Сеул моли Путин да помогне за "укротяване" на КНДР

Западни издания с коментар по темата за Северна Корея
7 сеп 2017 09:45, Елка Василева
178
Сеул моли Путин да помогне за "укротяване" на КНДР
Мун Дже Ин и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Темата за Северна Корея продължава да е една от водещите за британския печат. На вчерашния си разговор във Владивосток южнокорейският президент Мун Дже Ин е помолил руския си колега Владимир Путин да помогне да бъде "укротена" Северна Корея, пише в. "Гардиън", като цитира южнокорейски медии. Според президента Мун има опасност ситуацията на Корейския полуостров да стане неконтролируема.

Японското министерство на отбраната съобщи, че е променило оценката си за мощността на взривената в неделя бомба на 160 килотона - близо 10 пъти повече от хвърлената над Хирошима.

Путин заяви, че смята налагането на още санкции на Пхенян за неефикасно. Китай също е против наказателни мерки като исканото от САЩ и Великобритания петролно ембарго. Те могат да предизвикат достатъчно голяма вътрешнополитическа криза, да се стигне до падане на режима на Ким Чен Ун и това да ликвидира ролята му на буфер между Китай и Южна Корея, където са разположени американски сили.

Още по темата

Очаква се японският премиер Шиндзо Абе да обсъди въпроса за санкциите с Путин на днешната им среща във Владивосток.

На срещата си с руския лидер във Владивосток Мун Дже Ин е заявил, че прекъсването на доставките на петрол за Пхенян е неизбежно и е призовал Путин да подкрепи предложената резолюция, съобщава британският в. "Телеграф" в статия под същото заглавие като това на в. "Гардиън". Руският президент е отговорил, че това ще попречи на работата на севернокорейски болници.

"Севернокорейците ще ядат трева, но няма да се откажат от ядрената програма, ако не се чувстват сигурни", предупреди малко по-рано Путин, чиято страна изнася за Северна Корея 40 000 тона петрол всяко тримесечие. Пхенян получава повечето от използвания петрол от Китай, отбелязва в. "Телеграф".

Международният подход към Северна Корея, основаващ се на санкции, беше успешен, заявява адмирал Скот Суифт, командващ Тихоокеанския флот на САЩ, цитиран от в. "Вашингтон пост". "Казвам, че е успешен, защото не сме във война", подчерта той. Според анализатори, цитирани от американското издание, санкциите нито са променили оценката на Ким Чен Ун за ситуацията, нито са довели до изолация на режима.

След ядрения опит в неделя САЩ, Южна Корея и Япония се борят в ООН за налагане на възможно най-силни санкции срещу Северна Корея, но Китай и Русия, които имат право на вето в Съвета за сигурност, предпочитат преговорите, пише изданието.

Адмирал Суифт обаче заяви, че фокусирането върху санкции и дипломатическо решение е все пак повод за оптимизъм, отбелязва в. "Вашингтон пост". "Докато не смятаме военните инструменти за единствен вариант, това е успех", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е да молят Путин,той изцяло е задкулисно в Пхенян и дърпа конците на лудия дебелак Ким
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 83Калина хахахха историците сега , ще ти кажат че явно санти дали текста.Кадафи е френска колония , а НЕ американска. Второ кадафи почна да прави проблеми на Франция с плащанията и долара , като влезе в схемата за разпадане в злато.След което последваха френски удари и помощ от САЩ по настояване на Франция. Айде бягай да играеш в пясъчника.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ахахахах, като се захласнете как Ким е учил в Швейцария - запознайте се с фактите - две години като ученик в гимназията!
58
3
 
