Путин: Тръмп не ми е годеница, че да се разочаровам!

Москва си запазва правото да съкрати още броя на дипломатите на САЩ
Обновена: 5 сеп 2017 14:12 | 5 сеп 2017 12:37, Елка Василева
114
Путин: Тръмп не ми е годеница, че да се разочаровам!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин изрази надежда, че ще успява да намира компромиси с президента на САЩ Доналд Тръмп в интерес на народите на двете им страни и на други държави, предаде ТАСС.

"В дейността си Тръмп се ръководи от националните интереси на своята страна, а аз - на моята. Много разчитам да ни се удаде, както е казвал и президентът на САЩ, да намираме някакви компромиси при решаването на двустранните и международните проблеми, за да се решават те в интересите както на американския, така и на руския народ, и в интерес на много други страни, имайки предвид голямата ни отговорност за международната сигурност", каза Путин в края на визитата си в Китай.

Той определи като наивен въпрос на журналист дали се е разочаровал от Тръмп.

"Той(Тръмп) не ми е годеница, и аз не съм му годеница, не съм му годеник, ние се занимаваме с държавна дейност", каза руският президент.

Путин отбеляза, че смята за некоректно да обсъжда развитието на вътрешнополитическата ситуация в САЩ. "Това не е наша работа, това си е работа на Съединените щати", каза той.

Москва си запазва правото да съкрати още броя на дипломатите на САЩ в Русия, но засега няма да го прави, заяви също Путин в края на визитата си в Китай, предаде ТАСС.

Путин напомни, че Москва и Вашингтон са се споразумели да изравнят броя на дипломатическите служители в Русия и САЩ. В Русия са работели около 1300 американски дипломати, а руските в САЩ са 455. При това, по думите на Путин, в тези 455 служители Русия е включила и 155 души, работещи към ООН, които "строго погледнато, не са дипломати с акредитация от Държавния департамент на САЩ, а са сътрудници на международна организация".

"Така че, строго погледнато, ако говорим за пълен паритет, от 455-те дипломати на САЩ в Москва трябва да се извадят 155. Затова си оставяме правото да вземем решение и по тази бройка американски дипломати, но засега няма да го правим. Да видим как ситуацията ще се развие по-нататък", каза Путин.

Той обяви, че ще възложи на министерството на външните работи на Русия да се обърне към американски съд заради изземването на руска дипломатическа собственост в САЩ, пише БТА.

"Що се отнася до сградите и съоръженията (на руската дипломатическа мисия в САЩ), това действително е нещо безпрецедентно. Американската страна лиши Русия от правото да ползваме наше имущество. Това е явно нарушение на имуществените права на руската страна. Поради което за начало ще възложа на руското външно министерство да се обърне към съда. Да видим как работи хвалената американска съдебна система", заяви Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
9
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Арогантността и тъ.потията на краварите няма край.
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко!
95
2
 
15
 
! Отговори
редник преди 6 години
Преговорите между Русия и Китай са приключили ! Постигнати са договорености ! След войната , американските територии остават във владение на Китай ! Към Европа са проявили интерес Индия и Иран! Русия е заявила че страната им не изпитва необходимост от разширяване , но ще разглежда молбите за присъединяване !
94
2
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 100: Нали се сещаш. че за да напишеш това, си *** от най-ниско качество и нишо повече. Да, глупакът Горбачов и пияницата Елцин бяха много удобли на англосаксонците и техните сателити. Но с Путин не е така лесно, и затова му спретват периодично по някоя провокацийка, като тази за консулството на Русия в Сан Франциско. От това обаче няма да спечелят.
93
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали се сещате, че за да говори така, трябва да е завършен педдал в мислите си. На мене въобще не би ми хрумнало да съставям подобни изречения.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съпругът на британската кралица нали е висок и прави забележително впечатление с ума си.
91
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28 годи след падането на комунизма в България има все още 160 000 живи агенти на ДС с тогавашно гражданство от София. По проста аритметика не е имало семейство в София, в което да е нямало агент
90
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да видим как работи хвалената американска съдебна система", заяви Путин.Кратко и яснокато за умни читатели
89
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето е комплексар на тема мъжественост и използва всяка възможност да парадира, че е голям мачо. То не бяха снимки с обнажен торс, то не бяха изпълнения на дъното на морето, на самолет изстребител или със сибирски тигри. Сега отново се самоопределя като доминиращ мъжкар пред "невестата" Тръмп. Но, всъщност е жалък пигмей, който освен на задунайските русофили, на никой друг не може да направи впечатление.
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
91Поредният безумен пост. САЩ и Русия са основните играчи на световната сцена. Естествено, че за тези две страни ще има най-много новини от външно-политическия обмен.
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Западноевропеец 88Забравяш и някакъв си "Даааа".............А пък може и да не е нов, а е клониран от изброените!!!!!!!
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Даааа 93Неееее, редакцията си е добре, а виж ти.............? Да ти викна ли санитарите? Явно отдавна не си взимаш хапчетата!
85
10
 
0
 
! Отговори
Западноевропеец преди 6 години
Омръзна ми от вас. Отивам да пиша в друга публикация за Путин.
84
22
 
2
 
! Отговори
Даааа преди 6 години
90% от статиите за външна политика са свързани с Русия, явно редакцийката си получава заплатата в рубли и боярышник.Хибридната война на "братушките" превзе и този сайт.
83
0
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Разумен отговор на неразумни провокации. Провокациите са изпитан инструмент на англосаксонската външна политика, така че сегашната американска администрация нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила.
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ле, ле Днес Бг ако публикувате още една статия свързана с Русия, и някои могат да получат инфаркт, като нещастника по долу ле, ле.Имайте милост че безродниците от НПО не могат да си отдъхнат. Само се питам птеродактила като се гътне, какво ще ги правим ще ги бием ли само или ще ги бесим.
81
4
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 6 години
Виждате ли как ни нарастват силите. Вече сме АЗ, Шоп, Анонимен, hitko и ле, ле.
80
28
 
1
 
! Отговори
ле, ле преди 6 години
МНОГО ГОЛЕМ *** ТОЗИ МИЛИЦИОНЕР ПУТИН,!!!!! ДОКАРА ФАЛИТА НА РУСИЯ , А СЕ ПРАВИ НА МЪЖАГА !!!!
79
0
 
22
 
! Отговори
MSC преди 6 години
До ЗападноевропеецЗападноевропеецо, като лъжеш барем с финес лъжи а не пускай такива банални лъжи които и по CNN в момента(вярно там други дават ) не ги пускат.Та нали наплива на бежанци намаля именно след намесата на Русия в Сирия където колеха християни на поразия.Значи вземи пример от Иван Костов и той лъже но го прави убедително.Така че за момент да му повярваш например че е нормално да продадеш авиокомпания за 150 хиляди на евреин и да съсипеш всички арабски линии които тя имаше....
78
13
 
0
 
! Отговори
hitko преди 6 години
Не се казвам Марко Палев бе кумунист болшевишки