Ким Чен Ун вдигна банкет в чест на своите ядрени учени

На 9 септември се навършиха 69 г. от създаването на КНДР
10 сеп 2017 09:58, Петя Славова
108
Ким Чен Ун вдигна банкет в чест на своите ядрени учени
Снимка: БТА

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун устрои голямо празненство в чест на своите ядрени учени и специалисти, участвали в шестия и най-голям ядрен опит на Пхенян преди седмица, съобщи официалната агенция на КНДР КЦТА, цитирана от Ройтерс.

За да изрази признателността си към ядрените учени и други представители на военния и партиен връх, допринесли за опита с атомна бомба миналата неделя, Ким даде банкет, включващ художествено представление и фотосесия със самия него.

Още по темата

КЦТА не уточнява кога се е състояло празненството, но според анализатори това най-вероятно е станало вчера.
На разпространените днес от севернокорейската агенция снимки Ким позира широко усмихнат в сградата на Народния театър в Пхенян заедно с двама видни ядрени учени: Ни Хон-соп, ръководител на севернокорейския Институт за ядрени оръжия, и Хон Сун-му, заместник-завеждащ отдела на Корейската трудова партия за военната индустрия.

Ни и Хон изиграха ключова роля в севернокорейската ядрена програма, като по време на полеви инспекции и изпитания на оръжия стояха близо до Ким, включително на последния ядрен опит. Ни е бивш директор на Центъра за ядрени изследвания в Йонбьон, най-важния ядрен обект на Пхенян, а Хон също е работил там, като главен инженер.

На банкета Ким е заявил по адрес на двамата специалисти, че те са "поели водещата роля в постигането на главната цел - да се доизградят държавните ядрени сили" в съответствие с политиката му на паралелно ядрено и икономическо развитие, пише БТА.

"Последното изпитание на водородната бомба е голяма победа, спечелена от корейския народ с цената на кръвта му, докато затягаше коланите в трудните времена", е казал севернокорейският лидер.

Ни и Хон са включени в черни списъци на ООН, САЩ и Южна Корея. Вчера се навършиха 69 години от създаването на КНДР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
5
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
До Анонимен 7 Всички се смеят с прасчо. Иначе ще има: А де , а де !
6
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно! Всички в С. Корея са кльощави, без Пухчо Ким. Сигурно са на диета и ядат здравословно или просто няма какво да ядат.
5
13
 
8
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Имат си институт за ядрени оръжия , ама били миролюбиви.Всички тия плачат за ***.
4
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банкет по севернокорейски. Прасчо нагъва другите гледат. Прасчо се шегува лакеите се смеят. Който не се смее отива да го вържат на дулото на оръдието.
3
5
 
18
 
! Отговори
Мислещ преди 6 години
А банкет за хакерчетата дето влязоха в ХААРП системата и я пуснаха срещу Флорида няма ли да има?
2
7
 
10
 
! Отговори
Петър Велики преди 6 години
Какво ще ядат на банкета ли? ... ами доста неща :) ... вече няма такъв глад както по време на баща му на Ким. Опитва се да вдигне стандарта на живот и донякъде му се получава ;)За справка: https://m.youtube/watch?v=madZhwKI2dA
1
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ким Чен Ун вдигна банкет в чест на своите ядрени учени"А Ирма вдигна къщите на говедарите. Изобщо навсякъде само празненства и банкети.