4
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Аз само ще повторя - "историците" по-долу да попрочетат. САЩ изискваха от Кадафи преустановяване на ядрената си мощ. Либия получи световно одобрение, затова, че се съгласи. Месеци по-късно какво се случи с Кадафи? С Либия? С Европа?
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 76Глупако съединението е желано от народа, армията и властта ! По твойте думи излиза , че трябваше да останем разделени и днес да се мразим ? Не мога да повярвам, какви неща слушам. Не е чудно че 500 година сме били роби. С такива *** сред нас.
56
1
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"63 няма такова нещо . САЩ са правова държава и след като ИД фигурира в черния им списък от терористични организации всеки който би нарушил закона и би ги спонсорирал или нещо друго побада под ударите му"...:) Сигурно! Като в аферата "Иран-контри"...
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се казва : Вчера беше истински празник за България и тъжен ден за русофилите :)) Наздраве. Успех на съединението на Корея.
54
3
 
3
 
! Отговори
учуден преди 6 години
До 64 Анонимен"правова държава"! Стига бе ! Ама верно ли бе ?
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нейните доброжелателства за наший народ щяха да се покажат пред целий свят, че са искренни, несвързани с никаква задня мисъл. Обаче Россия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал съединението. Не искаме да упоменавами тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество."Защо русия пречи на Съединението? Автор: Стефан Стамболов, В. Свобода, бр. 7, 19. XI. 1886 г.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 58 АнонименЕто пак показваш твоята умственна слабост. Градовете ги превземат сирииските воиски а русия оказва подкрепа от въздуха. Това го пише постоянно в медиите но явно не можеш да четеш.
51
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 58Армията на САЩ "Освобождава" градовете в ИРАК чрез Кюрдски милиции и Иракската Армия. Самите Морски пехотинци не излизат на първа линия. А техника на иракците и Кюрдите им дават колкото искат само и само да воюват.
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сеул моли Путин..." """Корейците знаят много слабото място на диктаторите и техните фенове, доказателство за което са хвалебствените "коментари" преливащи от сласт и раболепие до подмокряне.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Делото на Съединението беше общонародно, а не частно на княз Александра, както претендираше руското правителство и поради което най-много го обвиняваше, като тръбеше чрез своите органи, че княз Александър щял бил да продаде България ту на англичаните, ту на турците и пр.Интригите на руското правителство отзоваха своето зловредно влияние на този род от нашата интелигенция, която, заслепена от страстта на властолюбието, мереше народните интереси и нужди според своите лични."
48
4
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
Той не е сляп за разлика от тебе. Светът знае , че САЩ едно говорят но друго правят. На приказки и на хартия борят ислямска държава а на практика въоръжават и обучават.
47
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 47Изтегли си картата на Сирия и как са вървели бойните действия през годините. Сега ИД и разните "Умерени" опозиции като или ще се разоръжат или ще бъдат унищожени контролират общо по-малка площ от АСАД.
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 52Това са твой твърдения , а не доказани неща. Второ най-ключовите градове падат от армията на САЩ и Ирак. Посочи един голям град паднал от армия на русия ? Те дори нямат сухопътни сили. Айде върви се прави на умен на площада при пенсиите. ***.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквито и клоунада да прави Джу санкциите продължават.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 50 Анониментакива думи са изключително рискови за твоето здраве .....
43
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 40Ано Умни Рашките от една Авиобаза с ориентировъчно 4 Су-25, 8 Су-24, 8 Су-30, 4 Су-35, 8 Су-34, А-50У и хеликоптери Ми-8/24/28/35 и Ка-27/30/52 прави по 70-80 полета дневно на самолетите и около 50 на хеликоптерите за 3 години обърна ситуацията в Сирия.Реалната ситуация е такава САЩ експерти са казали че САЩ ВВС с толкова самолети не могат да поддържат подобен темп на полетите. Да не говорим че РФ са изхарчили едва 3 Милиарда$ за 3 години за тези самолети. САЩ КОЛКО СА ИЗХАРЧИЛИ
42
4
 
7
 
! Отговори
даскал преди 6 години
До 40 АнонименКолокото и да се правиш на умен като обръщаш истината в лъжа някак си прозира липсата на умствен капацитет. Вече и децата знаят , че САЩ, Англия, Франция спонсорират и въоръжават ислямските терористи. Единственна Русия оказа военна помощ на Сирия и ето го резултата , почти унищожена ИД.