Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"

"Трева ще ядат, но няма да се откажат от ядрената програма"
5 сеп 2017 12:23, Елка Василева
206
Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин е убеден, че санкциите срещу Северна Корея няма да принудят страната да се откаже от ядрената си програма.

Путин припомни съдбата на бившия президент на Ирак Саддам Хюсеин, как той се е отказал от производството на оръжие за масово унищожение, но въпреки това под предлог, че се търси такова оръжие във "военна операция", е бил унищожен и той, и членове на семейството му, дори внукът му. "Страната е разрушена, самият Саддам Хюсеин е обесен. Всички го знаят, всички го помнят. Това добре се знае и помни и в Северна Корея", каза руският държавен глава и изрази мнението си, че никакви санкции няма да убедят Северна Корея да се откаже от курса си създаване на оръжие за масово унищожение.

"И вие мислите, че зарази приемането на някакви санкции Северна Корея ще се откаже от този курс, който е поела към създаване на оръжия за масово поразяване?", попита риторично руският лидер. Според него "използването на санкции в дадения случай е безполезно и неефикасно", пише ТАСС.

Президентът отбеляза, че нагнетяването на военна истерия около Северна Корея е безсмислено, води в задънена улица и всеки друг път за урегулиране на този проблем освен преговорите може да доведе до глобална катастрофа.

Путин припомни с какви военни възможности разполага Северна Корея.

"В тези условия нагнетяването на военна истерия няма да доведе до добро, всичко това може да доведе до глобална, планетарна катастрофа и огромен брой човешки жертви", заяви Путин след срещата на БРИКС. И отново подчерта: "Не съществува никакъв друг път освен мирния дипломатически начин за разрешаване на севернокорейския ядрен проблем".

Севернокорейците "трева ще ядат, но няма да се откажат от (ядрената си) програма, ако не усещат сигурност", добави той.

"А какво ще гарантира сигурността? Възстановяване на международното право. Трябва да се насочат нещата към диалог между всички заинтересовани страни", каза Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лидер номер 1 в света , всяка дума е на правилното място , кратко точно и ясно , разбира се само за трезво мислещите , другите даже не знаят и какво говори
169
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е прав и мъдър! Радвам се, че след 27 години хаус, зверства и агресия, нещата в света си дойдоха на мястото с помощта на Путин!
168
3
 
7
 
! Отговори
Майка си бало преди 6 години
Тва кво ви говори преговори иначе война и сме на страната на Ким.Русия с Ким Китай с Ким а тия Сащ кои точно бяха права на *** и ислямисти!Скоро атома ще ги избави от мъките им!
167
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин насъсква дебелият комунистически вожд.
166
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е прав, както винаги.Или една държава има ядрено оръжие, или янките я демократизират и й крадат нефта, газта, златото и др.ресурси.
165
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така казват всички терористи
164
7
 
9
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Иде краят на поредното джудже- Кимче Нун е обречен,няма да изкара и 5 години отсега нататък.
163
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иде краят на поредното джудже- Кимче Нун е обречен,няма да изкара и 5 години отсега нататък.
162
5
 
11
 
! Отговори
Боже пази България преди 6 години
всички диктатори свършват по един и същ начин вярвайте в бог не в комунизма
161
0
 
8
 
! Отговори
редник преди 6 години
Днес един работодател нарече работниците си "бесни кучета" защото си искали забавените заплати :) А бесните кучета с камъни ги убиват нали знаете?
160
6
 
18
 
! Отговори
редник преди 6 години
Едно е сигурно за руснаците ! С малките си заплати ядат повече с по добро качество и си пускат печките зимата , докато 60% работещи и 90% пенсионери у нас спят с дрехите , за да има за ядене ! А на някои все пак им конфискуваха и жилищата от топлофикация :) Нищо че нямат парно !
159
14
 
3
 
! Отговори
ути бъчваров преди 6 години
Утрояване на санкциите срещу империите на злото е единственото решение за запазване на цивилизования ред в света.
158
5
 
23
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Не мога да разбера защо тропате с краче, когато статията е точно за това тропане. Казва ви се - ще стане катастрофа. От САЩ се иска да зачитат международното право и нищо повече. Това, поради някаква причина, буди едва ли не неудоумение.
157
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 178: "...ние не можем да получим работа в Шенген автоматично..."Дръж си темите за "остъклителните технологии на братската ти Русия ...
156
10
 
6
 
! Отговори
ПУТИН, преди 6 години
много го зашитаваш този ЧЕН! Все едно за СЕБЕ си и За Русия говорш.Какъв диалог с това момче, което САМО се хили, пуска бомби, народът му гладува/ Или ти искащ да ИЗПРАЩАМЕ ПОМОЩИ на КИМ, за да не го "ядосаме"?? Какъв диалог?? Той си знае социализма, ти си знаеш социализма. НЕПРОДУКТИВНО.Да махнем ВСИЧКИ санкции "от страх" от Ким.Да махнем и твоите санкции- а ти ще продължаваш вечна дружба с Корея( нали сте все последователи на една идея..)
155
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 174Да Уточним както и ние може да се разхождаме в ЕС така и Украинците. Но както и ние не можем да получим работа в Шенген автоматично така и Украинците не могат да бачкат с тези туристически Визи ЛЕГАЛНО. Властите ако ги хванат лесно могат да им сложат Черен Печат и КРАЙ.
154
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 174Ехх Ано Умниии никога не се взима Минимална заплата в Статистиката а Средна(Тя Статистиката на всякъде по света е СТЪКМИСТИКА ама карай да върви)Така в зависимост от Региона от 36 000руб до 81 000руб(Чукотка и прочие забравени от бога места но източници на ресурси)(DW статия)1лев =35руб(днес) та значи средна заплата от 1028лв до 2314лв Като Ток, Вода, Топло и все още Бензин са много по-ниски от нашитеДа вносните храни са скъпи но пък има евтини пелмени - няма да умрат от глад
153
6
 
5
 
! Отговори
рускиня до 174 преди 6 години
Кога за последно си ходил в Русия? Минимална заплата му била по-висока... Блаженни са вярващи.....
152
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп към Путин: Влад, питай Ким как иска да преговарям с него - както със Садам или както с Кадафи !?
151
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е същата стока като севернокорееца. И Русия е под санкции. Щом като казва, чесанкциите са безсмислени, значи е точно обратното. Че у нас не сме цъфнали и вързали е факт, но все пак минималната работна заплата е по-голяма от руската (8000 рубли = 250 лева). За свободата да не говорим - вече и украинците са без визи за Европа.А Крим не признават за руски дори и малкото им съюзници.