Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"

"Трева ще ядат, но няма да се откажат от ядрената програма"
5 сеп 2017 12:23, Елка Василева
206
Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин е убеден, че санкциите срещу Северна Корея няма да принудят страната да се откаже от ядрената си програма.

Путин припомни съдбата на бившия президент на Ирак Саддам Хюсеин, как той се е отказал от производството на оръжие за масово унищожение, но въпреки това под предлог, че се търси такова оръжие във "военна операция", е бил унищожен и той, и членове на семейството му, дори внукът му. "Страната е разрушена, самият Саддам Хюсеин е обесен. Всички го знаят, всички го помнят. Това добре се знае и помни и в Северна Корея", каза руският държавен глава и изрази мнението си, че никакви санкции няма да убедят Северна Корея да се откаже от курса си създаване на оръжие за масово унищожение.

"И вие мислите, че зарази приемането на някакви санкции Северна Корея ще се откаже от този курс, който е поела към създаване на оръжия за масово поразяване?", попита риторично руският лидер. Според него "използването на санкции в дадения случай е безполезно и неефикасно", пише ТАСС.

Президентът отбеляза, че нагнетяването на военна истерия около Северна Корея е безсмислено, води в задънена улица и всеки друг път за урегулиране на този проблем освен преговорите може да доведе до глобална катастрофа.

Путин припомни с какви военни възможности разполага Северна Корея.

"В тези условия нагнетяването на военна истерия няма да доведе до добро, всичко това може да доведе до глобална, планетарна катастрофа и огромен брой човешки жертви", заяви Путин след срещата на БРИКС. И отново подчерта: "Не съществува никакъв друг път освен мирния дипломатически начин за разрешаване на севернокорейския ядрен проблем".

Севернокорейците "трева ще ядат, но няма да се откажат от (ядрената си) програма, ако не усещат сигурност", добави той.

"А какво ще гарантира сигурността? Възстановяване на международното право. Трябва да се насочат нещата към диалог между всички заинтересовани страни", каза Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
4
 
! Отговори
Циник до Василев преди 6 години
Василев ....Василееев...къщите ги има ( поне тези дето не са ги опоскали *** ) Ората избегаха от социалистическия ти рай - когато през 89 осъмнаха с по 3800$ заем на глава!!!!Тези времена на дървени налъми...и парнийни книжки правешкия овчар ги финансираше със заеми от омразния капиталистически запад! И още Василев....ТЕ *** - не са си тръгвали....приватизираха държавата - и такива като теб - бият самара - да се научи магарето!
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 98 :Какви са тея примери дето ги даваш бе *** ? Еми като си толкова осведобен ,я разкажи за Руско-финландксата война ,дето 50 хиляди финландци избиват 500 хиляди руски агресори ?
88
5
 
7
 
! Отговори
1950 преди 6 години
През Войната, която почва през 1950 в продължение на 3 години САЩ изпепеляват 20% от мирното население на севрна Корея и част от Южна Корея. В южна Корея са избити директно около 100 000 "комунисти" без съд. Е как да ги обичат американците? Американците чрез насили си докарват обич.
87
0
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"До Рок енд ролто в тия преговори пич Северна Корея поне 4-5 пъти поема ангажимент за прекратяване на разработването на ядрено оръжие в замяна на хуманитарна помощ, видно е за всички че с преговори няма да стане, защото Кимовете все повече и повече наглеят"...Не съм запознат с ангажиментите поети от С. Корея. Може и да има такива и да не са изпълнени. Мисълта ми е такава: от хубавото никой не бяга. Садам като пое ангажимент да допусне да го инспектират за ОМП какво му се случи?
86
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 100Това е по-времето на СССР ,което няма нищо общо вече.В момента сме в ерата на технологиите и всяка една военно-напреднала страна търпи модернизация,освен РУсия.Така че примера ти е повече от малоу*мен.
85
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
97Изглежда трябва да ти се припомни Руско-Китайски военен конфликт. Изпепелената китайска армия, 1967г. Четете малко и се ограмотявайте.
84
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 93 :Типичен руски ***.Русия нямат нито ресурсите,нито възможностите,нито капацитета да бъдат от ранга на Китай ,камо ли САЩ.Руснаците на практика са една Нигерия ,но с ядрен арсенал.
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Рок енд ролто в тия преговори пич Северна Корея поне 4-5 пъти поема ангажимент за прекратяване на разработването на ядрено оръжие в замяна на хуманитарна помощ, видно е за всички че с преговори няма да стане, защото Кимовете все повече и повече наглеят, иначе конкретно САЩ имат полза от ситуацията, защото именно на нея Ю.Корея харчат по 35-40 млрд $ годишно за пушкала, то затова и американците не са ги ликвидирали още Кимовете
82
8
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Глобалната катастрова е вълшебна думичка за такива като товарищ путин и Ким чен грух. Това е основният коз който те имат пред света и затова често разиграват тази карта. Когато в 21 си откъснат от останалия свят със санкции, контрасанкции и противоракетни щитове, а икономиката ти доколкото изобщо я имаш, се дължи на това, което природата ти е дала наготово и на цената на бензина, който тече от бензиноколонката ти, какво друго ти остава, освен да плашиш света с ядрения си Апокалипсис ... !!!
81
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Без троленеМирен договор с терористи като Северна Корея ,няма как да подпишеш.Южна Корея искат такъв договор от много време ,но на практика са още във война със Северна Корея.И защо да си изтеглят техниката ,при положение ,че са съюзници със ЮК и имат пълното право да бъдат там ?
80
11
 
