Да или не? Австралийският премиер с биричка и бебче

Снимката на Малкълм Търнбул разбуни социалните мрежи
11 сеп 2017 17:30, Елка Василева
10

 

Снимка на австралийския премиер Малкълм Търнбул, който държи внучката си в една ръка и бира в другата, предизвика смесени реакции, предаде ДПА.

Вчера Търнбул пусна във Facebook снимка как държи внучката си и бирата на футболен мач в Сидни.

"Срамота е да държиш дете и алкохол", написа потребителката Мардж Уокър в отговор на поста, който Търнбул нарече "Мултитаскване на мача".

"Да учиш децата да пият бира на мача от ранна възраст. Страхотен родител, няма що", написа друг потребител.

Друг пост, който впоследствие бе изтрит, критикува Търнбул, че "държи и бебе, и бира" и казва, че е "отвратителна гледката на хора, издишващи алкохолни пари върху бебето".

Много други обаче защитават премиера под този негов пост, който вече е събрал 16 000 лайка и над 1600 коментара.

"Виждам дядо, който прекарва приятен момент с внучето си на мач. Ето това е австралийско", написа Алма Андерсън.

Търнбул защити поста си. "Мисля, че опираме до пощуряването на социалните медии, когато човек вижда такива неща. Ако човек се чувства добре в кожата си и се държи естествено, няма нужда да прави друго", каза той за радио Трипъл Ем в Сидни днес.

Парламентаристи, включително лидерът на опозицията Бил Шортън, също защитиха премиера.

"Открих нещо, по което Малкълм и аз сме на едно мнение. Това са глупости. Оставете го да бъде дядо", написа Шортън в Тwitter.

"Мисля, че е важно да кажем, че Австралия не е страна на детегледачки. Няма нищо нередно човек да държи внучката си в една ръка и бира в другата", каза сенаторът от управляващата Австралийска либерална партия Джеймс Патерсън на журналисти в Канбера.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
След като не го кърми, какъв е проблемът да пие бира, докато го държи? Това вреди ли на здравето на детето ? - НЕ !Изключитело ме дразни това пуританско лицемерие!
6
3
 
4
 
! Отговори
карина преди 6 години
Ей заради такива инфантилни изказвания и манталитет се радвам, че живея в страна, различна от западната "цивилизация" . Готина снимка !
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам нищо ненормално или ненормално - човекът си обича внучката, което не означава че трябва да се раздели с любимата си биричка.Както се вижда ги съчетава доста добре. Освен това не е дал на детето да пие бира.А какво да кажем за тукашните селянки, кърмачките от мола, които в ръка държат цигара докато кърмят бебето си.
4
0
 
30
 
! Отговори
Явор преди 6 години
Лицемерието в Интернета винаги ме е впечатлявало :)Всеки се превръща в съдия и започват квалификациите. Българите още си пердашат децата като не слушат, тия за някаква наливна бира вдигат врява :)
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма проблем, в Бг от малки се въртят по ресторантите и банкетите на възрастните, дишат цигарения дим, и стоят рамо до рамо с кръчмари и пиянки.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма робота, нали не е дал алкохол на детето.
1
0
 
26
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Еййй, пийнал биричка човекът. Тук у нас се напиват до лазене и фъфлене пред малките и нещо не виждам бурно обществено осъждане.