Путин: Тръмп не ми е годеница, че да се разочаровам!

Москва си запазва правото да съкрати още броя на дипломатите на САЩ
Обновена: 5 сеп 2017 14:12 | 5 сеп 2017 12:37, Елка Василева
114
Путин: Тръмп не ми е годеница, че да се разочаровам!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин изрази надежда, че ще успява да намира компромиси с президента на САЩ Доналд Тръмп в интерес на народите на двете им страни и на други държави, предаде ТАСС.

"В дейността си Тръмп се ръководи от националните интереси на своята страна, а аз - на моята. Много разчитам да ни се удаде, както е казвал и президентът на САЩ, да намираме някакви компромиси при решаването на двустранните и международните проблеми, за да се решават те в интересите както на американския, така и на руския народ, и в интерес на много други страни, имайки предвид голямата ни отговорност за международната сигурност", каза Путин в края на визитата си в Китай.

Той определи като наивен въпрос на журналист дали се е разочаровал от Тръмп.

"Той(Тръмп) не ми е годеница, и аз не съм му годеница, не съм му годеник, ние се занимаваме с държавна дейност", каза руският президент.

Путин отбеляза, че смята за некоректно да обсъжда развитието на вътрешнополитическата ситуация в САЩ. "Това не е наша работа, това си е работа на Съединените щати", каза той.

Москва си запазва правото да съкрати още броя на дипломатите на САЩ в Русия, но засега няма да го прави, заяви също Путин в края на визитата си в Китай, предаде ТАСС.

Путин напомни, че Москва и Вашингтон са се споразумели да изравнят броя на дипломатическите служители в Русия и САЩ. В Русия са работели около 1300 американски дипломати, а руските в САЩ са 455. При това, по думите на Путин, в тези 455 служители Русия е включила и 155 души, работещи към ООН, които "строго погледнато, не са дипломати с акредитация от Държавния департамент на САЩ, а са сътрудници на международна организация".

"Така че, строго погледнато, ако говорим за пълен паритет, от 455-те дипломати на САЩ в Москва трябва да се извадят 155. Затова си оставяме правото да вземем решение и по тази бройка американски дипломати, но засега няма да го правим. Да видим как ситуацията ще се развие по-нататък", каза Путин.

Той обяви, че ще възложи на министерството на външните работи на Русия да се обърне към американски съд заради изземването на руска дипломатическа собственост в САЩ, пише БТА.

"Що се отнася до сградите и съоръженията (на руската дипломатическа мисия в САЩ), това действително е нещо безпрецедентно. Американската страна лиши Русия от правото да ползваме наше имущество. Това е явно нарушение на имуществените права на руската страна. Поради което за начало ще възложа на руското външно министерство да се обърне към съда. Да видим как работи хвалената американска съдебна система", заяви Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До майорски59Вие сте поредният комунист и нищо повече. Слуги сте на хора който дори не ви зачитат камоли пък да ви уважават. Засрамете се!!!
56
7
 
27
 
! Отговори
майорски преди 6 години
нито съм Русофил нито съм Русофоб ...но като слушам/гледам американските и руските медий ...като слушам изказванията на Американските и Руските дипломати ...като гледам какво правят последните години Американците и какво правят Руснаците ...определено съм привърженик на Руската дипломация ! коректно и реално анализиране и реални координиран действия от страна на Русия !без демагогия, и излишни думи !браво на Русия и Путин ..за 5 години се върнаха в голямата игра!
55
0
 
8
 
! Отговори
до 53 КАК се сети преди 6 години
Ама те имат ли изобщо интелект ? Те ги подбират с тест кой по малко се дрогира та да може да пише все пак.
54
4
 
17
 
! Отговори
В РУСИЯ Е ИСТИНАТА преди 6 години
Браво, Вова !
53
3
 
19
 
! Отговори
КАТО ВИДЯ ПУТИН преди 6 години
и ми става едно хубаво на закуска. Знам, че той за разлика от СУДЖУКА празни думи не казва
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имахме някакви съмнение, но щом казва, няма да спорим!
51
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тавариш Путин гювендиятаь на чичо Дончо Тръпм
50
3
 
