Пхенян празнува приповдигнато! Фойерверки за водородната бомба

Хора размахваха изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените
7 сеп 2017 12:07, Елка Василева
171

Снимка: Reuters

Северна Корея организира големи тържества в чест на учените, осъществили в неделя най-мощния ядрен опит в нейната история. Фойерверки озариха огромен митинг в Пхенян, предаде Франс прес.

Жителите на севернокорейската столица се струпаха в сряда по тротоарите, за да посрещнат с ръкопляскания изследователите, пристигащи с колона от автобуси.

Още по темата

Хората от множеството размахваха розови и червени изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените, слезли на площад "Ким Ир Сен". Там се бяха събрали десетки хиляди.

"Изразяваме най-дълбока почит към другаря Ким Чен Ун, върховния ръководител, донесъл на корейския народ най-голямото постижение в неговата история", се четеше на един от плакатите.

"Никой не може да спре нашия устрем към бъдещето", гласеше друг.

Оратори, цитирани от агенция КЦТА, обясниха на митинга, че севернокорейската армия "ще сложи точка в съдбата на американските империалисти, подобни на гангстери, с безмилостни превантивни удари, ако те накрая разпалят война заедно с ордите от предатели".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен55Вие какво мислите, че при Путин няма гейове и лесбийки ли? Разбира се, че има, но ги е страх да се покажат какви са. Защото знаят какъв сатрап ги управлява.
53
7
 
9
 
! Отговори
трол на сорос преди 6 години
До 54 Евроатлантиказ съм винаги готов за гей парад. това е нашеят свещен празник
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все още са с червени връзки децата. Ужас. Вижте снимки на Северна Корея от 2017 година100 photos from north korea part 1
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре да се почват тия с ядрените ракети, видяло се е, че им се иска да си спретнат една термоядрена война. Даже нека да дръннат и Европа два-три пъти, че и без това тука само араби и мюсюлмани, а те само от бой разбират.
50
7
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Приятели, предлагам ние демократичните евроатлантици да се възползваме от еврпоатлатническите демократични ценности с които разполагаме благодарение на нашите по-старши партньори от Брюксел и Вашингтон и в отговор на недемократичните действия на корейския диктатор (чиито народ гладува и рови земята за корени и треви) да организиме един демократичен евроатлантически гей парад! Какво мислите за това приятели?
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре, да му се не види, колко експерти по Северна Корея има в тая България, бееееЧета и се смея, ден след ден, голям кеф Пуснали са ново материалче - какво е казал Путин за Северна Корея - бягайте да драснете нещо и там, че вече доскуча тукашното
48
4
 
7
 
! Отговори
редник преди 6 години
Националната ни мечта е да оцелеем и то поединично , зарязвайки България ! Новата ни свобода е като маратонки за протези ! 10-тината % наистина забогатели са по гласовити от 60 % тихо мизерстващи !
47
1
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До Анонимен 37 Вярно е , така беше ! Сега не е задължително , ама пак си разказваме вицове и псуваме по празните площади и по къщята ! Ти имаш спомени за празниците , а децата ти дори не подозират за сегашните :)
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До редниксами не могат да напреднат и до лиценз за калашник, а за бомби и ракетни установки определено им се помага яко отвън, дано само не обвинят накрая пак нашто преуспяло момче Дилянчо че им продал гориво
45
0
 
5
 
! Отговори
morelini преди 6 години
До 42...нещо се бъркаш...има квартири за 400 има за 600 има и за 200...250.Посочи ми няколко стоки които са по скъпи 2..3 пъти от БГ....Съгласен съм че по добре в БГ за 1000лв отколкото 400евро но кажи колко процента ги вземат тези 1000лв в Бг...
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Румен45Самольотчика ли си? Викаш кво да драсна и тука нещо, че Корнито ми връчи заповед, а...
43
3
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Solar Power Случайно знам кое колко струва, както и знам, че тези пари се харчат именно у нас. Един път на 3 месеца, трябва да идеш да се подпишеш, през другото време.бизнеса на черно или на сиво си върви тук у нас....А за храната-почти същите цени, но в евро.
42
4
 
6
 
! Отговори
Last news преди 6 години
Прасето щяло да изстреля МК ракета на 09.09. Ако улучи Гуам, това ще бъде краят му.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимка 7 айфеловата кула от стомана, снимка 8 Триумфалната арка.
40
5
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен19 Ха, ха , ха! Искренно ме разсмя коментара ти , за разстрела на място!!!Е, у нас за това не разстрелват, но ако пишеш нещо не както трябва, срещу Царя -слънце, виж ГД БОП ли, Данс ли, ти дошли на гости-случая го помниш, нали? Там следят кой какво казва, а тук????
39
1
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Един от Северозапада"зарегистриран безработен от ЕС взима ей така 400 евро."Ти отново правиш една съществена грешка ! Смяташ винаги как тези евро ги харчиш тук в БГ. Мога да ти кажа,че тези 400 евро които ще вземеш в Испания няма да ти стигнат да си платиш квартирката. Изобщо живота там е средно 2 до 3 пъти по скъп. Услугите са в пъти по скъпи. Общо взето може да успееш ако живееш мизерно храниш се само от лидъл и работиш на 2 работи. По добре в БГ за 1000лв. :)
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на войната в Корея 1950-53г. американците организират повсеместни бомбардировки на градове и цивилното население. По някои данни така успяват да избият над 20% от населението на Корея, преди да се намесят Китай и СССР и войната да стигне до патова ситуация и разделянето на полуострова. Чудно ли е, че даже днес тези хора помнят това и ненавиждат САЩ? Та там е извършено може би най-голямато военно престъпление след 2-рата световна. Даже зверствата във Виетнам по-късно бледнеят
37
5
 
13
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Като чета коментарите излиза че СК е по голяма военна сила от САЩ и от Русия.Някой не си е пил хапчетата сутринта....
36
10
 
8
 
! Отговори
редник преди 6 години
50 САЩ 50 години наливат на едните и душат другите и после викат вижте разликата :) Не знам колко са бедни СК но определено са свръх ефективни , за да напредват сами срещу всички бесни демократизатори ! А от нас определено са по добре :) !
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23 Напълно подкрепям изказването ти, колега! Но малко не си прав.Това, което сме сега, го ДОГОВОРИХА хората на Костов, когато ударно затваряха предприсъединителни глави в преговорите с ЕС и НАТО. Извинявам се-когато ни предадоха като нация.Пак се извинявам,когато ни ПРОДАДОХА .И ще те допълня-дребния и среден частен бизнес, е на колене, като изключим дистрибуцията и услугите със западни и източти стоки и консумативи.Тоест-парите пак изтичат от страната ни.Плюите по Прасчо сета...