Ердоган готов да помага на бежанците от Мианма

Турция съобщила на Бангладеш, че ще съдейства при нужда
10 сеп 2017 13:46, Петя Славова
134
Ердоган готов да помага на бежанците от Мианма
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че страната му е готова да подпомага бежанци от Мианма, предаде ТАСС.

"Мюсюлманските ни братя са третирани много жестоко в Мианма, карат ги да напускат домовете си. Ние трябва да положим всички усилия, за да се избегне това несправедливо отношение към тях. Също като правителствата на Мианма и на Бангладеш искаме да работим заедно, за да се избегне тази човешка драма", каза Ердоган.

Турският президент изтъкна, че мюсюлманите, търсещи убежище в Бангладеш, също имат нужда от помощ.

"Съобщихме на властите в Бангладеш, че искаме да помогнем в това отношение. Всички ислямски народи трябва да полагат общи усилия за предотвратяване на това насилие", подчерта Ердоган, цитиран от БТА.

Мюсюлманските бунтовници рохинги обявиха едномесечно примирие, за да може в мианмарския щат Ракхайн да влезе хуманитарна помощ, съобщи по-рано днес Асошиейтед прес.

При сблъсъци между армията и бунтовниците там загинаха стотици. Броят на рохингите, избягали от Мианма в Бангладеш от 25 август насам, е достигнал 290 000 души, информира вчера Върховният комисариат на ООН за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а някои рабраха, че невойнсваш ислям нямаако не воюва - помагапосле, като се ислиамизира всичко, се избиват едни други - като в Афганистан
56
9
 
53
 
! Отговори
До комплексарите преди 6 години
ВИЕ САМО МОЖЕ ДА СИ МЕЧТАЕТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ КАТО ЕРДОГАН И ДА СТАНЕТЕ ДЪРЖАВА КАТО ТУРЦИЯ.
55
7
 
38
 
! Отговори
1071 преди 6 години
Будист = терорист
54
4
 
41
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Будизма не беше ли религията на "смирението и вътрешния покой", тия пък сега на кви се правят?
53
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Ердоган, само той може да спре геноцида над братята рохинги.ЕРДОГАНЕ БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ
52
4
 
35
 
! Отговори
NL EU преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА-AMI TO I GIRTSITE SA KATO VAS SKISANI TSIRVULI I TUFLETSI,MNOGO DOBRE ZNAETE CHE BEZ EU STE GOLA VODA.
51
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоа па...продължава да се прави на султан
50
8
 
34
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Какво ще направят германците, ако, защо не - човек предполага, а Бог разполага, - евреите измрат?! Ще построят 10 милиона клозета по цяла турция, където ще могат турците да работят, а не да се натрисат на Германия. - А Пособия???!!! - Няма!!!!!!!! Плавовете на споменатия Бог за изпращането на цветните на претопяване ще се осъществи по два начина, еднако приветствани от белите. I - оттегляне на бялите от този свят и съзерцаването му отдалече, II - непроходима минна полоса между белете е деваците
49
4
 
36
 
! Отговори
Бо преди 6 години
Именно те самите палят колибите и тероризират рохинджите, опитвайки се да подпалят района. Освен терористи, те са също и сепаратисти, които се опитват да "освободят" щата Ракине и да го присъединят към Бангладеш. Всъщност ако човек се разрови в интернет, ще открие, че въпросните "сблъсъци с бунтовниците" се случват исторически в моменти, в които е договорено и предстои подновяване строежа на тръбопроводи от Ракине към Индия и Китай.
48
8
 
37
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ерсдухания навря Турция на г*за на географията ...очаквам като иде при 70те девственици - да назначи престолонаследник от синовете му.Азърбайджан в турчилерски вариант...и турците ако поискат смяна на статута си ( на държава от третия африкански свят ) ще трябва да газят до коленете в кръвта на гражданската война! Не ги съжалявам - плоскоглавите примитивници сами си го избраха - да му сърбат попарата!
47
4
 
41
 
! Отговори
Бо преди 6 години
От известно време живея в Мианмар и да ви кажа, мюсулманите тук се радват на невероятна толерантност. Самите рохинджи са просто едни бедни и необразовани хора, които обаче населяват основно щата Ракине, където по някаква "случайност" се намират богатите на петрол и природен газ залежи, както и по "случайност" от там минават петроло- и газопроводите за Индия и Китай. А въпросните "борци за свобода на мюсулманските им братя", за основно наемници, финансирани от Бангладеш и Саудитска арабия.
46
11
 
43
 
! Отговори
Ал ИслямИя преди 6 години
Малиии, каква наглост от Ердоган! Братя му били главорезите ислямисти! Този изперкал мохамедански дядка вече изобщо дори и не го прикрива, че е член на Ислямската Терористична Организация "Мусюлмански Братя"! Ердоган е срам за всички нормални мюсюлмани, колкото и малко да са те!
45
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господа редактори и псевдо журналисти. Вземете се запишете и изкарайте барем една бакалавърска степен. "Мианма" всъщност е Мианмар.
44
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лудия пияндурник е пътник към ...аллах.
43
12
 
44
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Руснаците били се в Чечня са казали добрият мюслиманин е мъртвият!А те са видяли много!
42
14
 
46
 
! Отговори
ккк преди 6 години
Не се радвайте на чуждото нещастие,защото молитвата на угнетения е приета пред Всевишния.Ама като чета коментарите вие не сте християни,а имитатори,нищо християнско няма във вас(става дума за вас коментиращите)
41
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой знае мюслитата какви са ги вършели там. Вече са ни познати изпълненията им в Европа.Само, че другите не са либералните европейци да търпят и да чакат да бъдат избити.
40
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Ердо всичката Мара втасала с Мианмар ще се занимава.След като обясни на Европа колко е глупава, сега ще ходи онези да ги оправя.
39
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И преди съм виждал да го пишете "Минама", но това е грешка. Може и така да се произнася на техния език, но на български тази държава се нарича Мианмар. По същия начин, на Унгария не казваме Магярорсаг, нали? Дразнещо е от гледна точка на човек, който е напред с географията
38
12
 
57
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Единствения начин, нормалните хора да се справят с мюсюлманите е да ги елиминират! Ставащото в Мианмар е съвсем нормален отговор на страна и народ, които не искат да бъдат жертва на джихада - самоотбраняват се! Адмирации за което, дано народите на Западна Европа се събудят и помиришат реалността!