Тенденция: Белите християни в САЩ – малцинство!

Делът им падна от 80 до 43 процента за 40 години
50
Тенденция: Белите християни в САЩ – малцинство!
Снимка: Reuters

Според ново проучване белите християни са станали малцинство в Съединените щати, съобщи Асошиейтед прес.

Общественият институт за религиозни проучвания казва, че само 43 процента от американците се самоопределят едновременно като бели и като християни. Преди четири десетилетия делът им е бил 80 процента, но това се е променило заради имиграцията и заради все по-големия брой хора, които не са част от "организирана религия".

Тази тенденция се наблюдава в целия християнски спектър, включително сред евангелистите, които до неотдавна се смяташе, че няма как да западнат като общност. Ако преди десетилетие една четвърт от американците са се определяли за бели евангелисти, то сега делът им е спаднал до 17 процента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Така ще стане и с Европа ако Меркел продължава да кани нежелани гости.
37
3
 
1
 
! Отговори
NEGAR преди 6 години
TAKA E ZA6TOTOT TAM NQMA JENA DA NE E OPITALA S NAGAR. SA6TOTO E S EVROPATA V TAZI KLASACIQ SKORO 6TE VLEZE I BALGARIQ
36
2
 
2
 
! Отговори
Рамбо преди 6 години
Белите станаха малко шарени, но християтните винаги ще са мнозинство. Ходете да правите деца, умници.
35
3
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
КОЯ РЕЛИГИЯ Е УБИЛА НАЙ-МНОГО ЧОВЕЦИ НА ПЛАНЕТАТА ??? КАКВО Е СМЪРТ-СЪОТНОШЕНИЕТО МЕЖДУ КОНКВИСТАДОРИ/... /АМЕРИКАНО ЗАСЕЛНИЦИ И СИЕ И ...ДЖИХАДИСТО /МЮСЛИМИ В ИСТОРИЯТА !!! СМЪРТ НА:ШИИТИ-СУНИТИ !!! СМЪРТ НА: ПРОТЕСТАНТИ-КАТОЛИЦИ !!!СМЪРТ ПРАВОСЛАВНИ-БОГОМИЛИ !!!СМЪРТ В. ИЛИ НА "ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ" -СРЕЩУ КОРЕЯ- КИТАЙ !!!КАКВА Е РЕЛИГИЯТА НА КЮРДИТЕ--30 МИЛ. + !!! РЕЛИГИИ И БОГАТСТВО !!! ХОРАТА РАБОТЯТ ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ, ЗА ДА ИМА НАКОЙ СИ "БОГАТСТВО" /ЕВЕНТУАЛНО "ПО-НАСЛЕДСТВО" -ПО РЕЛИГИЯ ????
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не случайно Исус е изобразен като бял човекНяма страшно. Скоро Холивуд подготвя филм за Иисус Христос и главната роля е дадена на афро-американец.
33
0
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Сега наред е Европа
32
4
 
6
 
! Отговори
IC XC преди 6 години
Не случайно Исус е изобразен като бял човек, той е Бог на нас белите хора. Мю(юлманите и евре,ите си имат техните кафяви богове, както и останалите раси си имат свои богове.... Но Исус е Бог на белите хора !
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега разбрахте ли, за какво се бори Тръмп?
30
0
 
14
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Това е защото белите работят, за да плащат цоциала на тъмните да се множат.
29
2
 
24
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
Европа я чака същата участ. Кафевите и черните ще унищожат цивилизацията.
28
1
 
22
 
! Отговори
един евроатлантик преди 6 години
Благодарим ти, Меркел! Орбан е лош
27
0
 
19
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Скакалеците мислят ли какво ще стане като изядат всичката трева ?
26
5
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Тая статистика пък откъде я извадиха?Над 70% от американците са бели в момента, както и над 70% също са християни.Но не едновременно. Не успях в момента да намеря такава статистика.Примерно около 33% от населението не са религиозни.Също така сложен е въпросът с расата. Някои се определят към две и повече раси (мулати, метиси и т.н.).Латиносите също се смятат за бели.А най-учудващото е, че няма друга държава като САЩ която да изтъква различните раси. САЩ а не Германия!
25
2
 
24
 
! Отговори
Мода преди 6 години
Белите хора не са си променили расата, ами са оглупели и от много толерастия са се писали цветнокожи християни. В момента в САЩ не е модерно да си с бяла кожа и се гледа много критично ако искаш да запазиш кожата си бяла и не ходиш на солариум.
24
3
 
15
 
! Отговори
Лесно и просто преди 6 години
1. Спиране на всякакви соц. помощи за здрави хора под 65 г.2. Закон срещу безделничеството на онези, които нямат лични средства, за да се издържат от тях.3. Закон, ограничаващ раждаемостта. Който недоумява, да потърси в интернет материали относно така наречения златен милиард.Тези няколко начинания ще решат и нашите проблеми, и тези на САЩ.
23
1
 
29
 
! Отговори
За проблемите на САЩ преди 6 години
да му мислят американците. Не-белите да се чукнат по главите и да се сетят, че ако белите станат пренебрежимо малцинство, вече няма да има папкане на аванта, няма да има соц. помощи.И като си направят това заключение, да престанат да раждат като бесни, а да създават по 1-2 деца и ДА РАБОТЯТ! Защото работещите и мислещи с горната си глава цветнокожи са съвсем друго нещо.Ние да му мислим и да взимаме мерки относно нашите индианци, за да решим проблема докато е възможно това да стане по мирен път
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е и каква е разликата между черните и белите християни?
21
0
 
23
 
! Отговори
ЩЕ СТАНЕ КАТО В ЮАР преди 6 години
Ще пускат свободно бели и ако може образовани хаора. На юг вече има цели щати, където белите отдавна са малцинство. Например в Атланта да видиш бял е почти като да срещнеш снежния човек. Там има много български студенти, останали от бригадите, защото веднага си намитрат по-добра работа, а и пътя винаги минава през Атланта като транзитен град
20
3
 
17
 
! Отговори
НА СНИМКАТА преди 6 години
са типичните жители на САЩ. Хайде още веднъж си помислете искате ли там да живеете
19
0
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Черното навсякъде се плоди, като зайци! Сега превземат и Европа!