Ефектът Brexit: Лондон затяга обръча над неквалифицирани мигранти

Все по-трудно ще се събират и семействата на Острова
Обновена: 7 сеп 2017 07:11 | 7 сеп 2017 07:10, Александър Попов
23
Ефектът  Brexit: Лондон затяга обръча над неквалифицирани мигранти
Снимка: Reuters

Правителството на Великобритания се готви да прекрати свободното движение на граждани от ЕС веднага, след като напусне общността в края на март 2019 г. На първото правителствено заседание след лятната ваканция вчера министърът за Брекзит Дейвид Дейвис запозна колегите си с хода на преговорите с ЕС.

Лондон планира въвеждане на мерки, с които да намали броят на неквалифицираните мигранти от ЕС. Част от тях включват кратък срок на разрешителни за престой при заварено положение и процедури, затрудняващи изтеглянето на членове на семейството.

Те са включени в проект, изготвен от вътрешното министерство, съобщи в."Гардиън", цитиран от "Сега". Документът още не е одобрен от правителството на Тереза Мей и подлежи на преговори с ЕС.

Гражданите от ЕС, работещи във Великобритания с ниска квалификация, ще бъде позволено да останат не повече от още 2 години на Острова. Висококвалифицираните европейци ще могат да останат за период от 3 до 5 години след Brexit.

Вътрешното министерство предвижда въвеждане на нова миграционна система, която ще ограничи силно правото за заселване във Великобритания на повечето мигранти от ЕС.

Освен това Лондон готви и удар по възможностите за събиране на семейства на имигранти.

"В момента на практика няма никакви ограничения за това докъде може да се простира роднинската връзка за граждани от ЕС, поради което предлагаме разрешението да остане само за съпруг/съпруга и децата плюс партньор от устойчива връзка", е записано в проекта на вътрешното министерство.

Друго ограничение в него е предложението европеец, който иска да изтегли семеен партньор от държава извън ЕС, да печели минимум 18 600 паунда годишно.

Европейците, които пристигат на Острова, ще трябва да се идентифицират със задграничен паспорт, а желаещите да останат за няколко месеца ще дават пръстови отпечатъци.

Разрешение за постоянно пребиваване няма да се издава на европейци, идващи да търсят работа, а за мигранти, които се самоиздържат, ще бъде въведен специфичен "праг на доходите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: лондонBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много преди прословутия #"брекзит" всички тези УШ новоизмислени мерки бяха на лице и ги изпитваха на воля под една или друга форма на новопристигналите европейци на острова . Мярка нямат докато не се усетят че са се уляли и прекрачили законната граница, тази която е граничаща с Дискриминация срещу Европейци!!! Питам се в такива случаи какво са свършили нашите Евро-Дипломати!з Като потомък на наши такива Първи"!!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Друго ограничение в него е предложението европеец, който иска да изтегли семеен партньор от държава извън ЕС, да печели минимум 18 600 паунда годишно.Европейците, които пристигат на Острова, ще трябва да се идентифицират със задграничен паспорт, а желаещите да останат за няколко месеца ще дават пръстови отпечатъци.Разрешение за постоянно пребиваване няма да се издава на европейци, идващи да търсят работа, а за мигранти, които се самоиздържат, ще бъде въведен специфичен "праг на доходите". "
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британия избяга да не се разпадне в ЕСЯвно от самото начало са се готвили да порежат ЕС
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо си мислят че някой ще се натиска за uk те от сега се бъгнаха :)
15
1
 
