
Хи хи преди 6 години
Ако Прасчо ядоса Тръмп Велики последното нещо , което ще види Прасчо е как американски войник му пикае в устата, докато друг ги снима за клипче в Тубата...
69
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ са паляци, които само джавкат и заплашват,но със Северна Корея няма да мине номера. Или всички страни ще имат ядрено оръжие или никой,в противен случай тези които нямат ги ползват за изтривалка.
68
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сънародниците му варят трева за вечеря той горд бил
67
10
 
5
 
! Отговори
Да,а,а,а,,, преди 6 години
Комлунистите имат право да избиват всички !ДОРИ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО С ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ!
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не чувствам ядрения потенциал на КНДР като запалаха за страната ни. Айде някой си да не се изказва от името на всички, особено като лъже.
65
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и Китай са велики сили,САЩ-една умираща империя.КНДР има право на ядрено оръжие, каквото имат например Пакистан и Израел.
64
2
 
10
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
До Анонимен 73Никой няма да позволи на ненормалните фашисти от хунтата в Киев(бандеровци и десен сектор), да притежават ядрено оръжие.
63
11
 
26
 
! Отговори
Теньо преди 6 години
Хахахахаха, топ дипломатът на КНДР отново се изгаври със САЖД! Всеки ден краварите ядат шутове по зурлата.
62
1
 
9
 
! Отговори
gogo преди 6 години
Не е по темата, но много неграмотно население.... Окрайна , деЦки .
61
6
 
23
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Корейците не се шегуват. тези могат като едното чудо да треснат Америка. До сега американците нямат спечелена война. Корейците от момента на раждане до смъртта си са войници. Не трябва да се подценяват. Южна Корея я има единствено благодарение на това, че има чужди армии на тяхна територия. Смятам че г-н Тръмп в момента само помпа мускули, сам знае, че започнели война няма да има спиране и жертвите ще са повече от Виетнамската война умножени но 1000.
60
6
 
24
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Ей, голям коментар, голямо чудо ! Я се замислете всички дали пък мирът не се крепи върху атомната бомба ? Не оправдавам корейците, ама може би САЩ да заслужават точно това а ? Те си врат носа навсякъде, ти се продават оръжията на всеки който ги плати, без значение каква кауза защитава, те са тези, които са присвоили званието миротворец ! Кой разбишка света а ? Кой изпусна духа от бутилката ? Ами - хак им е ... и на руснаците тоже !
59
4
 
5
 
! Отговори
morelini преди 6 години
А Пърл Харбър.....
58
4
 
30
 
! Отговори
до 76 от славянин преди 6 години
Хирошима и Нагасаки! От кого пострадаха - от комунисти или от демократи!?
57
6
 
28
 
! Отговори
до 76 от славянин преди 6 години
Май демократите ще затрият света, те освен че единствени използваха ядрено оръжие срещу цивилни, днес заличават цели нации и държави с либерастия и толерастия!
56
28
 
10
 
! Отговори
катили преди 6 години
комунистите ще затрият света
55
6
 
16
 
! Отговори
до 73 от славянин преди 6 години
Питай брюкселските си господари как ще реагират!?
54
6
 
14
 
! Отговори
до 68 от славянин преди 6 години
Проблемът на твоята ''велика'' окрайна е че и най-тихият и опит да съживява някаква ядрена програма и отрязва поне до края на века всякакви перспективи за еврокочината към която тя толкова страстно се натиска!
53
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе другаре, как ще реагирате ако утре Украйна с цел да се защити от Рашка просташка, започне да създава ядрен потенциал, имат всичко необходимо да го направят в рамките на година, просто питам де
52
17
 
7
 
! Отговори
до 68 от славянин преди 6 години
Великанът окрайна и кремълските жужета - това нова приказка от Братя Грим ли е!?
51
6
 
22
 
! Отговори
до 65 от славянин преди 6 години
Ракетите в силозите са защитени дори от пряко ядрено попадение демократче, но холивудските екшъни може би твърдят нещо друго!?