Путин: Севернокорейците е невъзможно да бъдат уплашени!

Рисковете за сигурността на Пхенян по-големи от икономическите ползи
Обновена: 7 сеп 2017 12:46 | 7 сеп 2017 12:45, Елка Василева
82
Путин: Севернокорейците е невъзможно да бъдат уплашени!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин каза, че правителството на американския президент Доналд Тръмп показва желание за намаляване на напрежението по въпроса със Северна Корея, предаде Ройтерс.

Путин заяви, че разпалването на военна истерия в кризата със Северна Корея има обратен ефект и че Пхенян няма да спре ядрените и ракетните си програми, тъй като ги смята за своето единствено средство за самоотбрана.

"Невъзможно е те да бъдат уплашени", каза той на икономически форум във Владивосток.

Още по темата

По думите му на Северна Корея се предлага перспективата за спиране на санкциите, за да бъде стимулирана да замрази оръжейните си програми. Според Пхенян обаче рисковете за сигурността са по-големи от икономическите ползи.

"Ние им казваме, че няма да налагаме санкции, което значи, че ще живеете по-добре, ще имате по-добра и вкусна храна на масата, ще се обличате по-добре, но те мислят, че следващата стъпка е покана за гробището. И никога няма да се съгласят с това", заяви Путин.

Той призова Северна Корея да бъде включена в съвместни проекти, за да се намали напрежението на Корейския полуостров, посочва ТАСС.

"Необходимо е Северна Корея постепенно да бъде въвлечена в сътрудничество в региона, а Русия има конкретни предложения, всички знаят за това - общ път, свързващ Транссибирската магистрала и корейските железопътни линии, през Северна Корея, тръбопроводен транспорт, развиване на севернокорейските пристанища и т.н.", каза Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е стратег и умен човек, а чичо Доналд в случая се изхвърля, защото и на него му е ясно че със заплахи няма да постигне нищо освен унижение.
73
6
 
2
 
! Отговори
Политолог преди 6 години
Дааа,типично за комунистически лидер! Преведено означава : Всички комунистически БКП-та ,от всички земни кълбета,съединявайте се! Тези лозунги сме чували 50 г. Хайде и българските комунисти да се изселят в Северна Корея - там ще са си лика -прилика с Ким-човците.
72
0
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 64 преди 6 години
В този случай поаканият е Трамр. Ежи се, ежи се, па даде заден ход. Защото нападне ли КНДР, ще трябва да е с ядрени бомби! Но не му стиска - автоматически се включват Русия и Китай. 100% разгром на САЩ със същите средства. И двете страни имат вече хиперзвукови ракети, а американската програма не работи! Чета глупости по адрес на Путин. Смешно и жалко - типично за инфантилните и тъъпи русофоби. Путин е най-големият политик на ХХI век. Сирийската кампания показа на дебелогъзите какво прави малък
71
4
 
2
 
! Отговори
таварищ грух преди 6 години
До Анонимен последната ядрена ракета лично ще бъде шофирана от вожда слънце другаря ким чен грух
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварските песоглавци си лаят, ракетите на Ким си летят. Това е. Точка.
69
11
 
3
 
! Отговори
шоу преди 6 години
зомбирани комунистчета които се възхищават на разни зомбирани народи аутсайдери ами да вземат да отидат там да живеят вместо да плюят по форумите и да им се смеят на акъла
68
4
 
7
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
"А бе те изборите в Америка спечелиха вие още се съмнявате..."Аха! Спечелиха ги, и шампанско даже пиха. А сега Тръмп им разкатава фамилията.Съвсем по руски: "Хотели сделать как лучше, а получилось как всегда."
67
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 65А бе те изборите в Америка спечелиха вие още се съмнявате , че могат да влиаят на всичко по света. Глупав си та вече няма на каде.
66
12
 
3
 
! Отговори
чапаев преди 6 години
тоя къде се бута между шамарите да се прави на важен никой не му иска мнението
65
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това човече е вечно на страната на диктаторите и ***
64
16
 
7
 
! Отговори
Аман преди 6 години
Много *** тука бе и поклонници на Прасето и Джуджето.
63
0
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 6 години
Аз пак съм тук. Познайте кой съм
62
17
 
5
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
И АКО ИСКАШ ДА ЗНАЕШ ПО-ДОБРЕ ДА СИ РОБ НА САЩ ОТКОЛКОТО НА МАСКВА
61
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ядрената програма на Ким е последната надежда на несретника Путин за някакво въздействие върху САЩ за премахване на санкциите. Затова е изключително важно за Путин да се водят безкрайни преговори да се обещават примирия да се шикалкави на едро и дребно само и само да не се лиши Москва и от последния лост за въздействие върху Вашингтон. Вероятно всичко в кройна сметка ще се реши за час два и Путин ще остане както винаги с пръст в устата пък може и на по-интимно място
60
11
 
3
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
МЛЪКНИ БЕ ПРАСЕ КОМУНИСТИЧЕСКО ГЛЕДАЙ СИ ТВАЯ КИМ, А АЗ СИ ИМАМ БОЙКО И МРАЗЯ БЕЗПЛАТНО, НЕ СЪМ ПЛАТЕН
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чудомир 59 Чудомире , ако ти и още десетина процента богаташи сте били роби 45 години , то сега седемдесет процента станахме роби на вас ! И колкото ти ще харесаш и повярваш на мене , толкова и тези 70% ще повярват на тебе !
58
1
 
16
 
! Отговори
Крави преди 6 години
Прав е, нека има сътрудничество. По-добре, отколкото война, нали? Но кравите няма да приемат, на тях искат да им се кланят всички като роби.
57
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И понеже на Тръмп много му пука сега се кани да ги изравни със земята да не се мъчат.
56
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северокорейското прасенце се издържа от години с международни застрахователни измами, и държавата му е най-големият разпространител на фалшиви стодоларови банкноти в света, схемата му е добре известна
55
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин отдавна въоръжава севернокорейското прасенце