Пхенян: Готвим още "подаръци" за САЩ

"Натискът и санкциите никога няма да имат ефект върху КНДР"
5 сеп 2017 17:30, Елка Василева
120
Пхенян: Готвим още "подаръци" за САЩ
Хан Те Сон. Снимка: архив, Reuters

Броени дни след най-мощния си досега ядрен опит един от топ дипломатите на Северна Корея каза днес, че страната му е готова да изпрати "още подаръчни пакети" на САЩ, предаде Ройтерс.

"Горд съм да кажа, че само преди два дни КНДР успешно извърши опит с водородна бомба, предназначена за междуконтинентална балистична ракета, съгласно плана си за създаване на стратегически ядрени сили", каза посланикът на Пхенян към мисията на ООН в Женева Хан Те Сон пред Конференцията на ООН по разоръжаването.

Неотдавнашните самозащитни мерки на моята страна са "подаръчен пакет", предназначен не за друг, а за САЩ, каза той.

Още по темата

"САЩ ще продължат да получават още такива подаръци, докато не престанат с безразсъдните си провокации и с безплодните си опити да оказват натиск върху КНДР", посочи Хан без повече пояснения.

Военните мерки, предприети от Северна Корея, са "израз на политиката й на сдържане и на правото й на самозащита" с цел да се даде отпор на "постоянното нарастваща от десетилетие ядрена заплаха от страна на САЩ и на враждебната политика, насочена към изолиране на моята страна", подчерта севернокорейският дипломат.

"Натискът и санкциите никога няма да имат ефект върху моята страна. КНДР никога и при никакви обстоятелства няма да заложи своя сдържащ ядрен потенциал на масата за преговори", заключи той.

На свой ред американският представител на конференцията Робърт Уд предупреди, че ракетно-ядрената програма на севернокорейския режим е заплаха за всички нас". "Време е да заявим, че опитите, заплахите и дестабилизиращите действия (на Пхенян) няма повече да бъдат толерирани", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Василева продължава да е все така проста и да преписва статии без дори да помисли че подкрепя безумец които единствен в света прави ядрени опити.Комунисмът не прощава.
9
5
 
21
 
! Отговори
до 11 от славянин преди 6 години
сащ преди 67 години пробваха и се върнаха от там бити като ***, а кой е световният тиранин, това и малките деца днес знаят!
8
4
 
10
 
! Отговори
опаааа преди 6 години
Чудесно,за чичко Дони ,Коледата ще подрани!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е не бе то понеже някой е тръгнал да ги завладява, та им трябва сдържащ фактор :) общо взето подливат вода на китайците, и дават основания на Тръмп да си развие политиката по ограничаване на вноса от Китай
6
13
 
31
 
! Отговори
В преди 6 години
Подкрепям КНДР да имат ядрени оръжия. Защо не? На всички им е писнало от вечния агресор и кукловод САЩ.
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро очаквайте ФАЩ да си бутнат още няколко сгради, за да имат причина да ги нападнат. Старата история на нов глас, обаче арабите нямаха такива оръжия. Ако СК успеят ще се преименувам на Ким Чин Чем Ур.
4
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами направете им незабравим подарък, в който оцелелите американци да разправат на внуците си каква велика държава са имали
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
накрая да не стане играчка плачка
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано издои кравите.
1
19
 
9
 
! Отговори
С братската помощ на преди 6 години
Русия и подкрепа и ръководство на Путин Северна Корея става изразител на соцомразата към Сащ, след това и към ЕС, а Путин ще продължава "мъдро' да ни съветва... Защо си мисли, че не разбираме? какво ли не опитва...