Външно предупреди: Българите в Куба да не излизат

Няма пострадали или бедстващи наши сънародници на острова
Обновена: 10 сеп 2017 21:38 | 10 сеп 2017 21:15, Камелия Цветанова
8
Външно предупреди: Българите в Куба да не излизат
Снимка: Reuters

След преминаването на урагана Ирма през Куба посолството ни в Хавана съобщава, че няма данни за пострадали или бедстващи наши сънародници на острова, съобщават от пресцентъра на МВнР.

Всички туристи от Варадеро и другите курорти са преместени в хотели и частни квартири в Хавана и вътрешността на страната.

Още по темата

Към посолството ни са се обърнали за помощ и информация трима българи, с които дипломатическите ни представители поддържат връзка. Тримата са настанени в хотели в Хавана, които разполагат със собствено електрическо захранване.

Поради продължаващата опасност от последствията от Ирма посолството препоръчва на българските граждани на територията на страната да не излизат на открито през следващите 24 часа и да следят информациите на
Генералния щаб на Гражданска защита на Куба и на Института по метеорология, излъчвани както по местната телевизия, така и по всички радиостанции.

Въпреки че по данни на местните власти няма информация за загинали хора вследствие на Ирма, щетите след преминаването на урагана се очаква да бъдат сериозни. Продължават наводненията в крайбрежните райони на столицата, както и в крайбрежните зони на централните и западните провинции от Санкти Спиритус, Виля Клара и Матансас до Артемиса. Електрозахранването е прекъснато в цялата страна, включително в столицата.

Възстановяването му ще отнеме няколко денонощия. Поривите на вятъра в Хавана стигат 120-130 км/час.

От МВнР съветват при нужда българските граждани да не се колебаят да се обърнат за информация и помощ към посолството на денонощно дежурния телефон: +53 52862449.
 


8
Още по темата: ураганКубаИрма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
външни суджукоядци преди 1 година
Аз живея в кашон и искам да питам ,кога да излизам?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4 е много прав/а. Идиoтитe от Външно министерство само повтарят като папагали "ценни" съвети какво да правели българите. Дaeба тея ненужни кърлежи!
4
1
 
8
 
! Отговори
.... преди 1 година
Днес, в сутрешно предаване слушах разговора между водещата и нашия посланик в района на бетствието. Те били сформирали „кризисен щаб” действията на който се свеждат до даване на „полезни съвети” по телефона, основния от които е да се следват инструкциите на местните власти.... ЕВАЛА!
3
4
 
6
 
! Отговори
българина преди 1 година
Севрюкова беше казала, прибирайте се до 2025 в България щото после няма да можете, днес ирма, догодина цялото й семейство.... Днес в италия 200 л на кв метра в тоскана а може и 500 сигурно, трусове в мексико 8 а може и 10
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Външно май ги имат българите зад океана за мал-умни, какви са тия смешни предупреждения,те там на место ум нямат ли да преценят какво и как.
1
0
 
6
 
! Отговори
.... преди 1 година
От Външно да бяха се сетили към сряда да предупредят, иначе никой нямаше да се сети...Катето не е на плаж в Куба явно.