Турция – незаобиколим фактор в германската политика

Ще продължи ли да ескалира напрежението по оста Берлин-Анкара?
5 сеп 2017 14:23, Екип на Bloomberg
33
Турция – незаобиколим фактор в германската политика
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Забелязваме промяна в германската политика – ако в миналото социалдемократи като Герхард Шрьодер бяха привърженици на това диалогът с Анкара да се поддържа, дори се обявяваха за присъединяване на Турция към ЕС, то днес имаме доста по-остри позиции на партии като Die Linke (Левите), като Зелените, като социалдемократите.

Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria журналистът от Националното радио Мариян Карагьозов.

"За пръв път и на дебатите в неделя (3 септември) позицията на канцлера Меркел също бе по-остра", посочи журналистът

Изострянето на отношенията между Германия и Турция има отражение в икономически, политически и социален аспект, добави Карагьозов.

Ще продължи ли да ескалира вече оформящото се като константно напрежение по оста Берлин-Анкара?

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
германия не знаеше с кого си има работа ама сега разбра браво на австрияотначалото не отстьпваше за членството на султаната в ес ние бьлгарите знаем500 години стигат
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Летище в урция ще остави летище в Германия без работа? Пич, ти май много фантастика четеш. Само не разбирам каква - научна, политическа, оптимистическа? Каква? Фентъзи? Свалихте 1 су и после не можахте да сварите да се извинявате и да обвинявате опозицията и да подарявате пари и къщи на вдовицата. А с Германията нещата не са като с Русия. Това, че франция, испания и кой ли не били с турция, а не с германия са си мечти на малък селянин от камънаците на Диарбекир. А, няма 100% турчин от поне 400 г
20
1
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
От кога Една държава членка решава политиката на целия ЕС? Могерини се противопостави на Германия ... става все по интересно
19
2
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Турция вкара 4ма немски шпиони в зандана, изгони 200 войници от Инджирлик, строи най голямото летище в Европа, което ще остави летището във Франкфурт без работа, предлага пари на МВФ, турски поток ще постави под енергийна зависимост европа.... Е нормално баба меркел да се цупи
18
8
 
5
 
! Отговори
Любен Каравелов преди 6 години
"Знаете ли, момчета, че на турчин, ако дадеш и сърцето си, то пак не ще бъде доволен и поиска и душата ти! Турчинът не убива кучето, защото било грехота; а човека да убие не било нищо християнинът бил по-долен и от кучето!" Из Войвода
17
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуйкия е била и е незаобиколим фактор само в производството на ибрици! Диваците не могат да са фактор, защото при конфликт са избивани на огромни групи от белия човек!
16
5
 
13
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Не е далеч деня в който Германия буквално ще слугува на много страни , включително и Турция , а в замяна ще получава демографски попълнения под всяка една форма .Причина за това е високия процент от застаряващо население и спешната нужда от кадри в някои професии , недолюбвани от германците.
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел и Шулц викат друго...Фредерика друго...А на Турция не и пука! И те точно за това ги е яд... Те са свикнали все да са по по най...всеки да ги слуша...
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турция незаобиколим фактор в германската политика"За тях е така...да...Ама Турция вече ги заобикаля! :)))
13
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Т,ъпите турци по нищо не могат да се мерят с Германиия."А "умните българи" въобще с кой може да се мерят???
12
19
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Турците само се правят на непукисти,но ги е страх да не ги натирят германците и да се завърнат в Анадола.На там отиват работите.
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха...Евтината работна ръка....Абе тези 3 милиона българи по Европата скъпоплатени неврохирурзи ли са?
10
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е основен търговец на евтина работна ръка за германската икономика....Евтината работна ръка беше преди 30години. Сега е от България и Румъния. "Евтината" работна ръка вече са патрони и наемат балкански тарамбуки за черната работа. От "евтината" работна ръка има депутати в бундестага и преподаватели в университетите.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Evrosayuza udari zvu4en shamar na Merkel i kaza che shte produljat dialoga s turcite
8
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джърманците хем ги боли хем ги сърби. Много им се иска да изгонят турците, но като знаят как *** оттече в канала след като изгони своите нещо не смеят. Опитаха да ги заменят с разни балкански тарамбуки ама не се получи, сега опитват с афроазиатски такива и пак греда. Не случват на мат'рял.
7
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние като им казвахме,че не ни трябват в Европа,те не ни вярваха.Трябваше да го изпитат на собствен гръб,че да разберат.Стурци да си нямаш вземане-даване.
6
0
 
0
 
! Отговори
Няма време! преди 6 години
Бивш добър състезател в "Минута е много" - абе момче, защо се занимаваш с глупости??
5
4
 
19
 
! Отговори
!!! преди 6 години
"Разликата е, че Турция не направи нищо съществено, с което да докаже, че заслужава да се нарече европейска държава, по отношение на човешките права."Аааа искаш да кажеш, че в Турция не обикалят апашитата, терористите и некадърниците с ръце в джоба...еми Да!
4
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е основен търговец на евтина работна ръка за германската икономика. Членството й в ЕС щеше да бъде изтъргувано по същия начин като българското, и Ердоган се усети. Разликата е, че Турция не направи нищо съществено, с което да докаже, че заслужава да се нарече европейска държава, по отношение на човешките права. В България обратното - направи се прекалено много в услуга на т.нар. правозащитници и резултата го виждаме всички.
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пък кога става журналист? И къде е журналист?