10
 
! Отговори
До91 преди 6 години
"Не ги сравнявайте със сили като Китай или супер силата САЩ."Няма и място за сравнение - Русия превъзхожда горепосочените държави с ПЪТИ!
79
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма спасение от русофилските ***.Защо се напъвате ,като всички знаете ,че РУсия е едно военно и икономическо джудже пред САЩ ? Не виждате ли просто колко са дребни сравнение със САЩ и то във всяко едно отношение ? Руснаците са нивото на Нигерия или Сирия.Не ги сравнявайте със сили като Китай или супер силата САЩ.
78
5
 
11
 
! Отговори
Без тролене преди 6 години
Добре де, а защо САЩ не подпишат мирен договор със С.Корея и не изтеглят военната си техника от там? И защо всъщност, не са го направили ДО СЕГА преди С.Корея да създаде ядрената си програма, след като от страна на С.Корея е имало опити за подписване на такъв договор?
77
2
 
11
 
! Отговори
тъй тъй преди 6 години
Другарят Путин ни лук ял ни лук мирисал. Аз съм сигурен, че Русия е дала тайно на Северна Корея технолигиите и за водородната бомба и за междуконтиненталната балистична ракета, на принципа - врагът на моя враг е мой приятел. И сега мистериозно в рамките на един месец С. Корея имат успешни опити и с двете технологии. Щатите съответно започнаха да се шашкат, а Путин отстрани говори за диалог и им гледа сеира.
76
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижда се ясно кой е на страната на откачения Ким. Всички тоталитарни режими са подкрепяни от руската ***. Световният проблем не е Ким, Асад, Мадуро, а жужетата в кремъл, които им помагат да тероризират цивилизования свят.
75
6
 
6
 
! Отговори
ето така се прави преди 6 години
Сирийската армия и техните съюзници Иран и Русия се приближават до базата на САЩ Танф,където се намират терористи подкрепяни от САЩ и военни съветници,самолети разпръскват листовки, терористите да се предадат на правителствените войски иначе ще бъдат унищожени.
74
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" след, като Ким унищожи краварника, колко процента от територията на бившия краварник ще са за Китай и колко за Русия? ".................големия въпрос е след като излезеш от тоалетната миеш ли си ръцете или директно към руската пропаганда тичаш, другарю миризлив, селянин ?
73
11
 
16
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Путин е много класи над останалите недоучили политици. Човек с висше юридическо образование и с докторат по икономика. Блестящ военен стратег.Всяка дума която казва е на мястото си.Да не е малоу мен Ким да се предава на САЩ та после да го обесят като Саддам.Никой няма доверие на световния агресор САЩ, затова всички искат да имат ядрена бомба.А тези я имат и ще я използват ако някой се опита да ги демократизира.И правилно, световния агресор трябва да се спре.
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно и какво предлага другаря Путин, международната общност да плаща рекет на ненормалния Кимчо под формата на милиарди $ хуманитарна помощ
71
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то със Северна Корея преговори се водят от 25 години, и резултат никакъв, са Ю Корея си мислят че нещата може в определен етап да се случат като с Германия, ама аз лично не вярвам, от всички тия преговори с Кимовете единственото което се случи е че те стават все по-нагли и нагли, накрая пак ще се стигне до война, но колкото повече се чака толкова по-скъпа и унищожителна ще е войната, освен ако китайците не решат те да ликвидират Кимовете