Петнайсет души са загинали при труса в Мексико

Регистрирани са поне 61 вторични земетресения с магнитуд до 6,1
Обновена: 8 сеп 2017 13:18 | 8 сеп 2017 13:18, Елка Василева
5
Петнайсет души са загинали при труса в Мексико
Снимка: Reuters

Петнайсет души са загинали при мощното земетресение в Мексико, съобщи президентът Енрике Пеня Нието, цитиран от телевизия "Форо", предаде ДПА.

Нието съобщи това пред журналисти на излизане от среща в Националния център за превенция на бедствия. Десет души са загинали в щата Оаксака, трима в Чиапас и двама в Табаско.

В Тwitter президентът каза, че това е най-силното земетресение в страната от близо век.

Още по темата

Поне 61 вторични труса с магнитуд до 6,1 са били регистрирани в Мексико след мощното земетресение, разтърсило Мексико миналата нощ, съобщи Националната сеизмологична служба на страната, цитирана от ТАСС.

Трусът бе усетен около полунощ чак в намиращата се на над 1000 км северозападно от Чиапас столица Мексико, където хора избягаха в паника по улиците при задействането на алармата, предупреждаваща за предстоящо земетресение, съобщи Франс прес.

Еднометрови вълни заляха бреговете на Мексико, съобщи Тихоокеанският център за предупреждение за цунами на страницата си в Twitter, предаде ТАСС.

През септември 1985 г. земетресение с магнитуд 8,1 унищожи голяма част от столицата Мексико и взе над 10 000 жертви. След тази трагедия мексиканските власти затегнаха регулациите в строителството и разработиха система за предупреждение при сеизмични трусове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: мексикоземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ГАСЕТЕ РАДАРИТЕ преди 6 години
ИМа светеща червена зона около ИЗРИР/СМИРНА/ МОнтирана мощна военна техника е увредила тежко сеизмичната охрана до Крит и Дарданелите
3
0
 
0
 
! Отговори
ГАСЕТЕ ФАРОВЕТЕ преди 6 години
Много страшни поражения могат да станат от региона около СТражица Горна Оряховица..Седма по Рихтер там може да повреди големи територии
2
0
 
0
 
! Отговори
ИМа активизация преди 6 години
ИМа опасни напрежения по ДОЛНОДУНАВСКИЯ РАЗЛОМЕН СНОП.Пресечните зони на Магистралите с разломи вият опасно.Като огнени реки текат по магистралите милиони автомобили с включени бели скенери и фарове..Има активизация на много месни огнища по БАлканите вкл КАлиакренското ,чирпанското,СОфииското,Кресненското,по Вардада поне 500..
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В сравнение с 1985 година когато загинаха 10 000 човека при земетресение от 8.1 степен тези 15 жертви са капка в морето. Дано да са си оправили строителството че по онова време сгради падаха само от полъха на вятъра. Ако при нас удари 8-*** степен няма да остане абсалютно нищо. Целият център на София ще се срине защото къщите там са над 100 годишни. Дано ни се размине но както е тръгнало едва ли. Няма кътче от планетата където природата да не се бунтува. Краят е наблизо както пише в Библията.