Орбан твърд за бежанците, ще му спрат ли еврофондовете?

Правосъдният министър на Германия иска санкции за Унгария
42
Орбан твърд за бежанците, ще му спрат ли еврофондовете?
Снимка: Reuters

Европейският съюз трябва да спре еврофондовете за Унгария, ако нейното националистическо-консервативно правителство продължи да отказва участие в квотната система за споделяне на бежанското бреме, каза германският правосъден министър Хайко Маас пред ДПА.

"Трябва да засилим натиска върху страните, които смятат, че могат да заобикалят закона. Когато законът се нарушава, следва да има санкция", посочи той.

Съдът на Европейския съюз отхвърли в сряда иска на Унгария срещу задължителните квоти за разселване на бежанци от Гърция и Италия в страните от ЕС. Унгарският премиер Виктор Орбан обаче каза, че неговото правителство няма да промени рестриктивната си миграционна политика.

Маас посочи, че нарушаването на решението на Европейския съд трябва да има финансови последици.

"Всеки, който застава срещу европейското единство по бежанския въпрос, не може да разчита на европейска солидарност по финансовите въпроси", подчерта министърът, който е политик от левоцентристката Германска социалдемократическа партия в коалиционното правителство на Ангела Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
49
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
"...квотната система за споделяне на бежанското бреме..."Бежанско бреме? Аз си мислех, че са гости на германците. Все пак те ги поканиха. Сега някак си се превърнаха в бреме, че и на целия ЕС... Бабо Меркел, не така! Дръж си "бежанците" у дома!
5
0
 
55
 
! Отговори
HawkTheOttomanFaggot преди 6 години
Правилно! В Европа не трябва да се допускат нелегални имигранти мюсюлмани!
4
0
 
59
 
! Отговори
viva преди 6 години
Орбан е велик.Единственият европейски лидер който милее за Унгария и ЕС.Орбан трябва да е начело на ЕС а не лудата Меркел,МакАрон и брюкселсите тунеядци
3
0
 
49
 
! Отговори
Просто мисля преди 6 години
Орбане, българите и старите европейци сме с тебе! Либералите да правят като ветъра !
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правосъдният министър на Германия да иска санкции, т.е. отстраняване и съд за Меркел, която доведе до европейска криза с мигрантите, между които почти няма бежанци.И също така - за драстичното нарушаване на правото на самостоятелност на държавите-членки - престъпно изискване.Тази жена ще предизвика разпадане на ЕС. Трябва да бъде озаптена.
1
1
 
41
 
! Отговори
с краката нагоре преди 6 години
Унгария и Полша преобръщат т.н. "Съд на ЕС" с краката нагоре. Правната система на ЕС предвижда, страните-членки само доброволно да изпълняват решенията на "съда на ЕС". Съда не може да налага решенията си. Не може да има наказания или глоби.