Тръмп: Военните удари срещу КНДР не са избор номер едно

САЩ искат петролно ембарго срещу Северна Корея
Обновена: 6 сеп 2017 22:58 | 6 сеп 2017 22:56,
94
Тръмп: Военните удари срещу КНДР не са избор номер едно
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че военни действия срещу Северна Корея не са избор номер едно на неговото правителство, но че този вариант не е изключен, предаде Франс прес.

Още по темата

Тръмп каза това след телефонен разговор с китайския президент Си Цзинпин, посветен на кризата със Северна Корея.

"Ще видим какво ще стане. Ще видим какво ще стане. Със сигурност това не е нашият избор номер едно, но ще видим какво ще стане", каза президентът пред журналисти, преди да замине за щата Северна Дакота.

Той намекна, че преди да се обмисля възможността за военни удари, ще бъдат проучени други начини, за да бъде накарана Северна Корея да изпълнява решенията на международната общност.

Тръмп каза, че Си е сто процента съгласен с него. "Имахме много откровен и много силен телефонен разговор. Президентът Си иска да направи нещо. Ще видим може ли да го направи или не", добави президентът на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Президентът Си Цзинпин е напомнил на американския си колега волята на Пекин севернокорейският проблем да бъде уреден с преговори и с мирни средства, предаде Франс прес, като цитира агенция Синхуа.

В телефонния разговор Си е заявил, че Китай държи на ядреното неразпространение и на безядрен Корейски полуостров. "Китайският президент каза, че всички трябва да се стремят към мирно уреждане на проблема и че най-добрият начин за това е диалог, съчетан с глобални мерки", гласи съобщението на Синхуа.

По-рано стана ясно, че в проекторезолюция, внесена в Съвета за сигурност на ООН, Съединените щати искат петролно ембарго срещу Северна Корея, спиране на нейния износ на текстил и замразяване на авоарите на лидера й Ким Чен-ун, предаде Франс прес.

Текстът, внесен от САЩ, е подкрепен от Великобритания и Франция. САЩ искат резолюцията да бъде приета идния понеделник, добавя АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким не вярва на американски сълзи.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 65 АнонименМа верно ли бе ? *** кък ша стане бе ?
63
2
 
7
 
! Отговори
SS преди 6 години
Тръмпи много-много да не се изхвърля, че да не вземе Ирма & Хосе свършат работата с "изравняването на земя", дето я я бе замислил за КНДР...Ама на собствената му територия - така де, че да види отблизо как изглежда "изравняването"....
62
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
USA неразбраха ли че от фактор сее превръщат в наблюдател , колкото и да пропагандират обратното !
61
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 6 години
какво ембарго, какви 5 юана?... На тоа *** май не не му е ясно, че от север в КНДР денонощно по 4 линии в паралел вървят влакове с всичко!:)А иначе, Китай осъжда туй, и онуй, и "държи на ядреното неразпространение"... :)
60
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
спрете се бе ид====ти не виждате ли господ всеки ден ви наказва с урагани и пожарине си предизвикваите сьдбата
59
2
 
4
 
! Отговори
хм до 69 преди 6 години
Какво ще смажеш?Нивата за ряпа на "фермера" Ким Ким ?Или завода за ряпопеци в провинция Чин Чин.Единствените дето може да загубят са САЩ,една бомба и икономически и политически са свършени ,те с един ураган едвам се оправят ,а с ядрен кратер в центъра на мегаполис.
58
1
 
0
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Самоубийството не е победа.Ще си блъфират и ще печелят парички.Американския покер е игра която много добре я умеят.Чудя се цял свят не им ли видя картите за толкова години.
57
2
 
0
 
! Отговори
г преди 6 години
Една ракета и всичко ше се промени.Ако Тръмп не победи ще загуби следващите избори .Никой не обича такива президенти.
56
1
 
17
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Тръмп е преди всичко бизнесмен. Нагнетява напрежение на корейския полуостров, в резултат на което Южна Корея и Япония поръчват американско оръжие за милиарди. Тръмпчо си взема комисионните и продължава да нагнетява страх и напрежение.Бизнеса си е бизнес.
55
7
 
10
 
! Отговори
Wlvrn преди 6 години
Ако беше някой мюслюманска даржава до сега да беше бобардирал Тръмп ама не му стиска *** към това оръжие
54
8
 
16
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Откачен кравар
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работата е ясна, натопорчено е положението да ...
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е пиеска!Всеки на мястото на Тръмп като правилен президент на САЩ с външен дълг от над 20 трлн долара и заплашен от разпад на икономиката и държавата ще предприеме "обективно обосновани" действия за ограничаване на имиграцията и вноса и увеличаване на износа в САЩ ! И това може да е изненада само за пълните ид.иоти от СМИ и в управлението на някои държави! Същият е номерът с Брексита,така ще е и със всички страни с голям външен дълг!През гугъла: "Списък на страните по външен дълг"
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти знаеш ли какво значи думата "сътрудничество"? Ако не знаеш, напиши в нета Русия и Китай и провери. Никой не е казал, че една майка ги е ражала. Имат си различия, но имат и сътрудничество, дотолкова, доколкото им изнася. Няма как във всичко да са единодушни, но в никакъв случай не са един срещу друг. Участват и в БРИКС.
50
5
 
15
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Ха ха краварите подвиха опашка,пред Русия и Китай....
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук 'фатката е ,както казваше Данчо Фатката, кой на кого колко оръжие ще продава брат'чед, разби'иш ли... Алабалостикете с демокрацията и приятелството са за широката публика.
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чувал Китай да е изпращал някъде войски, още повече в Сирия. А дори и да е пращал, това не е задължително да означава, че Китай и Русия си сътрудничат. Опитите да изолират Русия принуждават Русия да се спасява сама и да търси съмишленици или пазари. И там всеки играе за себе си. Става въпрос за много пари, а не приятелство. И ние сме приятел на САЩ в НАТО , обаче момчетата ни на мисиите в Афг. сами си купуват снаряжението...
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истерията на Империята е насочена непряко към Русия и Китай, които са разглеждани като едва ли не партньори на СК, каквито иска да ги изкара САЩ. Русия е капиталистическа държава от 20+ години. Китай икономически силен съсед и конкурент на Русия. А С. Корея в клещите им. Това за съжаление е истинската картинка, а не онази, която се опитват да ни вменят задокеанските драскачи.
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и Китай не си сътрудничат, затова Китай изпрати войски в Сирия при руснаците, нали.