Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"

"Трева ще ядат, но няма да се откажат от ядрената програма"
5 сеп 2017 12:23, Елка Василева
206
Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин е убеден, че санкциите срещу Северна Корея няма да принудят страната да се откаже от ядрената си програма.

Путин припомни съдбата на бившия президент на Ирак Саддам Хюсеин, как той се е отказал от производството на оръжие за масово унищожение, но въпреки това под предлог, че се търси такова оръжие във "военна операция", е бил унищожен и той, и членове на семейството му, дори внукът му. "Страната е разрушена, самият Саддам Хюсеин е обесен. Всички го знаят, всички го помнят. Това добре се знае и помни и в Северна Корея", каза руският държавен глава и изрази мнението си, че никакви санкции няма да убедят Северна Корея да се откаже от курса си създаване на оръжие за масово унищожение.

"И вие мислите, че зарази приемането на някакви санкции Северна Корея ще се откаже от този курс, който е поела към създаване на оръжия за масово поразяване?", попита риторично руският лидер. Според него "използването на санкции в дадения случай е безполезно и неефикасно", пише ТАСС.

Президентът отбеляза, че нагнетяването на военна истерия около Северна Корея е безсмислено, води в задънена улица и всеки друг път за урегулиране на този проблем освен преговорите може да доведе до глобална катастрофа.

Путин припомни с какви военни възможности разполага Северна Корея.

"В тези условия нагнетяването на военна истерия няма да доведе до добро, всичко това може да доведе до глобална, планетарна катастрофа и огромен брой човешки жертви", заяви Путин след срещата на БРИКС. И отново подчерта: "Не съществува никакъв друг път освен мирния дипломатически начин за разрешаване на севернокорейския ядрен проблем".

Севернокорейците "трева ще ядат, но няма да се откажат от (ядрената си) програма, ако не усещат сигурност", добави той.

"А какво ще гарантира сигурността? Възстановяване на международното право. Трябва да се насочат нещата към диалог между всички заинтересовани страни", каза Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Рок енд ролто всички това искат :) може да си сигурен че и 25 млн севрнокорейци предпочитат да си слушат музика с бира, пред това да набиват крак пред великия Ким 3-ти, ама на не са уцелили времето и мястото
109
2
 
4
 
! Отговори
Циник до 120 преди 6 години
Чакам Дегенерата "с тоалетната хартия и бананите" !!!Преди си мислих, че такива ръ бове има само в комиксите!Грешил съм!:-)
108
1
 
2
 
! Отговори
я преди 6 години
Доколкото разбирам Ким Чен има личен проблем и затова цялата държава трябва да яде трева или целия свят да отиде на кино
107
1
 
8
 
! Отговори
Нови бомби преди 6 години
САЩ имат острели бомби и търсят къде да ги пласират за да освободят място за новите. Така беше и в Ирак. Много по евтино и безопасно е да ги хвърлиш някъде отколкото да ги демонтираш и рециклираш. Америкаците винаги са били пресметливи и пестеливи.
106
2
 
4
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"До Рок енд ролВиж сега по повод Садам, САЩ допуснаха 2 основни грешки..."...Можем да спорим, но моята мисъл е за друго. Всички живеем на една планета. Аз искам да си пия ракията и да си слушам рока, а не да воювам. Както каза Бойко - искам лодки и платноходки, не бойни кораби. Тук съм съгласен с него.
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колеги, кво става с тоалетната хартия и бананите? Нема ли кой да ни светне по въпроса?
104
1
 
4
 
! Отговори
Циник до Василев преди 6 години
Ми виж Гърция...подариха и вече ...има няма 400 МИЛИАРДА ? и от твоите данъци междувпрочем! Ти вярваш ли, че ще ги върнат?Суфлаки и сиртаки продължава!И те още живеят по-добре от нас!И без комунизъм!Те бяха запад - когато ние преизпълнявахме петилетките!
103
1
 
7
 
! Отговори
Човешки жертви преди 6 години
Огромен брой човешки жертви във Вашингтон, ха ха
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо се докара Доналд дък, една Северна Корея да му извива великите демократични ръцете... Тц, тц, тц...
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 112..и е правилно така...ако има чалъм и теб да деактивират..
100
3
 
8
 
! Отговори
Империята САЩ преди 6 години
Нито една империя не просъществувала дълго, не защото някой я е победил, а защото всяка империя се разпада от центробежни сили от вътре. Справка виж историята.
99
1
 
7
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Ново значение на думата комунист. Това е персонаж, дето не изповядва религията на НАТО и Пентагона. Такива персонажи биват "дективирани" (нов термин за "ликвидирани")
98
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Рок енд ролВиж сега по повод Садам, САЩ допуснаха 2 основни грешки, 1-та е че по време на Буш старши, не си довършиха работата в залива, още тогава трябваше да приключат със Садам, и втората е че след като влязоха по-късно не предприеха нужните действия по отношение на тайните служби на Садам.За Северна Корея, САЩ имат интерес от съществуването на тази измислена държава, и те едва ли ще започнат някакви военни действия срещу нея, още повече като се знае позицията на Ю. Корея
97
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** колко дни му давате на прасчо? Аз предполагам най много до неделя да откара.
96
6
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Хохо, за това ли руските тролчета възпяват прасчо? Щото другарят Путин го подкрепя. Инак не само Шатите амио целия западен свят му писна от от тоя ненормалник. Наиситина ще си направят втори виетнам/афганистан или каквото там в корея.
95
6
 
11
 
! Отговори
От САЩ преди 6 години
Всички нещастия тръгват от САЩ
94
1
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Някой да е мяркал Дегенерата с "тоалетната хартия и бананите" ???Още не дъм му научил коментара наизуст!Този ме възбужда!Пхахаха
93
3
 
9
 
! Отговори
Ами преди 6 години
Ами ако Севернокорейците наистина изпепелят Гуам? Ще е за САЩ голям срам.
92
0
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Или тактиката е такава: първо да се уверим, че противника няма оръжие за масово поразяване с което да ни застраши,та да можем спокойно да го нападнем? Близкото минало по-скоро това показва. Аз съм за мирно разрешаване на проблема. Ситуацията ще излезе от контрол, ако почнат бойни действия.
91
3
 
7
 
! Отговори
Две възможности преди 6 години
САЩ имат две възможности: Да не провокират повече Северна Корея и да се оттеглят или да ликвидират човечеството. И Русия и САЩ и Китай имат десетки хиляди водородни бомби с мегатоннен еквивалент. Една такава унищожава цял Ню Йорк или Москва.