6
 
! Отговори
КАК се сети преди 6 години
Това в Сороската школа по интелект ви подбират. Браво
49
3
 
15
 
! Отговори
радостен преди 6 години
Такива новини ме радват. Браво " днес" .Евроатлантическите протестари в София са с пяна на уста, с изкривени и позеленяли от безсилна злоба лица. Пред инфартно състояние са.
48
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕХ ТРЪМПЕ, ТРЪМПЕ50Не е велик защото не слуша джудака ли?
47
4
 
8
 
! Отговори
ЕХ ТРЪМПЕ, ТРЪМПЕ преди 6 години
а можеше да си велик президент. Като ПУТИН
46
3
 
12
 
! Отговори
до 44 ШУТИН Е СЪЩИЯТ преди 6 години
Абе да не ти плащат от " Америка за бг" двойна надница плюс две дози та пишеш под различни никове и то само простотии ?
45
4
 
17
 
! Отговори
ПУТИН Е ВЕЛИК преди 6 години
Огромна наслада изпитах като гледах пресконференцията в КИТАЙ. РУСИЯ е щастлва, че има такъв ПРЕЗИДЕНТ. БЪЛГАРИЯ СЪЩО се радва завиждайки.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що тогава Тръмп го ***
43
1
 
2
 
! Отговори
криста преди 6 години
да се чете "готино"
42
2
 
11
 
! Отговори
криста преди 6 години
Хм, много е интересно как ще се разпореди съдът в страната на демокрацията по въпроса с имотите - едно готиво предизвикателство, отправено от Русия.
41
15
 
4
 
! Отговори
ШУТИН Е СЪЩИЯТ УН преди 6 години
ШУТИН Е СЪЩИЯТ ТЕРОРИСТ КАТО УН , ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ ДЕТО МУ ПРИПЯВАТЕ ТУКА , КАКВИ СТЕ ????ДВЕ ЯДРЕНИ БОМБИ НАД СЕВЕРНА КОРЯ И НЯМА ДА ИМА СКОРО И НИТО ШУТИН НИТО ЕДНА РУСКА АГРЕСИЯ ПОВЕЧЕ ПО СВЕТА !???ТОВА ЛИ ВИ Е ЯД ,ЧЕ ВИ СЕ РАЗПАДА ЧЕРВЕНИЯ НЕКАДЪРЕН РЕЖИМ !??? АХАХХАХА ГОЛЯМ КЕФ !??? А ЗНАЕМ МАЛКО СТЕ ОГРАНИЧЕНИ ОТ КЪМ МИСЛЕНЕ , КАК ЛИ ЩЕ ГО ПРЕЖИВЕЕТЕ !?????? АХАХАХАХАХ ГЪРЧ СЛЕД КАТАРЗИС ЧЕРВЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ !???
40
1
 
10
 
! Отговори
СУ24 преди 6 години
е доста стар самолет. Както и Су25. А толкова хубава работа свършиха в СИРИЯ. Ликвидираха маса ГЛАВОРЕЗИ на САЩ , въоръжени с българско оръжие. М/у очите ДУМ
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Усеща се остра липса на кадри с умствен потенциал за писачи на сороските организации. Ето тук пишат някакви умствено изостанали индивиди , сипят обиди, псуват на майка , с една дума нещастници в живота и се чудя тия дето им плащат да не би да са по зле умствено и от тях. Интересното е , че ако напишеш обида срещу тях , *** ти трие коментара и даже блокира ИП адреса ти а техните просташки коментари не ги трие.
38
1
 
16
 
! Отговори
вече ги знаем преди 6 години
До браво на братушкитеНе е ли странно някой да слага минуси в новина за избити терористи!?явно тука има привърженици на ИД!