Путин: Тръмп не ми е годеница, че да се разочаровам!

Москва си запазва правото да съкрати още броя на дипломатите на САЩ
Обновена: 5 сеп 2017 14:12 | 5 сеп 2017 12:37, Елка Василева
114
Путин: Тръмп не ми е годеница, че да се разочаровам!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин изрази надежда, че ще успява да намира компромиси с президента на САЩ Доналд Тръмп в интерес на народите на двете им страни и на други държави, предаде ТАСС.

"В дейността си Тръмп се ръководи от националните интереси на своята страна, а аз - на моята. Много разчитам да ни се удаде, както е казвал и президентът на САЩ, да намираме някакви компромиси при решаването на двустранните и международните проблеми, за да се решават те в интересите както на американския, така и на руския народ, и в интерес на много други страни, имайки предвид голямата ни отговорност за международната сигурност", каза Путин в края на визитата си в Китай.

Той определи като наивен въпрос на журналист дали се е разочаровал от Тръмп.

"Той(Тръмп) не ми е годеница, и аз не съм му годеница, не съм му годеник, ние се занимаваме с държавна дейност", каза руският президент.

Путин отбеляза, че смята за некоректно да обсъжда развитието на вътрешнополитическата ситуация в САЩ. "Това не е наша работа, това си е работа на Съединените щати", каза той.

Москва си запазва правото да съкрати още броя на дипломатите на САЩ в Русия, но засега няма да го прави, заяви също Путин в края на визитата си в Китай, предаде ТАСС.

Путин напомни, че Москва и Вашингтон са се споразумели да изравнят броя на дипломатическите служители в Русия и САЩ. В Русия са работели около 1300 американски дипломати, а руските в САЩ са 455. При това, по думите на Путин, в тези 455 служители Русия е включила и 155 души, работещи към ООН, които "строго погледнато, не са дипломати с акредитация от Държавния департамент на САЩ, а са сътрудници на международна организация".

"Така че, строго погледнато, ако говорим за пълен паритет, от 455-те дипломати на САЩ в Москва трябва да се извадят 155. Затова си оставяме правото да вземем решение и по тази бройка американски дипломати, но засега няма да го правим. Да видим как ситуацията ще се развие по-нататък", каза Путин.

Той обяви, че ще възложи на министерството на външните работи на Русия да се обърне към американски съд заради изземването на руска дипломатическа собственост в САЩ, пише БТА.

"Що се отнася до сградите и съоръженията (на руската дипломатическа мисия в САЩ), това действително е нещо безпрецедентно. Американската страна лиши Русия от правото да ползваме наше имущество. Това е явно нарушение на имуществените права на руската страна. Поради което за начало ще възложа на руското външно министерство да се обърне към съда. Да видим как работи хвалената американска съдебна система", заяви Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
21
 
8
 
! Отговори
КОЕ ТОЧНО Е РУСИЯ !? преди 6 години
РУСИЯ Е РАЗПАДАЩА СЕ МАЛКА КОЛКОТО АЛБАНИЯ СТРАНА , НИТО УКРАЙНА Е РУСИЯ НИТО НЯКОЯ ОТ ТИЯ 13 РЕПУБЛИКИ !??? ЛИТВА И ЕСТОНИЯ СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА РУСКА АГРЕСИЯ , ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ ВЧЕРА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОБЕЩА ДА ЗАЩИТАВА ОТ ШУТИНСКА АГРЕСИЯ .. ВИЕ САМО НЕ ЗНАЕТЕ ПАК ВЕ>???? ЗАЩО ИМАТЕ ВАЛЬО ЗЛАТЕВ, АМИ ГИГОВ ,АМИ ДОНЕВ ,БАНВЕ. ИЛИЯ ПАВЛОВ , АНДРЕЙ КАРЛОВИЧ ЛУКАНОВ- ДОГАН ,ПЕЕВСКИ ВСИЧКИ ТЕ ИДВАТ ПО РУСКИ АНАЛОЗИ !??? ТОЛКОВА ДА СТЕ *** НЕЩО ХИЧ ВИ НЯМА И НЯМА ДА РАЗВИТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ С ТАКИВА ЧЕРВЕНИ!
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В. Путим им го е поставил на всички, където трябва.
15
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой знае колко са го бъзикали заради името му тоя, та затова и тия комплекси, а да не говорим че в армията сигурно е бил обща "годеница"
14
21
 
5
 
! Отговори
РУСИЯ Е ИЗМАМА преди 6 години
РУСИЯ Е ИЗМАМА И ТО ГОЛЯМА ,ВИЕ СТЕ УЧАСТНИЦИ ОТ МНОГО ГОДИНИ , НИЩО ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ ... ЯВНО НЯМАТЕ И ГРАМ МОЗЪК В ПРАЗНИТЕ ВИ СЕЛСКИ ГЛАВИ!??РУСИЯ НЕ Е УРКАЙНА НЕ Е КРИМ, НЕ Е БЕЛАРУС , НЕ Е И ОЩЕ 15 ДЪРЖАВИ ЗАВЛАДЕНИ ОТ ЧЕРВЕНИЯ *** !??? ЩО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ КАК СЕ РАЗВИВАТ В БЕЛАРУС !?? НА ЗАБАВЕН КАДЪР .. КАКТО ПРИ ВАС ВСЕ ОЩЕ ?!?? ГОЛЯМ ЦИРК ТЕРОРИСТА ШУТИН ЩЕ ПРЕГОВАРЯ С ТЕРОРИСТА УМ ?!?? ХАХАХАХАХ
13
4
 
