Путин: Севернокорейците е невъзможно да бъдат уплашени!

Рисковете за сигурността на Пхенян по-големи от икономическите ползи
Обновена: 7 сеп 2017 12:46 | 7 сеп 2017 12:45, Елка Василева
82
Путин: Севернокорейците е невъзможно да бъдат уплашени!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин каза, че правителството на американския президент Доналд Тръмп показва желание за намаляване на напрежението по въпроса със Северна Корея, предаде Ройтерс.

Путин заяви, че разпалването на военна истерия в кризата със Северна Корея има обратен ефект и че Пхенян няма да спре ядрените и ракетните си програми, тъй като ги смята за своето единствено средство за самоотбрана.

"Невъзможно е те да бъдат уплашени", каза той на икономически форум във Владивосток.

Още по темата

По думите му на Северна Корея се предлага перспективата за спиране на санкциите, за да бъде стимулирана да замрази оръжейните си програми. Според Пхенян обаче рисковете за сигурността са по-големи от икономическите ползи.

"Ние им казваме, че няма да налагаме санкции, което значи, че ще живеете по-добре, ще имате по-добра и вкусна храна на масата, ще се обличате по-добре, но те мислят, че следващата стъпка е покана за гробището. И никога няма да се съгласят с това", заяви Путин.

Той призова Северна Корея да бъде включена в съвместни проекти, за да се намали напрежението на Корейския полуостров, посочва ТАСС.

"Необходимо е Северна Корея постепенно да бъде въвлечена в сътрудничество в региона, а Русия има конкретни предложения, всички знаят за това - общ път, свързващ Транссибирската магистрала и корейските железопътни линии, през Северна Корея, тръбопроводен транспорт, развиване на севернокорейските пристанища и т.н.", каза Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
14
 
! Отговори
пенко преди 6 години
НАЙ -ГОЛЯМЯТА САНКЦИЯ НАЛОЖЕНА В ЧОВЕШКАТА И СТОРИЯ Е ТАЗИ НАД СЕВЕРОАМЕРИКАНСКИТЕ ИНДИАНЦИ И ХЕРУШИМСКИТЕ - НАГАЗАЦИ !!!... ДНЕС НАГАЗАКИ СИ Е ЧИСТО ... НА ***...АКИ ; НАГЪЗАКИ И ВСИЧКИ ГЪЗОЛИЗКИ ПРОИЗВОДНИ!!! В ДРЕВНИ ВРЕМЕНА НАРОДИТЕ СА ИМАЛИ 100 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ДОСТОЙНСТВО - ДОРИ УМИРАЙКИ !!!!! ЕБ.Х ТИ САМУРАИТЕ -НА БЪЛГАРСКИ ---СОМУРКОВЦИ!
53
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възхвалявайте Ким, ама първо прочетете Escape from Camp 14
52
1
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
за западняците е изключително трудно да си представят как човек може да оцелее с по-малко от 100 долара на ден, както на съвременния програмист му е трудно да си представи как се работи с 64 килобайта рам. а всъщност няма никакво значение, дори малкото ресурси постигат обратния ефект, правят хората по-силни.
51
1
 
20
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Преди много години е имало движение на "Санкюлотите" . Опитвам се да открия прилика с днешното движение на "Санкционерите" !? Реших ,че единственото общо между тях е пълната безпомощност ! Защо не бяха наложени "санкцийки" на Авганистан,когато талибанките -американки извършиха преврат ? Колко пъти трябваше да бъдат наложени "санкцио-сюнети" на Израело-евреитата от "изключителната международна общност " ?!?! Следва продължение !!!
50
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
според доктрината чухче, седем поколения са нужни, за да се смени кръвта на враговете на народа - тъй че не само децата отиват в лагер, но продължавайте, ръкопляскайте на тлъстото кюфте, ръководител на най-големия лагер на смъртта на планетата днес.
49
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43Не само заради радиото, но и ако не ревеш "достатъчно искрено" при погребването на поредният "бог", също ти се пише лошо!
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това малко прилича, на нашата интеграция на ромите.
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те самите американци си показваха по филмите как треп.ят ***. За това, че погледнал бяла жена например. Първо бой и мъчения, след това убиване.
46
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не приеме навреме братски подадената ръка на Владимир след това поема от Ким малка, но зла жълта дилдоидна ракетка. Сърдете се на себе си.
45
2
 
9
 
! Отговори
27 преди 6 години
До Анонимен 43Ти сигурно всички режими си пробвал, та знаеш.
44
5
 
28
 
! Отговори
криста преди 6 години
Ех, докато не стане война няма да има мира - САЩ си я търсят и това е. Само дето чакат някой друг да запали фитила и подбутват тоя и оня...
43
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма друг режим който те разстрелва като куче ако си пуснеш чуждо радио"Що говориш глупости? В САЖД неггрите ги разстрелват и без да са си пуснали радиото даже. Ей така, заради спорта.
42
9
 
28
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Май краварите получиха един по зъбите.Лек.
41
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нама по-отвратителен режим от севернокорейския. Просто няма. Няма друг режим който те разстрелва като куче ако си пуснеш чуждо радио и децата ти ги праща доживотно в каторга.
40
6
 
36
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Руснаците искат истински мир, а каубоите фалшива война. То на краварчетата всичко им е изкуствено. Най вече събери чарк държавата им.
39
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново откъм Сащ.По същия начин постъпи и с Ирак. 10 години пълно ембарго. Не внасяха даже аспирин за температура. Щото били имали хим. оръжие. После размахваха некво шише с бял прах в Оон-то като доказателство за хим. оръжие и ги нападнаха. Да, ама това бяха араби. За 3 месеца избиха 1 000 000 иракчани. Съвсем демократично им видяха сметката.Та сега същото и с СК. Помпане на мускули и пускане на бомби. Пък те нека си умират. Домакините в Сащ ще гледат риалтито по тв.
38
6
 
35
 
! Отговори
Умен преди 6 години
"Няма по-отвратителен режим от севернокорейския." Има, има. Северноамериканският е още по-отвратителен и античовешки. Корея само плаши с атомни бомби, докато САЩ ги използват срещу цивилно население. Не се прави на умен.
37
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-отвратителен режим от севернокорейския. Просо няма! И съществува само благодарение на русия.
36
5
 
28
 
! Отговори
Ако, преди 6 години
Краварите продължват да вървят с рогата напред,извиване на ръце и изнудване по традиция,ефекта ще е обратен. Така няма да изплашат СК,а тя ще заплашва САЩ. Путин е много прав.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земетресението имаше или немаше ли го там що нещо е летяло на някъде си.