Пхенян празнува приповдигнато! Фойерверки за водородната бомба

Хора размахваха изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените
7 сеп 2017 12:07, Елка Василева
171

Снимка: Reuters

Северна Корея организира големи тържества в чест на учените, осъществили в неделя най-мощния ядрен опит в нейната история. Фойерверки озариха огромен митинг в Пхенян, предаде Франс прес.

Жителите на севернокорейската столица се струпаха в сряда по тротоарите, за да посрещнат с ръкопляскания изследователите, пристигащи с колона от автобуси.

Още по темата

Хората от множеството размахваха розови и червени изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените, слезли на площад "Ким Ир Сен". Там се бяха събрали десетки хиляди.

"Изразяваме най-дълбока почит към другаря Ким Чен Ун, върховния ръководител, донесъл на корейския народ най-голямото постижение в неговата история", се четеше на един от плакатите.

"Никой не може да спре нашия устрем към бъдещето", гласеше друг.

Оратори, цитирани от агенция КЦТА, обясниха на митинга, че севернокорейската армия "ще сложи точка в съдбата на американските империалисти, подобни на гангстери, с безмилостни превантивни удари, ако те накрая разпалят война заедно с ордите от предатели".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Tedgruev преди 6 години
Гладните бедняци имат 76 подводници и претендират ,че те и ракетите им са тяхно поизводство. Гладните издържат - хранят и обличат 1 милион армия. Къде ли сме ние ???
133
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно животно е българския русофил-плюе по Родината с завиден патос,хвалидиктатори от цял свят издевателстващи над собствените си народи и за всичко име виновен близо 90 годишен старец(Сорос).Колко е тъжно да се продадеш за жълти копейки!
132
2
 
5
 
! Отговори
ким серсем преди 6 години
това е начина за спрвяне с американският серсемизъм.империализъм де.
131
1
 
0
 
! Отговори
олег преди 6 години
Под всеки се разбира всяка страна. Иначе няколко милиарда имат и някои корпорации, но ще направи впечатление на страната им, ако си правят реактор. Така, че питам за всяка страна какво пречи извън цената?
130
0
 
0
 
! Отговори
олег преди 6 години
Защо всеки не може да направи водородна бомба при наличие на пари и ако в екипа има физици и инженери? Искам обяснение!!!
129
1
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Кой знае кво станало вечеНаправили бомба която е измислена преди повече от 70 години и всеки Ядрен Физик ако му подсигуриш необходимото финансиране може да ти я създаде.Освен това инвестицията в Агомно оръжие е доста по малка от инвестициите в Самолети,кораби и танкове на пример!
128
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учените в Корея са особена каста, ползват се с големи провилиегии, получават големи безплатни жилища за семействата си, в България много от учените са бездомници и ровят в кофите за огризки от храна, при пазарната икономика е така, но пък могат да се преквалифицирят във фризьори или в козменични салони да обезкосмяват, може маркетинг, криейтив нещо, дизайн, фешън, при пазарната икономика всеки има много възможностти.
127
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каддафи и либийците се отказаха доброволно да разработват атомно оръжие и сега в Либия е много весело след като нашите по-старши евроатлантически партньори им занесоха с бомбите свобода и деморакция.
126
7
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Да празнуваш създаването на бомба е доста тъжно.
125
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водородна бомба не всеки може да направи, а за балистичните ракети са необходими електроника и технологии които много страни дори от Европа не могат да развият. А сороската пропагадна разправя басни, че в Корея гладували.
124
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Членакта на ЕС България освен миячи и *** за запада друго не изнася, а понеже и нищо не произвежда всичко си внася.
123
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корейците празнуват, българите се навеждат със смъкнати ***, спират енергийни проекти, подаряват ТЕЦове...
122
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сащ са палячовци и смешници, и сами знаят че нищо не могат да направят на Северна Корея.Впрочем те са силни само срещу държави които не притежават ядрено оръжие.Помийната яма сащ имат ахилесова пета йелоустоун, и никога няма да си позволят да атакуват такива държави.Достатъчно е само една бомба да падне и до 5 дни краварника ще изчезне от картата на света.
121
6
 
1
 
! Отговори
ядрена кочина преди 6 години
ким чен грух ядрено комунистическо прасе
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво внасяме/изнасяме от двете части на Корея Северна и Южна за последните 50 години?
119
7
 
3
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Над 50 000 човека изпратени в каторга защото "не са плакали достатъчно силно" при смъртта на вожда?????!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Нормалния разум отказва да го приеме!
118
7
 
5
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Имал Ким страхотна армия!!! Абе откачалници, с 200 г . дажба ориз и царевица на ден ква армия бре?!!??! Залитащи от глад скелети! Бомардировачи и подводници от 1956-та!! Ракетите на парада ги теглят с трактори! Одеве гледах в "тубата" едно филмче за здравеопазването там. Ужас. Бинтовете са кът, за лекарства да не говорим.
117
3
 
1
 
! Отговори
АВЕ преди 6 години
КВО ДА ОБЯСНЯВАМ : СРАВНЕТЕ КНДР И ЮЖНА КОРЕЯ...ВСЕ ЕДНО ГДР И ГФР...
116
4
 
3
 
! Отговори
имали ракети преди 6 години
ядрени бомби... голем праз. другари! Големо фукане. Англия и франция също имат.. Ама имат и автомобилостроене, самолетостроене, айти бизнес и т.н. А тия скъсляци комунистки нямат трици в г.за си, тръгнали да се сравняват като кварталната батка. Бе те с 47 долара заплата, имали...
115
5
 
4
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Нагледен пример какво става с част от един народ попаднал в руската орбита. Даже вече е трудно да се нарече "народ". По-скоро една зомбирана и освирепяла от глад секта дрънкаща оръжия. А "другата" Корея е с жизнен стандарт колкото ЕС, че даже и по-висок. В целия свят са чували или използват Самсунг, Киа, Хюндай..............Някой да знае име на някоя стока от *** на Ким???