Пхенян: Готвим още "подаръци" за САЩ

"Натискът и санкциите никога няма да имат ефект върху КНДР"
5 сеп 2017 17:30, Елка Василева
120
Пхенян: Готвим още "подаръци" за САЩ
Хан Те Сон. Снимка: архив, Reuters

Броени дни след най-мощния си досега ядрен опит един от топ дипломатите на Северна Корея каза днес, че страната му е готова да изпрати "още подаръчни пакети" на САЩ, предаде Ройтерс.

"Горд съм да кажа, че само преди два дни КНДР успешно извърши опит с водородна бомба, предназначена за междуконтинентална балистична ракета, съгласно плана си за създаване на стратегически ядрени сили", каза посланикът на Пхенян към мисията на ООН в Женева Хан Те Сон пред Конференцията на ООН по разоръжаването.

Неотдавнашните самозащитни мерки на моята страна са "подаръчен пакет", предназначен не за друг, а за САЩ, каза той.

Още по темата

"САЩ ще продължат да получават още такива подаръци, докато не престанат с безразсъдните си провокации и с безплодните си опити да оказват натиск върху КНДР", посочи Хан без повече пояснения.

Военните мерки, предприети от Северна Корея, са "израз на политиката й на сдържане и на правото й на самозащита" с цел да се даде отпор на "постоянното нарастваща от десетилетие ядрена заплаха от страна на САЩ и на враждебната политика, насочена към изолиране на моята страна", подчерта севернокорейският дипломат.

"Натискът и санкциите никога няма да имат ефект върху моята страна. КНДР никога и при никакви обстоятелства няма да заложи своя сдържащ ядрен потенциал на масата за преговори", заключи той.

На свой ред американският представител на конференцията Робърт Уд предупреди, че ракетно-ядрената програма на севернокорейския режим е заплаха за всички нас". "Време е да заявим, че опитите, заплахите и дестабилизиращите действия (на Пхенян) няма повече да бъдат толерирани", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демократическите запартъци са винаги много ербап, като им спреш лъжите и краденето, коленичат и почват да циврят. Демократическите фъшкuu са най-долнопробната и3мeт на човечеството.
89
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Бойко Борисофф готви страшен подарък на САЩ, ако не върне трильоните евро изнесени като често злато!
88
1
 
0
 
! Отговори
добре бе преди 6 години
За пръв път чувам марули с червен пипер. Марулите сигурно са били спанак или коприва. Все едно, ако ядеш червено цвекло или целина ядеш корени хаха
87
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо говорих някакъв генерал, Слънцето да не е заболяло вече?
86
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха,ха,хаааааааа... Питай и Комуниста от Банкя и Червеното котило Граб!
85
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** няма ли да се връщате на родната си планета на маймуните?
84
1
 
3
 
! Отговори
редник преди 6 години
до ХАХАХА Впрочем за проба пуснаха безплатно кибрит без ограничения за бройката, ама такива като тебе грабеха с кашоните и се провали експеримента ! И това не е майтап !
83
2
 
6
 
! Отговори
редник преди 6 години
Нали ти казах ХАХАХА Пиши с малки букви , ще ти се освободи място за още толкова ХАХАХА :) от два дена те държи химията , яка работа !
82
9
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
Е....ЩО ФАЛИРАХТЕ ТОГАВА ,БЕ "РЕДНИК", като дори фафлите ви са били без пари...ха,ха,хаааааааааааа.....ВАШИЯ "ЛУКАНОВ-КОМУНИСТА" ОБЯВИ ФАЛИТА НА НРБ......НЕ АЗ....ХА,ХА,ХАААААААААА.ЩО НЕ СИ ЖИВЯХТЕ У "КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РАЙ"......КАТО СВЕТИТЕ БРАТЯ---- Маркс и Енгелс.....!!???
81
5
 
12
 
! Отговори
редник преди 6 години
До Берлин 94 " Брутен вътрешен продукт на Северна корея: 12 милиарда долараБоенен бюджет на САЩ: 600 милиарда долара " Наистина поучително ! 600 милиарда и пак в батака ! А Ким се смее ли смее :)
80
4
 
11
 
! Отговори
редник преди 6 години
до 95 С големи букви , големи лъжи ! :) Плитки като ума ти ! Образование , здравеопазване , работни места ! Като слънцето и въздуха ! Тодор Живко се извини официално когато цената на обикновената вафла се повиши с 1 стотинка ! След 30 години без промяна , 1 стотинка ! И се извини ! Как му е хрумнало на този сатрап ?
79
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Струва ми се, че когато Тръмп съвсем скоро зашлеви кимчо ще пищят ушите на Жужу.
78
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При соца-всичко беше без пари ...АМА САМО ЗА ДРУГАРИТЕ КОМУНИСТИ!ТЕ ПАЗАРУВАХА ОТ СПЕЦИАЛНИ МАГАЗИНИ НА БКП и ДС!!!МОИТЕ 10-лв. ---не струваха нищо ПРЕД 10-тте лв. НА ПАРТИЙНИЯ СЕКРЕТАР , ПРОФСЪЮЗНИЯ ОТГОВОРНИК И ДИРЕКОРА НА ПРЕДПРИЯТИЕТО---ЗАЩОТО ВСИЧКО БЕШЕ С ВРЪЗКИ И В ДЕФИЦИТКИ!
77
11
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Две числа:Брутен вътрешен продукт на Северна корея: 12 милиарда долараБоенен бюджет на САЩ: 600 милиарда долара
76
7
 
5
 
! Отговори
КИМЧО ИСКА-- ? $ преди 6 години
По времето на Т.Живков дори ла""ната ,беха дефицитни и се купува по-мазните от "КОРЕКОМ" с валута /долари и марки/!)ТАКА ЧЕ ---ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ЗА ПАРИ ...ЗА ДОЛАРИ И ЕВРО!КИМЧО--ПРАВИ СЪЩОТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!/..стари комунистически номера../
75
6
 
17
 
! Отговори
редник преди 6 години
до 89 За преди 9 септември 44-та е говорил дядо ти нали ?:) По соца храната никога не е била тема , нито за безработица или здравеопазване или образование ! Те си бяха като слънцето и въздуха , безплатни и в изобилие ! Други неща нямаше тогава !
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 89Някои може и да са яли ама вашето поколение ще яде 100%
73
23
 
10
 
! Отговори
Минало незабравимо преди 6 години
*** и аятолахът дадоха на Прасчо обогатен уран за бомбите му с надежда да започне трета световна в която ще оцелеят само *** и Рублопитеците Само че и сметките на Сталин и Хитлер бяха объркани от великите САЩ
72
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 85. Това за тревата дето са варили по СНН и ВВС ли го чу? Щото пък на мен дядо ми е казвал че тези същите станции казвали че в БГ на обяд яли марули с червен пипер за гарнитура по Живково време! Верно ли сте яли марули със червен пипер щото аз съм роден 1994 година?!
71
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големия подарък, който са тествали САЩ е със сила 150 пъти от тази бомба, която прасето взриви онзи ден. Да не стане разменяне на подаръци, че няма да разберат какво се е случило.