16
 
! Отговори
Браво ! преди 6 години
Давай Владимир, издърпай кирливите краварски ушенца!
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика държава! А крамолите са едни най-обикновени глупа.ци!
11
1
 
16
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До КОЯ РУСИЯ ИЗМАМА ЕНе се пени бе клоун муамад нема те спаси от инсулт.
10
24
 
3
 
! Отговори
ПОМАЦИ СТЕ ЧЕРВЕНИ преди 6 години
До ФАКТ!"Що се отнася до сградите и съоръженията (на руската дипломатическа мисия в САЩ), това действително е нещо безпрецедентно. Американската страна лиши Русия от правото да ползваме наше имущество. Това е явно нарушение на имуществените права на руската страна. Поради което за начало ще възложа на руското външно министерство да се обърне към съда. Да видим как работи хвалената американска съдебна система", заяви Путин"АХХАХАХАХАХАХА НАЛИ РУСИЯ БЕШЕ НАЙ ВЕЛИКА НА СВЕТА И НЕ НАЙ БЕДНА?
9
26
 
4
 
! Отговори
КОЯ РУСИЯ ИЗМАМА Е преди 6 години
До ФАКТ!ЕЙ *** С ПРАЗНА ГЛАВА , С КОЯ РУСИЯ СИ ТИ ВЕ ?? И КОЙ НАРОД ?? ТИЯ ДЕТО НЯМАТЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ЕДНО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ЛИ ВЕ?? ХАХАХА АМИ ТАКИВА СТЕ БИЛИ СЪЩИТЕ И В НАЧАЛОТО НА ВЕКА . ЗАТОВА РУСИЯ ВИ НАПРАВИЛА ТОЛКОВА ЗАВИСИМА ДАЖЕ И В МИСЛОВНИЯ ПРОЦЕС СТЕ РУСНАЦИ ??? КАКВИ БЪЛГАРИ СТЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ!???? КАК СЕ ПРЕГОВАРЯ С ТЕРОРИСТИ ,МНОГО ИНТЕРЕСНА ЛОГИКА ИЗВАДИ ДЖУДЖЕТО ТЕРОРИСТ!??? В ГРУЗИЯ ВЛЕЗЕ С ТЕНЕКИЯНАТА СИ АРМИЯ , В УКРАЙНА СЪЩО ??? ДАЛИ РУСИЯ НЕ СЕ РАЗПАДА!??? А БОЛНИ И ИЗМА
8
5
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Вовата е велик !Вече всички си правят гаргара с краварите.Русия да даде необходимото на КНДР. Ким ще свърши останалото ... :)
7
1
 
10
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименТихо по.ак!
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой да "бръсне" щатите и за какво? За клоунът в белия дом, или за афро и латино населението ли, живеещо между затвора и гетото на социални помощи?
5
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАКТ!Пак си забравил да си пиеш хаповете сутринта, хайде обяд стана
4
3
 
33
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До КРИМ ВАШ А ??Цяла България е с Русия а на вас помаците една нова смяна на имената ще ви дойде добре мисля ако не шут в гъзъ и обратно към майките ви в Анадола!
3
4
 
34
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Забелязвате ли обаче как Сащ вече никой не ги бръсне за нищо.А без Сащ Запада е просто една ислямизирана *** без какъвто и да е глас в Света.Ако все пак надигне глас няколкото килотона бързо ще ги върнат в релси!
2
38
 
5
 
! Отговори
КРИМ ВАШ А ?? преди 6 години
ВРЪЩАЙ КРИМ И СИ МАХАЙ ОТ БЪЛГАРИЯ ОЛИГАРСИТЕ И ФАМИЛИИТЕ КОИТО ОХРАНЯВАТ РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ .... ПЪЛЕН ЦИРК!???ТЕРОРИСТА ШУТИН ЩЯЛ ДА СЕ БОРИ С ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ЮЖНА КОРЕЯ , А ТОЙ САМИЯТ КАКЪВ Е ???РУСИЯ СЕ РАЗПАДА И Е МАЛКА И БЕДНА ДЪРЖАВА БЕЗ НИКАКВО РАЗВИТИЕ !??? НО УВИ ТУКА В БЪЛГАРИЯ ЦЯЛОТО СТАТУКВО И ГАЗОВИ И ЕНЕРГИЙНИ КОМПАНИИ СЕ КЛАНЯТ НА ШУТИН И РУСКАТА МОЩ ??? И СИ ИСКАТ РУСИЯ .. ТО Е ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА , НО ШУТИН Е НАЙ ВЕЛИК!?
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дипломати се гонят и посолства се затварят само преди война. Ако на някой още не му ясно какво предстои.