НАТО: Безразсъдното поведение на КНДР е заплаха!

Йенс Столтенберг обясни, че този път става дума за водородна бомба
10 сеп 2017 17:15, Петя Славова
29
 НАТО: Безразсъдното поведение на КНДР е заплаха!
Снимка: БТА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди "безразсъдното поведение" на Северна Корея, като го нарече Глобална заплаха", която "изисква глобален отговор", включително и по линия на НАТО,предаде Ройтерс.

Миналата седмица Пхенян извърши шестия си и най-мощен досега ядрен опит. Параметрите му говорят, че този път става дума за водородна бомба. НАТО не е пряк участник в международната криза, предизвикана от поредицата от ядрени и ракетни изпитания на Северна Корея, но многократно е призовавал Пхенян да се откаже от своята ракетно-ядрена програма, посочва Ройтерс.

Още по темата

В изявление по британската телевизия Би Би Си днес шефът на алианса не каза дали американската островна територия Гуам в Тихия океан попада в сферата на действие на член 5 от договора, с който бе създаден НАТО преди близо 70 г. Според този член нападение срещу една страна членка се смята за нападение срещу всички, което активира задължението за колективна отбрана.

"Ние сега сме изцяло фокусирани върху това как да допринесем за мирно разрешаване на конфликта", посочи Столтенберг.

В изявление също за Би Би Си и британският министър на отбраната Майкъл Фалън подчерта, че военен конфликт трябва да бъде избегнат на всяка цена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
1
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
имат качени ядрени оръжия на подводници които могат са достигнат западните брегове на сащ..лос анжелис например...няма 100 процента сигурност..
16
4
 
5
 
! Отговори
Българката преди 6 години
САЩ е държава агресор, в която важат само парите и за пари те са готови на всичко, без изобщо да ги вълнува какви злини причиняват на останалите народи по света. Същото се отнася и за Великобритания.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що бе, Ким ли разсипа Либия, Ирак, Катар и замалко Сирия? Ква заплаха е Ким? Той не е правил преврати и войни в други държави.
14
3
 
5
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Безразсъдно е щот не им вървят по гайдата. Ако не ги предизвикваха нямаше да ускорят ядрената си програма. Но нали американците са арогантни, затова е така
13
11
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Могъщият Запад ще почака още малко и ще го разплеска като муха лaйнарка. Жалко само за бедния изтормозен корейски народ, който ще си го отнесе също, заради лудостта на дебелото момче.
12
5
 
5
 
! Отговори
**** преди 6 години
Този може ли точно да посочи,кого заплашва СК ?Защото знам,че заплашва страна агресор,а не страна от ЕС,и ЕС да спре да реве,и да защитава сащ,и да я изкарва жертва.
11
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименА но умни Дядото на Кимчо е станал свидетел как ООН начело с САЩ са затрили няколко милиона негови съграждани. Баща му се е борил да изгРади някаква икономика защото след 1952 на север всичко е било избомбено здрава сграда не е останала което води до многодишен глад защото нито полета нито селЯни е имало.Кажете Кимчо как да вярва на САЩ?
10
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12 :От кое да се защити ? Северна Корея е един световен провокатор и такава държава в никакъв случай не трябва да има ядрено оръжие.Не се знае дали ненормалника Ким няма да се събуди някоя сутрин с *** нагора и да взриви някоя държава само за да си оправи настроението.Затова има международен договор за ядрените оръжия и ако Северна Корея продължават с тая полика ,в един момент,ще бъдат заличени.Така че такива неадекватници и руски *** като тебе ,дето много знаят са най-смешни.
9
11
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Прав си,само ние сме наведени и със валени *** на мафиотите от Кремал,които продължават да точат България и да промиват мозаците на такива объркани същества като тебе.Колко милиарда печели на година Русия от продажба на суровини за България?Колко са инвестирали в българската икономика-нито един лев.Колко българи заминаха за Русия да си изкарват прехраната или да помогнат на семействата си -николко.От цяла Европа само ние сме наведени,и затова сме и най бедни,а другите се развиват.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дебелото момче и "международната общност" го играят много добре "лошото и доброто ченге" ... трябва да се поддържа интригата, трябва да има някъде "напрежение", "движение", че иначе - машината е умряла, ако няма "стръв" за офцете ...не трябва да се забравя, че кимчо е учил като ученик в швейцария ... в лоното на шахматистите
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
време е да не държат ЮК и Япония на къс синджир, ами да им се даде възможност за собствен ядрен арсенал. СК веднага ще си седне на г.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насилника не иска плячката да има средство за самозащита такали да го разбираме (великите човешки права)
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ядрено оръжие могат да разработят много страни, да не говорим пък за Ю.Корея, на които именно се репчи Кимчо
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далечно азиатците са много работливо и природно умно племе не виждам защо да нямат ядрени оръжия, а Пакистан да има.
3
2
 
19
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
А ман.алите от Пакистан що имат!Феотдалните старци от БАН вместо да клатят крака да сядат да разработват водородна бомба че с тая Турция на границата!
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало никой не са атакували само демонстрират, че ще се защитават, ако се наложи. Тия НАТО са на всяка манджа мерудия.
1
5
 
25
 
! Отговори
И сега? преди 6 години
Значи велика кравария не може да си оправи сама бакиите, та си търси балъци от нато?Ми тя корейската война, за която няма подписван мирен договр, от нато ли се е водила или от кравария?