От сутрин до вечер Турция, от сутрин до вечер - Ердоган. Защо?

Президентът на Турция обвини във фашизъм Меркел и Шулц
163
От сутрин до вечер Турция, от сутрин до вечер - Ердоган. Защо?
Снимка: Reuters

"От сутрин до вечер Турция, от сутрин до вечер - Ердоган… Какво толкова Ви е сторил този Ердоган?", изля яда си турският президент, обвинявайки Меркел и Шулц във фашизъм. Поводът - техни изказвания за Турция, пише "Дойче Веле".

Турският президент Ердоган отново се разгневи на германски политически лидери, като косвено ги обвини във фашизъм. Без да назовава поименно Ангела Меркел или Мартин Шулц, той обяви методите им за "нацистки". От речта му пред привърженици на неговата партия в Анкара обаче стана съвсем ясно, че Ердоган визира конкретно именно канцлерката Меркел и кандидат-канцлера на социалдемократите Шулц.

"Защо се смятате за засегнати? Та нали не казвам, че сте нацисти или фашисти. Само описвам ситуацията. Това е фашизъм, това е нацизъм!", борбено заяви Ердоган.

"Какво толкова Ви е сторил този Ердоган?"

Той се позова на апела на Мартин Шулц за прекратяване на присъединителните преговори с Турция, както и на изразеното впоследствие одобрение от страна на Ангела Меркел. И други турски правителствени представители отправиха през изминалите дни критики, че темата за Турция се е превърнала в елемент от предизборната борба в Германия.

Турският президент заяви раздразнението си от това, че политиците в Холандия, Белгия, Австрия, а сега и в Германия водели предизборна борба с антитурски лозунги. Ердоган препоръча на Германия да се грижи за собствените си проблеми: "Да не би тези избори да са в Турция? Или все пак – в Германия? Защо все се занимавате с нас? Изборите са си ваши. Правете си ги! На нас ни е все едно, кой ще спечели. Но на сънародниците си в Германия препоръчвам: Не избирайте враговете на Турция!".
 
Като врагове на Турция Ердоган наскоро набеляза германските християндемократи, социалдемократите и Зелените. Той сравни сегашната ситуация в Европа със ситуацията в навечерието на Втората световна война. Независимо от всичко,Турция продължавала да държи на присъединителните преговори с ЕС.

"Пълноправното членство в ЕС е стратегическа цел за Турция и тя няма да се откаже от тази официална държавна политика", заяви Ердоган. Според него, Турция вече е изпълнила своите задължения, но ЕС не бил удържал на обещанието си. Лицемерно било да се принуждава Турция сама да сложи край на преговорите за влизане в Общността.

През пролетта на тази година Ердоган отново обвини германското правителство в нацизъм. Тогава той се ядоса, че Берлин осуети предизборните изяви на турски министри в Германия преди провеждането на референдума за промяна на турската конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е същество с ментални проблеми, което се изживява като султан, и което разчита на подкрепа от САЩ, Саудитска Арабия и Катар. Грандоманията му ще го погуби.
67
6
 
5
 
! Отговори
До 97 преди 6 години
Мишо, аз нямам нужда от Бокова да цъфнали и вържа. А Ердоган е никой без западните инвестиции, но хау, пазари. Просто един средновековен индивид, като вас
66
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган с това изказване се моли да го оставят в преговорите за Европа, понеже без тях е една нула, без техните пазари и инвестиции. Надявам се да му го покажат и на вас слепите поддръжници да ви станат ясни нещата.
65
13
 
7
 
! Отговори
Българката преди 6 години
Поведението на Ердоган спрямо Европа се дефинира като политическа шизофрения.
64
9
 
8
 
! Отговори
До 95 преди 6 години
А Ердоган с това изказване да не е изправен? Направо е в позиция партер!А моя прогрес не е твоя работа, най малкото защото не лая напразно и на голо като твоя идол! Анадъму?
63
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Усети кой държи сопата и взе да подвида опашка. От лаещите кучета. Не може да си в някаква степен в икономически прогрес, само и благодарение на Запада и да им се ежиш, защото накрая винаги лъскаш обувките на бантковците. Първо на Путин, сега следва и на Фрау Меркел-арабска. Но така ще е... Много шум са нищо, шоу да има
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердуган бавно си гради султаната ама накрая всички ще го псуват като диктатор...
61
10
 
9
 
! Отговори
До ха ха ха к преди 6 години
Какво стана момче, твоят лидер дето не му трябваше Европа, понеже бил много велик, сега се моли като малко дете? Що така стана, май пълен въздух ще излезе
60
11
 
