Руският посланик в САЩ - в черния списък на ЕС

Брюксел ще удължи санкциите заради анексирането на Крим
6 сеп 2017 19:12,
166
Руският посланик в САЩ - в черния списък на ЕС
Снимка: Архив, Reuters

Посланиците от 28-те европейски членки решиха днес да удължат санкциите, наложени на руски частни лица и компании заради анексирането на Крим. Това стана на първото им заседание на новия политически сезон.

153 лица и 40 компании и фондации в момента са в черния списък на ЕС, включително новият руски посланик в САЩ Анатолий Антонов.

Според европейските членки те имат пряко участие във вземането или налагането на решението за незаконното анексиране на Крим и Севастопол през 2014 г. Ограниченията, които бяха удължени единодушно с 6 месеца през март, изтичат на 15 септември и ЕС трябва да реши дали да ги продължи, както и да актуализира списъка.

Сред руските граждани, които няма да получават визи за влизане в Шенген и чийто сметки в европейски банки остават замразени, са и руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, съветникът на руския президент Владимир Путн Сергей Глазев, шефът на руския генщаб Валерий Герасимов и тв журналистът Дмитрий Киселов.

Освен в европейския списък, посланикът във Вашингтон Антонов е и в забранителния лист на Канада, но САЩ не са го включили в санкциите, налагани на Русия заради Крим и така той успя да започне мандата си на 31 август.

Антонов е бивш зам.-министър на отбраната и бивш зам.-министър на външните работи на Русия.

Очаква се европейските вътрешни министри ще вземат формално решението на 14 септември, когато ще бъде публикуван и официалният списък на лицата и сдруженията, подлежащи на ограничения за пътуване и финансова дейност в ЕС.

Освен персонални санкции заради Крим, ЕС прилага спрямо Русия и икономически санкции, които са в сила до 1 февруари 2018 г., както и ограничения за търговия, инвестиции и туризъм с Крим и Севастопол - в сила до юни 2018 г.

Решенията за тяхното продължаване или прекратяване ще бъдат взети по време на българското председателство на Съвета на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците да гледат Ирма да не овършее по на север и запад, че не се знае още колко Ирми ги чакат. Да не стане да просят брашно за дупе от Русия и Китай...
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
98, само ти ли още не си разбрал, че Сащ създадоха Идил.Събуди се.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
91, ми твоят ум явно и други неща не побира.Но проблема си е твой.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 95Вземи си повече чипс. Приятно чакане.
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким бил абсолютното зло?Ай, ай. А Сащ какво е? Създателите на Идил, пусналите атомните бомби, излъгаха, че Ирак има хим. оръжие, нападнаха ги и избиха 1 000 000 иракчани. Какво правят на другия крайна света при С Корея? Отишли да пазят и там демокрацията?Що Ким не е в Мексиканския залив сега?Но продължават да леят сълзи, че Ким щял да ги нападне. Уплаш, уплаш.
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички им е ясно как ще свършат тези "санкции". Ще свършат както и досега свършиха. Американците ще си поиграят на велики, пък като видят ефекта ще вдигнат платна и ще захвърлят и тази играчка. Могат да плашат гаргите. Няма как страна като Русия да я плашат точно с това. Ефектът ще бъде заздравяване на селското стопанство, развитие във военната сфера и укрепване на позициите на Путин като президент.
46
0
 
11
 
! Отговори
До 79 преди 6 години
Ами друго не им остава да пишат черни списъци. Нали се изживяват като последна инстанция. Те определят кой е лош, кой е добър. Понеже народите не могат да се ориентират. И ако решат, че някъде няма демокрация почват да се вайкат и обявяват война. Ама не на сички. На Кимчо не смеят.
45
2
 
2
 
! Отговори
7 преди 6 години
Горкият няма да спи от глупости на ес крим руски ш точка
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
73, ти като си умствено НЕограничен индивид земи напиши какво им е толкова великото на Сащ. Освен войни, злоба, агресия и военни бази по целия свят какво са направили за човечеството?
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитите за изолация на Русия не са от вчера. Американците чакаха 70 години Русия да се разпадне, но се разпадна само СССР. Кратък флирт и пак същите номера. Американците губят търпение и вече сънуват как разчертават линии от Сибир до Финландия през Москва. Пожелавам им приятно чакане, защото ще е много дълго.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как няма да е в черния списък. Каквито и санкции да и налагат не фаща декиш. Остави това, ами и Ким ги направи за резил. Майтапи отвсекъде. И какво друго им остсва, освен да пишат черни списъци и да се чудят как да излязат от трагикомичното положение.
41
3
 
0
 
! Отговори
до70 преди 6 години
А България знае ли що е то правов ред и демокрация?
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета мнения на откровено умственоограничени индивиди. Освен злоба, ориенталско-турска радост от чужди несгоди на кибици, не прочетох нито едно смислено изречение, представящо достойно САЩ като велика държава. В това ли ви се изразява величието и благородството, да хвърляте камъни по съседни дворове? Хвърляйте. После тези камъни ще полетят по вашите глави...
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви е приятна логиката на истината, съдейки по минусите. Разбирам ви, че ви е кофти, но мога само да ви съжалявам, двама-трима платени драскачи против Русия. Разликата между мене и вас е, че аз назовавам нещата с истинските имена, а вас ви плащат да лъжете.
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не беше Крим, щяха да си измислят друг повод да притискат Русия. А повод винаги могат да си намерят. Тяхната работа е да си търсят поводи, а на Русия е да се пази от "демократи". Да си плямпат за тяхната демокрация, някой да им вярва? Нека да отидат пак в близкия изток да опитат продажба на демокрация...
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакъв Крим и никаква демокрация. Всичко е борба за територия и ресурси, откак свят светува. Тези лакърдии за демокрацията да ги разправят на папуасите от Нова Гвинея. Неслучайно ги дразни говедарите връщането на Крим в руски ръце без кръв. Американците са търгаши и търсят нови суровини за печалба, а руснаците са патриоти и си пазят държавата. Ще имат да вземат говедарите, не са познали.
36
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена.
35
16
 
2
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
Виждаме как след поредиците груби грешки, които направи президентът Радев и как след мотивиращата победа на ген. Борисов нещата тръгнаха рязко нагоре, световната общественост, наблюдавайки внимателно събитията в България, най-накрая осъзна, че руският посланник в САЩ играе изключително деструктивна роля по отношение на световния мир и на цивилизацията.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим вече ще бъде през крив макарон украински. Освен това, темата е намеса във вътрешните дела на Русия. А както виждам от "санкциите" само трева продават в магазините. 17 000 000 кв. километра не са зелено-черни хартийки.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как кое им коравото бе *** . Ти чел ли си за обсадата на Петербург ,ти чел ли си Достоевски, Гогол , Толстой ...жалък си , противен . Целувай краварски п...дераски *** и скоро ислямски нещастнико .Русия си има всичко за да съществува ...огромни поля с жита, стада , природни ресурси,вяра в Бог и поколение в което има обич към родината . Никоя друга страна не може да се сравнява с Русия . Факт . А когато фактите говорят и боговете мълчат .