Руският посланик в САЩ - в черния списък на ЕС

Брюксел ще удължи санкциите заради анексирането на Крим
6 сеп 2017 19:12,
166
Руският посланик в САЩ - в черния списък на ЕС
Снимка: Архив, Reuters

Посланиците от 28-те европейски членки решиха днес да удължат санкциите, наложени на руски частни лица и компании заради анексирането на Крим. Това стана на първото им заседание на новия политически сезон.

153 лица и 40 компании и фондации в момента са в черния списък на ЕС, включително новият руски посланик в САЩ Анатолий Антонов.

Според европейските членки те имат пряко участие във вземането или налагането на решението за незаконното анексиране на Крим и Севастопол през 2014 г. Ограниченията, които бяха удължени единодушно с 6 месеца през март, изтичат на 15 септември и ЕС трябва да реши дали да ги продължи, както и да актуализира списъка.

Сред руските граждани, които няма да получават визи за влизане в Шенген и чийто сметки в европейски банки остават замразени, са и руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, съветникът на руския президент Владимир Путн Сергей Глазев, шефът на руския генщаб Валерий Герасимов и тв журналистът Дмитрий Киселов.

Освен в европейския списък, посланикът във Вашингтон Антонов е и в забранителния лист на Канада, но САЩ не са го включили в санкциите, налагани на Русия заради Крим и така той успя да започне мандата си на 31 август.

Антонов е бивш зам.-министър на отбраната и бивш зам.-министър на външните работи на Русия.

Очаква се европейските вътрешни министри ще вземат формално решението на 14 септември, когато ще бъде публикуван и официалният списък на лицата и сдруженията, подлежащи на ограничения за пътуване и финансова дейност в ЕС.

Освен персонални санкции заради Крим, ЕС прилага спрямо Русия и икономически санкции, които са в сила до 1 февруари 2018 г., както и ограничения за търговия, инвестиции и туризъм с Крим и Севастопол - в сила до юни 2018 г.

Решенията за тяхното продължаване или прекратяване ще бъдат взети по време на българското председателство на Съвета на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 70Не искаш ли да проведем публичен диспут, да се сравним по "умствена изостаналост"?Може и да отидем заедно в МЕНСА, да ни лепнат цифричка. Който спечели, има правото пред публика да пери един шут по дирника на другия. Съгласен? Може да се уреди!
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 60Това го пускаш вече 18-ти път! Толкова ли те харесва това висше достижение на мисълта ти или просто с твоето мозъче не можеш да измислиш нещо друго?
90
0
 
1
 
! Отговори
чичо сам преди 6 години
новият мистър "НЕТ"
89
1
 
1
 
! Отговори
рускиня до 148 преди 6 години
Чекай малко... Ей са. Сегичка. И мармота с шоколада ще върне. И дупка от геврека.
88
5
 
9
 
! Отговори
кем преди 6 години
Като налагат санкции европедалите, що не спрат да купуват газ, и готово, да ама не, да *** и *** *** парчета с промити мозъци сте се събрали да дрищите по форумите.
87
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
148-ми, парче тъпо, РУСИЯ ЗЕМЯ НЕ ДАВА ! НАБИЙ СИ ГО В КРАТУНАТА ! СЛАВА РОССИИ !!!
86
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички е 100% ясно че Русия ще върне Крим на Украйна и то скоро.
85
6
 
16
 
! Отговори
БКП преди 6 години
Anglosaksonskata pasmina vinagi e bila zaplaha za sveta........
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ф.М. Достоевски 136 Сините каски идват ИМЕННО там където има граждански войни и гражданите не могат да се разберат помежду си или по тази причина искат да се отцепват или са се отцепили.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
? А сетих се и за един референдум 1944 г. съвсем случайно ...
82
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да забравят за Крим и да свикват. Да си продават "демокрацията" другаде. В Африка и СА имат широко поле за изява. Ще има да демократизират, до края на света. Русия е ядрена държава.
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
? ЗаЩО аджеба им налагат на Руснаците санкции
80
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите минават пред абориггени, не пред ядрени държави. Когато си застанал зад коня и го дърпаш за опашката, трябва да внимаваш да не изядеш някой шут в муцуната или да спреш да му я дърпаш.
79
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какви са ползите от санкциите за САЩ? По-богати и умни ли станаха? Чакат от Русия да признае САЩ за патньор? Кой в света спечели от тях? Какво спечелиха САЩ освен да задоволят голямото си его? След санкциите мир ли очакват? Руснаците ще спрат ли да обичат родината си?
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в крайна сметка Крим е на ...? и така започнала една друга война ... с едни други герои Следва Съединението ... сръбско - българската война и т.н
77
4
 
13
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Руският посланик в САЩ - в черния списък на ЕС-----Кре----тенизъм!Навремето, червените болшевишки Комисари издигаха "Железни завеси"!Днес евро----гейските неолиберални Комисари, следват и прилагат идеите на своите бивши болшевишки кумири!!!!Всъщност, "диктатурата" никога не е изчезвала, просто е приемала различни форми на упровление - от кройно десни или леви до социал-либерални!
76
18
 
8
 
! Отговори
До 132 преди 6 години
Като няма полза от санкциите, защо *** и Лавров реват за тях през месец?Защо всички платени руски оодлоги в България реват срещу санкциите?Да не говорим, че повечето санкции джуджето само ги наложи на руския народ.Айде, писна ни от платени и промити руски ***.Да...*** съм, про САЩ и про Европа...където са гейовете.Вие, защото сте големите мъжкари..дето нямат акъл в главата една читава прахосмукачка да направят. Великите православни хриатияни.
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 135Тя твойта турция пък е чудо... Затуй всичкото асан бяга да работи на Ханс, айде въз
74
15
 
8
 
! Отговори
Ф.М. Достоевски преди 6 години
До Добро решениеРусия е депозирала искане в ООН,да се изпатят сини каски в Донбас ЛНР и ДНР....-----------------Понеже виждам, че не си много наясно, да ти обеснйъ.Сини каски може да влязат само с разрешение на страната-домакин, т.е. Украйна.Така че *** какво депозира е само дребен детайл от пейзажа.
73
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нито един нормален руснак,затова.