10
 
! Отговори
100 % ненормален преди 6 години
До султан Ердухан50 % си ненормален по рождение заради инцеста / *** и баща ти са първи братовчеди /Още 50 % си откачил като си започнал да се занимаваш с ислямска религия ! Ето станаха 100 % !
59
12
 
10
 
! Отговори
Българката преди 6 години
Ние сме българи и живеем в България!Ние сме били, сме и ще бъдем страна с история, култура, книжовност и постижения в много области! Не позволявам индивиди от други етноси и вероизповедания, на които им липсва интелект да обиждат родината ми и моите сънародници.Нямаме нищо общо с бананови републики.
58
12
 
9
 
! Отговори
султан Ердухан преди 6 години
Кво като съм дете от брак между роднини бе джанъм ?! Това всевишният Аллах ни го позволява ! Майка ми и баща ми са първи братовчеди ,но аз съм се родил съвсем нормален , от после малко откачих ,но това е друга тема ,както казваме ние - бу башка кону !
57
7
 
12
 
! Отговори
тъпаци преди 6 години
Кво очаквате от хора ,които са плод на бракове между роднини ?!Толкова ли не могат да разберат ,че не са за ЕС ?!Инцеста им се отразява зле на поколенията и такива като Ердоган го доказват много очевадно ! Една присъединителна глава не са затворили от 50 г. насам ,а не могат да осъзнаят ,че грешката е в тях !
56
4
 
4
 
! Отговори
gogi преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААА- A reco sizofrena koga stana turchin bre budala ili sladkata trolska slujba ti haresva.
55
3
 
7
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Както са я подкарали, Германия рискува да остане без дюнери. А и нашите пътища да се поразтоварят от гастарбайтърите.
54
5
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА БОЛИ!!! преди 6 години
До ялнъш конушмаАбе ти все още тук ли си? Аре бегай при баба си меркел, че да не останеш глад..хаха типичен БЪЛХАРИН...Прочети я тази новина и виж как лапат "БЪЛХАРИТЕ", и после тука пишат за разни глупости..)))*** Пощаджийка остави цяло село без пенсии, *** от години ***dnes.bg/stranata/2017/09/09/poshtadjiika-ostavi-cialo-selo-bez-pensii-mami-ot-godini.352824
53
6
 
14
 
! Отговори
какво унижение преди 6 години
Турция трябва да я пишат в книгата на гинес , вечният кандидат за ЕС , цели 50 години !Все едно да кандидатстваш във ВУЗ и да те късат на изпитите понеже си некадърен ! Хем некадърен ,хем нямаш способност за самооценка и се тикаш там където не ти е мястото ! Геризекялълар - глу.паци !
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То турция султаната няма да я спаси,най-много да го додрапа до модела на Садам
51
15
 
13
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
До КОНСТАНТИНОЯ.Че ти за какво мислиш , го държим и гласуваме за него , вече 16 та година !!!Ердоган е дългоочаквания лидер ! Преди него бяха шушумиги и лакеи на западните интереси .....Което обещае , това прави човека. Ако случайно зак снее с нещо , излиза пред медиите и се извинява , допълвайки ,че ще го изпълни в най кратък срок.
50
12
 
15
 
! Отговори
999 преди 6 години
ЕДИН *** ПРИМЕР ЕРДОГАНЕ - С ОТКРИВАНЕТО НА ТРЕТОТО ЛЕТИЩЕ В ИСТАНБУЛ - ЛУФТХАНЗА ЩЕ ФАЛИРА !ТОЕСТ ДРАГИ ЕРДОГАНЕ , БЪЛГАРИТЕ СИ ЗАТВОРИХА И ЗАВОДИ И ВСИЧКО ЗА ДА ВНАСЯТ ОТ ЕВРОПА ЩОТО БЪЛГАРСКОТО НЕ ОТГОВАРЯШЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ.НАВЕДОХА СИ ГЛАВИТЕ И СЕ НАДУПЕХА НА ШВАБИТЕ,БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ СА ПРАВИЛИ ТОВА И ПРЕД ВАС И ПРЕД ДРУГИ.А ТИ ЕРДОГАНЕ СИ ВДИГНАЛ ГОРДО ГЛАВА,СТРОИШ,ПРОИЗВЕЖДАШ ИЗНАСЯШ И ПРОЧИЕ ... И КАЗВАШ НЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО,ПОСТАВЯШ НАЦИОНАЛНОТО НА 1ВО МЯСТО.Е ЗА ТОВА ИМ ПРЕЧИШ
49
9
 
8
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
"Какво толкова Ви е сторил този Ердоган?"-------Ха ха ...... :).... !Едва ли би се доловил тънкия анадолски хумор на Ердоган......Така го е казал ,че да бъде разбран единствено от турските гурбетчии в Германия !!!Студения англосаксонски манталитет не би доловил тънката ирония която е пуснал Ердо ....