Сеул към Кремъл: Спрете валутата и петрола за Пхенян!

Южнокорейските сили проведоха учения с бойни снаряди
5 сеп 2017 07:37,
52
Сеул към Кремъл: Спрете валутата и петрола за Пхенян!
Снимка: Reuters

Южнокорейският президент Мун Дже Ин се обяви в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин за засилване на санкциите срещу Северна Корея, предаде ТАСС, като се позова на комюнике на неговата канцелария.

"Дойде време Съветът за сигурност на ООН да разгледа сериозно възможността за ограничаване на достъпа на Северна Корея да източници на валута, а също и за въвеждане на петролно ембарго и за забрана на трудоустрояването на севернокорейски работници в чужбина", казал Мун на Путин.

Още по темата

По-рано Кремъл съобщи, че двамата лидери са осъдили решително действията на Пхенян.

Руският и южнокорейският президент се разбрали да продължат обмена на мнения по темата на срещата си във Владивосток утре в рамките на Източния икономически форум.

Междувременно Южнокорейските военноморски сили проведоха в Японско море големи учения с бойни снаряди в отговор на провокациите на Севера.

Информационна агенция Йонхап определи маневрите като израз на решителността на страната да отговори на севернокорейските провокации.

В ученията са участвали фрегата, патрулен кораб, плавателни съдове с ракети с прецизно насочване и високоскоростни лодки.

Южнокорейските военноморски сили планират още четири дни маневри в южните териториални води на страната от утре.

"Ако врагът извърши каквато и да било провокация, над или под водата, ще отговорим незабавно и ще го изпратим на дъното", предупреди представител на ВМС на Южна Корея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа много го обичал. Ама насила. Защо няма едни свободни избори в КНДР да видим колко наистина норода обича Прасето.
22
17
 
13
 
! Отговори
редник преди 6 години
Преговорите между Русия и Китай са приключили ! Постигнати са договорености ! След войната , американските територии остават във владение на Китай ! Към Европа е проявила интерес Индия ! Русия е заявила че страната им не изпитва необходимост от разширяване , но ще разглежда молбите за присъединяване :)
21
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не са Русия и Китай КНДР няма да издържи и един ден.И без това приличат всички там като излезли от Освиенцим. Ясно е, че непрекъснато гладуват целокупно. Горките севернокорейци.
20
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименбрикс обединява силите на 3 млр цгни.
19
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко ! Бе. Кой е луд да си спре бизнесът заради краварски пудели ? Непознавам такъв освен БГ .
18
7
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
а южна корея ще спре ли настаняването на ам орьжия и сьвместните учения
17
3
 
8
 
! Отговори
г преди 6 години
До Българинавсичко е един театър това е играта на уса, насяване на хаос в целия свят, доброто и лошото ченге с русия. само пълен *** може да вземе страна на един от двама психари които разполагат с милиони животи като някакво средство за мерене на пи...ки.
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анониментова значи, американците след месец да си купуват *** втора употреба, защото нямат никакво производство-------------------- Бангладеш, Индия, Пакистан, Виетнам, Тайланд,и още десетина такива знаеш ли как ще се зарадват да произвеждат *** за САЩ, докато Китай си ближе оня раота от глад?
15
9
 
14
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Най големия зор е да няма война до границите на сащ... Нека да видят хубаво ли. А колонийте ю корея и япония риват. Га мятаха 50 г бомби в бл изток хамериканците не ривахте, сега като ви упря изодзадзе, Русия и Китай да помагат, нека ви оправят американците
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последният цитат е типично в стил КНДР и Тръмп, ще си помисли човек, че един стои зад всичко...
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18Глупак, я провери дали Путин тайно не опъва и жена ти!Еб-аси мало-умниците в тоя сайт
12
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин тайно дърпа конците на прасето Ким
11
12
 
16
 
! Отговори
Ради преди 6 години
Юкорейците хубаво дават съвети на Русия,но да се обърнат към Сащ. Първо да оправят цената на петрола,която същите сведоха до минимум с цел да отслабят Русия,а после да търсят помощ от Русия. Всеки си гледа интереса. Нито Тръмп,нито Путин го е еня ко се случва на Корейския п-в,пък и да ви кажа честно ,и на мен ми е все тая
10
2
 
8
 
! Отговори
Re: До 12 преди 6 години
Оставете го, да се самозаблуждава!Вижте, че не вдява пунктоалните знаци, не отчита запетайката в изречението след БРИКС.Какво да правиш, неграмотници?!Те могат: простичко да изразят себе си: тик так и ку ку.Дори там е сбъркал. "Чукче писател, чукче не читател"...
9
3
 
17
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Ха, явно само чалга слушаш а не четеш новини. Точно в момента тече заседание на Брикс в Пекин.
8
12
 
11
 
! Отговори
Япония преди 6 години
Япония е победена държава, изцяло зависима от САЩ - особено петрол. да припомня, на Окинава японците протестират срещу военните бази на НАТО - ха, ха - мирно, и какво от това?Историята я правят победителите!!!
7
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай със сигурност няма да изпълни искането на щатите да спре всякаква търговия с Пхенян. Заради което щатите ще им наложат ембарго. Но това значи, американците след месец да си купуват *** втора употреба, защото нямат никакво производство
6
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брикс обединява населението на над 3 милиарда души, чиято икономика е най-силната в света. Да не говорим и за военна сила, щом Русия е там.
5
7
 
13
 
! Отговори
.... преди 6 години
То е ясно, че ще има сблъсък и че Кимчо ще даде фира, твърде малък е, но няма да се даде безбой като Хюсеин и Кадафи. Япония и Ю. Кореа също ще пострадат, особено ако се ползва някакъв тип ядрено оръжие от любимия им покровител. А и Кимчо все нещо ще успее да изстреля. За руснаците е достатъчно да си пуснат радиозаглушаваннето за няколко минути и му дадат предимство.....:)
4
6
 
21
 
! Отговори
Исторически преди 6 години
Изказването на китайския представител в ООН "че Пекин няма да позволи военна намеса в С. Корея" - ще се запише в *** на историята, постави се началото на края на САЩ.Големите играчи са - Китай и Русия, заедно с Пакистан и Индия.Брикс постави началото, златното покритие на рублата,. Ракетата в Т. океан ще докаже, че САЩ ще се сбогуват с концепцията на Пауъл за "нула жертви". Колко провокации издържа Ким с ученията на НАТО до границата му, и нарушаване на въздушното пространство.