1
 
! Отговори
Англичанин преди 6 години
Абе как е възможно да публикуват тиа простотии,а като гледам коментарите и вервате даже.алоо събуте се ора защо вервате на подобно измишльотини
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eвала на англичаните за разума и визионерството! По всичко личи, че много скоро ще се отърват от цялата мангалоидна пасмина и всички тежести за социалната им система. Ах, защо, защо не можем и ние да изгоним по същия начин индийската напаст?
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Висококвалифицираните европейци ще могат да останат за период от 3 до 5 години след BrexitТолкова им трябва и сега. 5 години за да могат да получат британско гражданство и да си влизат и излизат без проблем когато им скимне. Или 3 години, ако сключат брак с британски гражданин. така че нищо не се променя за граждани от ЕС.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължават с хитруванията и увъртанията, за да си запазят привилегиите. Няма да стане баш така, но да пробват."Документът още не е одобрен от правителството на Тереза Мей и подлежи на преговори с ЕС".
11
1
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Бай Кольо, не се бутай там, където двама души си мерят пиш.ките. От теб и кол за ограда не става! Бъди здрав и гледай да проумееш някои истини за живота с кра.туната си. Добре, че не знаеш колко си беден в умствено отношение.
10
3
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
До номер 3. ИдеЯ, а не идеа. Запетайките не се слагат произволно, а според граматичните правила. Имаш 6 граматични грешки в твоите "ов.чи разсъждения". Бъди здрав и слагай червени ръчички от сутрин до вечер на тези, които доброжелателно ти показват грешките. От 30 години живея на запад и се спасих от дър.вените философи в родината, които нищо не знаят и нищо не владеят както трябва, но коментират и поучават. Особено наг.ла и тъ.па е младата генерация нег.рамотници.
9
6
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
До номер 3. ИнжЕнер, а не инжинер. Разсъжденията Ви са погрешни. Няма хора с уникални характеристики, освен покойните Айнщаин, Циолковский, Вернер фон Браун, Никола Тесла и още няколко гении. Способните си пробиват път във всяка държава. Моля, не се засягайте от думите ми, нищо лично. Вие сте симпатичен мослител. Не забравяйте думите на железния канцлер Бисмарк - "Глу.постта е дар Божи, с който не бива да прекаляваме".
8
0
 
13
 
! Отговори
мпс преди 6 години
При тези техни условия какво ще стане с техните граждани живеещи и работещи в ЕС в това число и България защото тук има не малко англичани купили си къщи в нашите села и живеят там.По тая логика и техния престой трябва да бъде ограничен до няколко години и след това да си ходят.Като предлагат такива мерки тия мислят ли за гражданите си които са навън че и тях може да ги споходи нещо подобно.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия направо ме кефят, затварят вратите за белите, а отварят широко вратата за пакистанци, индийци, нигерийци, араби и други подобни. Както казва единия от синовете ми /в обединеното кралство живее от 2012/- и най -мързеливия българин е по-работен от тях, и най-мизерния ц и га нин е по чистоплътен от тях.Да са им честити.
6
0
 
12
 
! Отговори
хм преди 6 години
Тези да си плащат 200 милиарда и да не ни занимават със снобарските си глупости.Че ако съм специалист ,цял свят е отворен за мен.Абре кога ЕС ще си плаща пари на хората в Калиакра ?Нали се досещате ,че когато икономически дейности са спрени, трябва си обезщетение.
5
0
 
38
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 години
Давайте, спрете белите европейци. Черните, арабите, индийците и пакистанците са пословично работливи, образовани, честни и не създават проблеми. Те ще ви оправят икономиката. И жените, и дъщерите, че и вас самите.
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дотук всички ограничения са за европейци. А за неевропейците ще има ли? И какво означава "мигранти, които се самоиздържат" ?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ягодите на компотинищо - пак ще ходят там. Това че нямало да има работна ръка е да плаши гаргите. В Лондон са наясно от това колко сезонни работника са им нужни и ще отпуснат прибизително такава бройка временни визи
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има един стар проблем който изчезна, но пак ще се появи. Да предположим че сте инжинер в някаква много тясна специалност. Комисия от хора, които нямат идеа в какво се състои естеството на работата ви, поглежда дипломата ви, и вижда че сте "инжинер", вижда че има достатъчно инжинери и ви отказва виза. Чиста ирония, тъй като на теория би трябвало да пропускат хора с висока клалификация, а на практика отказва достъп на хора с уникални характеристики
1
2
 
27
 
! Отговори
Ягодите на компоти преди 6 години
Какво ще стане с берачите на ягоди и къпини ?